G4Media.ro

Două focare de COVID în Mureș, la Spitalul Județean de Urgență și…

Sursa foto: Pixabay

Două focare de COVID în Mureș, la Spitalul Județean de Urgență și Institutul Inimii / Sunt aproximativ 200 de cazuri active de Covid în județ

În ultimele săptămâni au fost înregistrate mai multe focare de Covid în clinicile din Târgu Mureș, motiv pentru care activitatea a fost restrânsă temporar, anunță Agenția de presă Rador. Este și cazul celor două focare identificate la Spitalul Clinic Județean de Urgență și la Institutul Inimii din Târgu Mureș, unde s-au luat toate măsurile, asigură directorul Direcției de Sănătate Publică Mureș, Iuliu Moldovan.

”Principiul este acela de a lua măsuri conform metodologiei Covid sau în cazul bolilor infecțioase, respectiv se izolează dacă vorbim de o secție, un salon sau întreaga secție, se limitează accesul, se iau măsuri de curățenie și dezinfecție astfel încât să nu mai apară cazuri noi. Se monitorizează, în funcție de afecțiune, 7-14 zile acel focar. Circa 200 de cazuri active de Covid sunt la această dată în județul Mureș, 45 de mureșeni fiind internați în spitale, doi dintre ei chiar la terapie intensivă. În plus, 5.000 de cazuri de infecții respiratorii acute, pneumonii și 43 de cazuri de gripă au fost raportate de către medicii de familie din județul Mureș”, spune directorul DSP Mureș.

Toate tipurile de îmbolnăviri sunt în ușoară scădere față de săptămânile anterioare, însă se mențin la cote ridicate. La fel este evoluția îmbolnăvirilor și în județul Harghita unde sunt confirmate 47 de cazuri de Covid, 27 de pacienți fiind în spital. Nu sunt focare în județ, însă testarea este foarte scăzută, afirmă directorul DSP Harghita, Tar Gyongyi.

”Sunt puține și dispersate cazurile însă, sunt convinsă că sunt mult mai multe cazuri de covid doar că lumea nu mai vrea să se testeze sau nu se mai gândește la această variantă. În această perioadă sunt, practic, trei virusuri dominante: virusul gripal, covid și virusul sincițial respirator care a făcut destul de multe cazuri în această perioadă, mai ales la copii…”, susține Tar Gyongyi.

La nivel național, peste 5.700 de persoane au fost depistate în perioada 27 februarie – 5 martie, iar numărul este de două ori mai mare față de cel raportat în urmă cu o lună.

Și în spitale, numărul pacienților infectați cu SARS-Cov2 este mai mare față de ultima lună, acum fiind peste 1.200 de persoane internate în secții și 140 de pacienți la terapie intensivă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...