G4Media.ro

Două femei cu COVID transferate la spitale din Ungaria au murit

Două femei cu COVID transferate la spitale din Ungaria au murit

Două femei de 63 și 64 de ani bolnave de COVID care au fost transferate la spitale din Ungaria au murit, anunță luni Ministerul Sănătății.

Este vorba despre o pacientă de 64 de ani din Timișoara transferată la Szeged și o pacientă de 63 de ani din București transferată la Debrecen.

Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că unul dintre cei 26 de pacienți transferați în Ungaria a decedat.

„Am reuşit să transferăm în Ungaria 26 de pacienţi: 17 la ATI şi 9 într-o formă nu atât de gravă, având nevoie doar de oxigen. Dar situaţia celor 17 este una extrem, extrem de critică. Din păcate, trebuie să vă dau şi o veste tristă: unul din cei 17 români transferaţi în Ungaria a decedat”, a declarat Lucian Bode la sediul ministerului, citat de Agerpres.

El a adăugat că situaţia din aceste zile este „una extrem de critică”.

„Dacă ne uităm la cifrele din spitale, constatăm că avem o medie zilnică de aproximativ 15.000 de infectaţi. Avem o medie zilnică, din păcate, de 300 de decese. La ATI sunt peste 1.700 de pacienţi, iar în UPU avem peste 1.900 de pacienţi, dintre care aproximativ 300 aşteaptă în UPU eliberarea unui pat în ATI”, a precizat Bode.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Lupta cu pandemia nu se face in spitale, ci in societate… Ni se arunca praf in ochi de la Guvern, cand doar carantina mai functioneaza. Real Guvernul a decis ca romanii merita sa moara, deoarece „n-au ascultat” de ei, politicienii. Un rationament a la Ceausescu sau Iliescu, acum a la Iohannis…

  2. La câți au dat monoclonali? Poate că aici nu era cazul (max 72h de la pozitiv), dar hai cu un număr, Arahat. Cum spuneți câți s-au vaxat, filmați în spitale și d-ăia care au scapat cu monoclonali.

  3. Nu se spune,dar bănuiesc de ce