G4Media.ro

Două personaje controversate din AUR devin șefi de comisii parlamentare: Dan Tănasă…

Foto: Ringo Dămureanu / Facebook

Două personaje controversate din AUR devin șefi de comisii parlamentare: Dan Tănasă la Comisia pentru egalitate de șanse, Ringo Dămureanu la Comisia de constituționalitate

Dan Tănasă și Ringo Dămureanu au fost nominalizați astăzi de de partidul AUR la șefia a două comisii din Camera Deputaților – Comisia pentru egalitate de șanse, respectiv Comisia de constituționalitate, potrivit dezbaterilor din plen. Șefia celor două comisii revenise AUR la negocierile din decembrie, când s-au constituit structurile parlamentare.

Dan Tănasă: retorică anti-maghiară, alături de Noua Dreaptă în Valea Uzului

La începutul lunii iunie 2019, câteva zeci de români au intrat cu forța în Cimitirul Militar din Valea Uzului pe care autoritățile locale, conduse de politicieni UDMR, îl închiseseră cu lanț și lacăt. Printre cei care au organziat și au participat la acțiune s-au aflat reprezentanți ai Frăției Ortodoxe Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință, Noua Dreaptă, dar și George Simion și Dan Tănasă.

Dan Tănasă, cunoscut militant anti-UDMR din Mureș și cu o puternică retorică anti-maghiară, a primit elogiile Sputnik pentru declarațiile făcute atunci.”Sunt peste 1200 de persoane, este un eveniment important – dar autoritățile statului român nu sunt aici!”, a transmis cunoscutul jurnalist Dan Tănasă (…) Și, atenție, spune Tănasă – ”UDMR dezinformează!”, a scris Sputnik. Despre Tănasă, Sputnik scrie că „este un blogger român care apără, în articolele sale, drepturile românilor din Ținutul Secuiesc”.

Codrin Ștefănescu a declarat în 2016 că Dan Tănasă a vrut să candideze pe listele PSD la Parlament. „L-am sprijinit până la un punct pe Dan Tănasă. Până mai ieri voia să fie pe listele PSD la alegeri, iar acum, brusc, este fan Marian Munteanu, iar PSD este rău”, a firmat Ștefănescu, la acel moment secretar general al PSD, într-o emisiune la Antena 3.

Varianta oferită de Tănasă, într-un interviu pentru DC News, este că a încercat să găsească „sprijinul unui partid mai mare”, dar că nu se află pe listele PSD „pentru că aș fi o persoană mult prea necontrolabilă și aș dăuna într-o relație cu UDMR”.

Ringo Dămureanu – constituționalist cu cazier

Ringo Dămureanu, liderul AUR Dolj, a avut cazier, primind o amendă penală pentru ”lovire”. Ulterior condamnării, el a fost acuzat din nou de comiterea unei alte agresiuni.

Detalii despre primul incident apar într-un dosar cu obiectul ”reabilitare judecătorească” depus de Dămureanu în 2018, la Judecătoria Craiova. În acțiune, acesta cerea să i se șteargă din cazier o condamnare la o amendă penală de 1 milion de lei vechi primită în noiembrie 2000 de la aceeași instanță, decizia rămânând definitivă, la Tribunalul Dolj, în iunie 2001. În sentința din dosarul de reabilitare se arată că infracțiunea comisă de Dămureanu a fost ”pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 180 alin. 2 C.p. de la 1969.”, adică lovirea. Judecătorii au admis cererea de reabilitare a lui Dămureanu pe motiv că ”s-a împlinit termenul de prescripție a executării acesteia.”

Contactat de G4Media, Ringo Dămureanu a spus: ”Nu îmi mai aduc aminte… Eram copil… Nu am plătit nicio amendă. De dosarul de reabilitare s-a ocupat un prieten. Dacă presa știe mai bine, să caute”.

Nu a fost primul incident de acest gen în care a fost implicat recent alesul deputat AUR. În 2010, publicația Gazeta de Sud din Craiova a scris că ”Un medic din Craiova susţine că a fost agresat şi insultat de preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice Forţa Legii (Ringo Dămureanu n.r.), din cauză că a dorit să se retragă din sindicat. De cealaltă parte, liderul sindical neagă orice agresiune şi bănuieşte că în spatele întregului scandal ar fi însuşi prefectul de Dolj. (Foto: Ringo Dămureanu / sursa Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

 1. Parlamentarii (aur) daca nu au consilieri sa munceasca pentru ei vor face doar „spectacol” si vor bifa „realizari” ca sa dea bine in statistici.

  • Stai liniștit că au consilieri, resurse financiare și susținere din spatele cortinei (off the record) mai multă decât USR-PLUS și pnl.
   Băieții ăștia nu sunt întâmplător acolo și nu afirm asta din impresii personale, ci mă bazez pe declarații ale unor parlamentari.
   Aurarii sunt periculoși și principala lor misiune este scoaterea României din UE.

  • eu suspectez un blat chiar din partea PNL din moment ce al doilea a ajuns sef al comisiei de constitutionalitate in conditiile in care in perioada urmatoare ar trebui repornita reforma constitutiei pentru a pune in aplicare vointa romanilor exprimata in 2009 si pentru a corecta sute de probleme de constitutionalitate ramase in legislatie din mandatele anterioare. ei stiau ca este o comisie strategica si cu toate astea au cedat-o in conditiile in care nu aveau nevoie sa faca astfel de compromisuri.

 2. Ringo Constitutionalistul :)))))))))))))), România a intrat în era circotecii totale.
  Si un extremist de dreapta la „Egalitate de Sanse”, hai că e frumos si România minunată!

 3. Ba voi sunteti normali ? Dan Tanasa ” controversat ” vai capul vostru daca si Dna Tanasa e controversat atunci voi sunteti vai steaua voastra .

 4. N-am înțeles până la urmă care-i baiul cu Dan Tănase, faptul că a îndrăznit să intre într-un cimitir închis arbitrar de niște udemeriști puși pe scandal?
  Uitați în mod „convenabil”faptul că înainte să intre crucile soldaților români au fost acoperite cu sacibde gunoi…

  • Greșit.. Înainte de saci au fost amplasate ilegal cruci de beton pe mormintele soldaților unguri. Pana acum nu s-a dovedit existenta soldaților romani. Asa se fura se fura istorie. Jale..

  • Ca să te edifici cît mai bine cu putință despre cazul ”CONTROVERSEI ” rasfoiește doar olecuță din ARHIVA lui G 4 Media .ro Ce să-i faci ?! Ăștia suntem. ăștia defilăm !

  • Eh lăsaț…
   Până în ’94 răposații au fost cât se poate de români, abia în anul respectiv au ieșit din morminte, și-au pus crucile de lemn cu nume românești pe foc după care s-au culcat la loc drept unguri…
   Naivitatea asta „garantat de boia” păstrați-o pentru alții!

 5. Ce cauta adunatura de infractori in aceste posturi?

 6. Dan Tanasa e din Sfantu Gheorghe. A candidat la Mures pentru ca avea sanse mai mari decat in Covasna.

 7. Dan Tanasa este „studentul” lui Dan Voiculescu, care dādea salariul anual la Antena3 cate 50000 ron ca un fel de premiu pt el. Normal, cas si alte impozite nu mai trebuie platit din suma respectiva.
  Valea Uzului a fost actiune SRI , bine pus la punct, si orchestrat bilateral . Dar asta e, Ringo Star e cu noi, si let it be

 8. cand vorbea dl darmurenau in instnata in caltlitate de repreznetant al sinducatului forta legii si din postura de consilier juridic te luai cu mainile de cap.asa ca este,,foarte bun” pentru comisia d econstituionalitate.uitati-va la interviurile care le dau, cum bate apa in piu si nu spune nimic.