G4Media.ro

Două şlepuri cu peste 1.000 de tone de deşeuri, descoperite în Portul…

Două şlepuri cu peste 1.000 de tone de deşeuri, descoperite în Portul Murfatlar. De la începutului anului, în judeţul Constanţa au fost găsite 3.000 de tone de deşeuri

Două şlepuri cu peste 1.000 de tone de deşeuri au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în Portul Murfatlar, acestea sosind din Bulgaria pentru o firmă din Bucureşti. De la începutul anului, în judeţul Constanţa au fost descoperite peste 3.000 de tone de deşeuri, relatează News.ro.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, marţi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, s-au deplasat în Portul Murfatlar unde au făcut un control asupra mărfurilor transportate cu două şlepuri motor, sub pavilion România.

Acestea transportau 1.060 de tone mărfuri declarate ca deşeuri metalice provenite din Bulgaria, care urmau a fi descărcate în Portul Constanţa, pentru o firmă din Bucureşti care efectua activităţi de import în România.

„În urma verificării documentelor, s-a constatat că acestea sunt întocmite neconform, fiind declarate mai multe coduri de deşeuri feroase. Verificările au fost realizate şi fizic asupra compartimentelor marfă, fiind descoperit faptul că, pe lângă tipurile de deşeuri înscrise în acte, erau amestecate şi deşeuri de plastic, ambalaje carton, cauciuc, ebonită, deşeuri electrice, motoare cu ardere internă ce conţin lubrifianţi şi uleiuri, filtre ulei folosite, acumulatori – baterii, piese auto cu componente din cauciuc”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa nu au permis intrarea în ţară acestor deşeuri, fiind returnate la expeditor, în Bulgaria.

De asemenea, în acest an, poliţiştii de frontieră au descoperit 23 de cazuri de deşeuri neconforme. Astfel, în Portul Constanţa Sud Agigea au fost depistate 1.900 de tone de deşeuri, în Portul Murfatlar – 1.000 de tone, în PTF Vama Veche – 100 de tone şi în PTF Negru Vodă – 45 de tone.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. welcome home Garbagerium.
  ok. au gasit 1000 de tone azi, 3000 ieri.
  ce fac mai departe?
  o amenda mica, ura si la gara?

 2. E loc,e loc destul in Romania!
  Mizerie la propriu,si la figurat!
  Nenorocitii au imputit tara cu deseuri…ticalosi nostri pentru bani!
  Oare o sa platesc vreodata,vinovatii ..
  In viata asta?

 3. E loc,e loc destul in Romania!
  Mizerie la propriu,si la figurat!
  Nenorocitii au imputit tara cu deseuri…ticalosii nostri pentru bani!
  Oare o sa platesc vreodata,vinovatii ..
  In viata asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.