G4Media.ro

Două exemple urâte de dublu discurs la USR

Două exemple urâte de dublu discurs la USR

Domnul Claudiu Năsui a ajuns în decembrie 2019 șef la USR București după ce doamna Roxana Wring a demisionat din fruntea organizației, doborâtă de acuzația CNSAS că a colaborat cu fosta Securitate. Atunci, domnul Năsui n-a mai spus că nu crede în decizia administrativă a instituției, nici n-a rupt cămașa de pe el la televizor ca să-i ia apărarea.

Partidul era în opoziție, promitea o altfel de politică și oameni noi.

Ajuns la putere, USR pare să facă politică la fel, fără să mai strâmbe prea tare din nas la ”oamenii vechi”.

Domnul Năsui, de această dată din poziția de ministru al economiei, a căutat să o aducă în poziția de secretar general  pe doamna Florina Prisăcariu, acuzată de colaborare cu Securitatea. Poziția de secretar general este cheie în orice minister: dispecerul prin care trec toate actele.

Doamna Prisăcariu nu are o simplă decizie la CNSAS de colaborare cu fosta Securitate, ci un prim verdict pronunțat de Curtea de Apel București. Nu este nici măcar foarte nouă în politică și nici măcar din USR, ea trecând drept o apropiată a fostului ministru PSD, Eugen Teodorovici.

Domnul Năsui a lăsat pe toată lumea cu gura căscată miercuri seara când, cu o impertinență greu de bănuit la acest tânăr economist altfel bine instruit, s-a uitat senin la Cosmin Prelipceanu de la Digi24 și i-a întors obraznic întrebarea: Și?

Adică ce mare scofală că e securistă? De ce mă plictisiți cu întrebarea asta? Cam asta transmitea domnul Năsui în aroganța lui, în timp ce-i explica moderatorului cât de pregătită este doamna în cauză și câtă nevoie are ministerul de serviciile ei neprețuite. Culmea sfidării a atins-o abia când a spus că nu crede în colaborarea doamnei cu Securitatea cu argumentul cam bizar că nu are încă o sentință definitivă. Ei? V-ați fi așteptat la o asemenea piruetă la USR?

Domnul Năsui se poate lua de mână cu pesediștii. Și ei pun la îndoială sentințele instanțelor din România și își apără ”penalii” până în ziua în care merg la închisoare. Dacă domnul Năsui voia să spună însă că doamna se bucură de prezumția de nevinovăție, atunci să le comunice acest principiu și colegilor de la USR Iași, de exemplu, care solicită imperativ demisia lui Costel Alexe din funcția de președinte al CJ și a primarului Mihai Chirică de la Primărie, după ce au fost puși sub acuzare de procurorii DNA.

De ce-ar crede colegii domnului Năsui în acuzațiile procurorilor DNA din moment ce ministrul nu crede în ceva mult mai solid, respectiv într-o sentință pronunțată de o instanță respectabilă cum este Curtea de Apel București?

Oricum o învârtim, domnul Năsui a oferit un exemplu clasic de dublu discurs. Ferocitatea din opoziție pare că s-a pierdut pe drum după intrarea la guvernare. Generoasa lozincă de campanie s-a adaptat și ea la crâncena realitate românească: La vremuri noi, tot noi.

Principiile au devenit brusc mult mai elastice. Destul de neplăcut să vezi cum USR recurge la relativizare, metodă utilizată fără scrupule de PNL sau PSD atunci când vor să-și apere securiștii sau penalii.

Greu de înțeles și explicat derapajul domnului Năsui. N-are USR suficiente resurse, iar partidul se vede nevoit să apeleze la rezervele de cadre mereu disponibile și gata să-și ofere serviciile sub orice partid? Posibil, dar cum se explică atunci țipetele useriștilor din teritoriu care se plâng că, deși au tras în campanie și patru ani în opoziție, nu-i cheamă nimeni la București pentru a-i promova în funcții?

De neînțeles apoi atitudinea celui mai tânăr ministru din cabinetul Cîțu. Cum Dumnezeu să aperi, la 35 de ani, ca politician, pe cineva condamnat în primă instanță de colaborare cu Securitatea? Cum se face că, dintre toți membri USR PLUS, ai ales să-ți fie mână dreaptă în minister o doamnă care nu are nici cea mai mică legătură nici cu partidul tău, nici cu valorile promovate în campanie? Ce obligații, ce dependențe atât de mari te-au adus în situația de a-ți scuipa în față alegătorii?

Avem apoi cazul domnului Stelian Ion de la ministerul justiției. Domnul Ion, pe când era parlamentar USR de opoziție, înfiera pe bună dreptate abuzul de ordonanțe de urgență și, în mod special, adoptarea Codului Administrativ prin OUG în Guvernarea PSD.

 • „Este o promisiune pe care Liviu Dragnea a făcut-o primarilor. Este o batjocură la adresa Parlamentului pentru că legiferarea trebuie făcută în Parlament mai ales pe legi atât de importante cum sunt codurile: Codul civil, Codul penal, Codul administrativ – un act normativ extrem de important. Se urmăreşte adoptarea (Codului administrativ – n.r.) prin OUG pentru a nu mai putea fi supus controlului CCR, ştiindu-se că doar Avocatul Poporului poate sesiza Curtea, Victor Ciorbea care a dormit în post”, a declara domnul Stelian Ion în Mai 2019.

Iată-l pe domnul Stelian Ion avizând, din calitate de ministru al justiției, Ordonanța de Urgență prin care Guvernul Cîțu modifică același Cod Administrativ pentru a putea instala pe criterii politice noua garnitură de prefecți. Nu cumva politizarea funcției de prefect este o modificare suficient de importantă la Codul Administrativ cât să reclame dezbaterile parlamentare cerute cu atâta ardoare de domnul Ion când era parlamentar de opoziție?

Domnul Ion nu mai solicită azi ca legiferarea să fie făcută în Parlament. Dacă l-ar întreba cineva, nici n-ar putea justifica urgența ordonanței pe care a avizat-o în calitate de ministru al justiției altfel decât că partidul său are și el de instalat repejor vreo 14 prefecți. Dar aceasta este numai și numai  urgența coaliției PNL-USR PLUS – UDMR, nu este vreo urgență care să stea în picioare juridic.

Și iată al doilea exemplu de dublu discurs. Ordonanțele de Urgență sunt rele când de ele abuzează PSD ca să mutileze legi, dar parcă nu mai sunt chiar atât de rele dacă te ajută să-ți instalezi repede clientela la putere.

Principiile sunt bune în opoziție, dar ele se diluează treptat odată ce partidele ajung la putere. De la PNL și PSD nu are nimeni mari așteptări, așa au funcționat decenii la rând, aburind alegătorii cu vorbe uitate în secunda doi.

Dar de la USR PLUS așteptările sunt ceva mai mari. Ei singuri și-au setat standarde înalte și au promis că vor face politică altfel. Poate vor evita, totuși, multiplicarea acestor exemple, care nu vor face decât să pună semnul egal între ei și celelalte două partide mari, despre care au spus de atâtea ori în campanie că sunt ”aceeași mizerie”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

122 comentarii

 1. vezi ca a renuntat la numire , ia-ti rahatul inapoi !

  • Vezi ca Nasui s-a descalificat si doar concepand ca asa o numire este neproblematica.

   Asa ca ia o oliţă de noapte smalțuită, umple-o cu cenuşă, da-i-o si indica-i directia spre rondul de la Universitate! 👍

  • nu trebuia s-o faca si cu atat mai mult, sa reactioneze si sa raspunda intr-un asemena mod.
   Rusine! se apropie de ciordache si nicolae.

  • Mihai ….lasati….

  • Și asta rezolvă tot sau cum? :)))))
   Nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase.
   Deci nu pot să cred că Năsui încă mai are susținători, fie ei și postaci. Nu pot să cred…
   Ah, și apropo: sunt votant USR+

   Demisia, Năsui! Altă cale nu e!

  • Si daca a renuntat ce ? Problema ramane. Anume ca voia s-o aduca desi ii stia problemele.
   E ca si cum unul prins cu mita in mana zice: n-o mai vreau, m-am razgandit.

  • Si.. faptul ca s-a răzgândit schimba cu ceva faptele?
   Cum era vorba aia.. gestul conteaza.

  • @mihai: „vezi ca a renuntat la numire , ia-ti rahatul inapoi !”

   Nu, nu e de luat înapoi niciun rahat, pentru că rahatul l-a făcut Năsui prin chiar declaraţia de renunţare la acea numire abjectă. Iată: „Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie”.

   Conform declaraţiei, ministrul Năsui urma să facă transferul turnătoarei PSD, de la ministerul păstorit de PNL, la ministerul păstorit de USR, iniţiind astfel murdăria USR = PNL = PSD.

   Aşa că, ciocu’ mic!

  • A avut dreptate Nicușor…

  • A greșit și acum vrea să vină fosta cumnată a lui Teodorovci. Se pare că ăsta era cu recomandările. Cred că dl Năsui ar trebui să-și caute alt loc de muncă.

  • @mihai
   taliban usr las o mai moale, mai citeste o data articolul

  • Domnule @mihai, credeți că ar fi renunțat la numirea doamnei Prisecaru dacă acest caz nu ar fi fost mediatizat?
   Răspunsul la această întrebare ne va spune mai multe decât deciziile luate de fațadă.

   PS: Domnule Tăpălagă, atenție că este vorba despre doamna Florina Claudia PRISECARU nu Florina Prisăcariu.

  • Nu are cum sa te ia inapoi.

  • Membru USR, îți pot spune cum s-au făcut și cum s-au votat listele de parlamentari, stai liniștit nu pe competențe ci prin stilul PCR, cei care au deranjat au fost excluși și rezultatul votului a fost știut de dinaintea votului, nu mai spun că USR este plin de rude, in USR nu se fac alegeri pe merit, cine are cele mai multe rude in partid câștiga.

  • Era bine dacă discutau domnii Prelipceanu şi CTP cazul turnătoarei, transferate acum de la Finanţe, cât era dl Cîţu ministru acolo.

  • Am putea deduce, prin analogie, că prin abrogarea OUG 13 PSD-ul s-a spălat de rahat!? Cred că domnul Năsui a renunțat la numire nu pentru că a înțeles că a greșit ci pentru că nu i-a „ieșit”!

  • „Rahatul” este al nevertebratilor care au reusit sa se strecoare in interiorul USR. Unde? Tocmai in varf. Nu asemenea devieri ar trebui evitate, de preferat ar fi ca cei care le exprima sa fie eliminati fara a sta mult pe ganduri, dar ca sa fie posibil asa ceva, partidul ar fi trebuit sa aiba o structura democratica cu o puternica functie de autocuratare, care sa se poata debarasa rapid chiar si de cei ajunsi la varf pacalind filtrele, colegii, electoratul. Ori, asa ceva nu exista… Poate apare alt partid, cu alte promisiuni… Daca nu, vom alege din nou „varianta cea mai buna”…

 2. Bre, nea Dane, a fost cândva o clipa când ai crezut în politicieni? Asa ca articolul nu-și are sens. Exist un limbaj general și demagogic, pe care îl folosesc toți și care cuprinde cuvinte ca securitate, corupție, etc, cuvinte folosite strict în funcție de interesul personal. Ma gândesc, cu nostalgie, la invadarea Capitolului acum câteva săptămâni, cata dreptate aveau oamenii aceia!(nu Trump,cu toate ca situația voturilor este destul de incerta). Suntem în plin relativism când nimic numai contează…. Uită-te la criminalul de Puțin, care a arestat un om nevinovat și Occidentul….

 3. Degeaba!!!Oamenii si au pus speranța intr- o himera cu acest USR!!!Efectiv,au dispărut în careva zile bunele lor intenții cu sloganuri ieftine….Fără Penali!Fără securisti! Fara incompetenti în funcții publice!!!
  Sper ca asocierea cu PNL la guvernare sa-i ducă definitiv în opoziție pt multi ani!

  • USR a fost preluat pe persoana fizica de trio-ul Ghinea Barna Nasui care s-a anturat apoi cu gasca lui Ciolos de la Plus, impreuna cu persoane santajate, santajabile, cumparate si cumparabile.
   Cine mai dorea cat de cat altceva decat propria capatuiala a fost exclus si marginalizat.

  • IIoopp, nimic de zis, doar ca trio-ul GhineaBarnaNasui era coechipier cu Ciolos inainte sa puna gheara pe USR. Capturarea USR a fost planul conceput impreuna cu Ciolos, dupa „anturare”.

  • @Andrei inca nu mi-am pierdut speranta, faptul ca Nasui si-a dat seama ca a gresit, si in general ei sunt atenti la media si la mediul online, ne spune ca ei sunt atenti la dorinta noastra a votantilor USR+

   au nici 2 luni de guvernare, sunt la ani distanta fata de mizeriile PSD / PNL / UDMR

   intradevar impertinenta lui Nasui este FFFF URATA!!! poate o mica gandire inainte de a deschide gura i-ar ajuta mai mult

  • USR n-a fost preluat pe nicio persoana fizica. Isi primesc feedback-ul suficient de tare si raspicat de la membri fie prin grupurile interne, fie – pe viitor – cand trebuie sa fie alesi intern pentru o functie sau alta. E ok sa greseasca. Doar nu s-au nascut politicieni. Problema e daca nu-si repara greselile 🙂

  • USR Plus nu este o himera, ci cea mai buna optiune pe care a avut-o de ales electoratul.

 4. Nici astazi nu ar fi democratie si state de drept in Occident daca fascistii si asociatii lor nu erau exclusi din politica si functii publice. Romania, functie de anotimp, doar le-a schimbat vopseaua si denumirea.

  • Ai dreptate,.. de fasciști sau folosit toți.. și americani și ruși.. halal democrație… Programul american spațial a avut drept „creier” pe un fascist rău…

 5. Au trecut 30 de ani.. vrem o țară că afară.. sigur era vremea ca usr-istii să și-o ia în bot de la „colegii de guvernare””… Așa ca să nu uite că s-au aliat cu USL… Am auzit azi in media prietenă comparații ale doamnei in speță cu Stalin sau cu criminalii de război .. am 47 de ani.. cred sincer că e timpul schimbării…

 6. NASUI CAM TREBUIA SA ZBOARE,da’ cum face parte din garnitura,putin probabil,iar pt stelica palaria-i prea mare

 7. Dan Tapalaga stie foarte bine ca „partid la putere” inseamna doar interfata, la putere fiind aceleasi servicii secrete. Cand ajungi „la putere” primesti niste nume si prenume in plic. Daca vrei sa -ti fie bine 4 ani, tii seama de ce scrie in plic. Dl Ciolos in 2015 a primit lista guvernului in acest mod ajungand sa puna la Sanatate pe un gigolo, care facea 2 rezidentiate in paralel cu un curs de medicina sociala in Franta.

 8. Așa se întâmplă când colcăie partidul de odrasle ale foștilor se cu risti, au și informații un fel de conflict de interese „fără fii de se cu riști în funcții publice”

 9. @Dan Tapalaga : Cum ziceati domnu’ , „marea șansă a generației mele” ca politicienii din generatia dumneavoastra au ajuns la putere si fac si dreg? Pare-mi-se ca v-ati pacalit singur cu USR fix cum v-ati pacalit cu Basescu. Asa zice psihologia la manual, oamenii nu sunt mintiti, ci aleg sa creada ca minciuna este adevarata, pentru ca sunt interesati.
  Ati ignorat toate semnele ca USR este asa, ati tratat vocile din USR care demascau aceste practici drept lupte interne de partid pentru putere. Cand unii doreau puterea, iar altii doreau doar ca oamenii de tip Nasui , urmas de imbogatit pe urma afacerilor cu statul, care continua practice PCR adica Pile Cunostinte si Relatii, sa aiba un rol marginal intr-un partid nou, pornit de la firul ierbii.
  Declaratiile lui Nasui cand numea vocile contestatare ale practicilor sale iliberale drept „camasi negre” vi le mai amintiti? Doar PSD-istii ne-au mai facut fascisti , a fost mai mult decat revelator cine sunt acesti iliberali din TeamBarna.
  O sa vedeti pe papusarul din umbra al USR, Ghinea, cum o sa se ridice fix ca Dragnea. Pentru ca si el arunca etichete de tip „sorosist” celor care ii puneau intern intrebari incomode. Pentru ca si el ca si Dragnea, s-a anturat de o gramada de fripturisti care folosesc santajul si promisiuni de numiri pe pozitii publice. Pentru ca si el, ca si Dragnea, isi construieste viitoarea cariera de dictator-sef folosindu-se de ministeriatul cel mai banos. Cum Dragnea si-a construit relatiile care l-au facut sa preia PSD si apoi tara pe persoana fizica prin Ministerul Dezvoltarii pe banii nostri folosind PNDL, la fel o face si Ghinea cu Ministerul Fondurilor Europene.
  Sunteti orb, domnule Dan Tăpălagă , si persistati in aceasta orbire. Pacat, pentru ca aveti material bun.

  • da matale cu cine nu te-ai pacalit? sau toti sunt la fel, si mai bine stam acasa si lasam sa voteze altii, la fel de pacaliti, ca sa iasa tot PSD?

   banii dati de guvern pentru proiecte sunt si vor fi tot timpul, in orice tara, important catre cine se duc , cum se duc si daca ramane ceva dupa ei, adica sunt cheltuiti corect. draknea avea un aparat in spate, nu e cazul USR+, sau vrei sa-mi spui ca prin ghinea vom vedea un exod in masa al primarilor si alegatorilor de la PSD/PNL catre USR+ ? :))))

   sa mai avem rabdare, nici 2 luni de guvernare nu au oamenii astia, si trebuie sa repare chestii stricate in 30 de ani de PSD/PNL si ceilalti

  • Banditii care s-au infiltrat in USR si l-au acaparat, Ghinea, Nasui si Barna, par chiar mai periculosi decat chelnerul Dragnea. Ticalosia lor este mai elaborata.

  • @lloopp :
   Nu s-a pacalit nimeni, nici cu USR Plus, nici cu fostul presedinte.
   Au fost cele mai bune solutii, pe care electoratul le-a avut de ales.

 10. USR-istii ar trebui sa-si ia consilieri, specialisti in comunicare. Faptul ca esti pregatit la un domeniu nu este o garantie ca esti pregatit sa comunici public. Aroganta si, pe alocuri, nepriceperea sunt mereu vizibile.

  • N-auzi ca doamna de 50 de ani recomandata era mai buna decat orice membru din USR PLUS care asteapta sa fie rugat sa participe la vindecarea României?
   O vindeca „tot ei”, fara noi, in alti 50 de ani.

 11. Nu exista bun simt in politica, nici macar la USR. Nu-s mai breji cu nimic decat inaintasii llor, doar ii vedem prin ministere.
  S-au batut cu pumnii in piept cand erau in opozitie, acum au ajuns la putere si repeta aceleasi metehne. Domnul de la Transporturi la fel, a dat de greu cand trebuie EL sa miste deblocarea autostrazilor. Pai ma, va e greu? Mergeti acasa si lasati pe altii.

 12. ” V-ați fi așteptat la o asemenea piruetă din partea USR?”
  Da domnule Tăpălagă, m-am așteptat.

 13. PAi daca nu ai tupeu sa misti in fata unora care vin cu lista la tine ce naiba cauti acolo? Sa fi marioneta?
  Ca prim ministreli lu Dragnea? sau ca Boc?
  Pai ce fel de coloana vertebrala ai ba? esti un vierme daca esti doar interfata pentru un salariu sau o pensie ca ai familion.
  Nu esti nici pe vremea lui Stalin nici macar Ceausescu sau mai stiu cine.
  Sa speram ca USR si amicu Barna o sa tina minte episodul sal trimita la reeducare nu in Siberia ci la o binemeritata vacanta in afara politichiei care il depaseste foarte clar pe junior.

  • Exact, dacă nu e-n stare să refuze o „recomandare” securistă, cum va refuza decizii cu dedicație pentru buzunarele foștilor securiști, acum oameni de afaceri? Dacă pune interesul său personal deasupra interesului națiunii nu mai are nicio legitimitate. Demisia și USR să pună unul care ne e dator nouă, cetățenilor, nu recomandărilor pe fir dubios.

 14. timpul trece, leafa merge, 4 ani pe posturi, viata e frumoasa…iar i-am facut pe fraierii aia de votanti cu PR :)) era asa bine in privat, eram toti bill gates si unicorni si ne-am gandit deodata hai sa lucram la stat pe salariu plafonat si sa facem o tara ca afara :))))

 15. SUNT politicieni tineri , fara experienta … in jurul lor foiesc copii , amante , parinti , lipitori de afise ! Toti ai PSD ! TOTI AU CA SCOP , sabotarea ministrilor pnl-usr … asa spera sa supravietuiasca ! Toate ministerele sunt adevarate cuiburi ale PSD ! Deparazitarea lor , nu este o treaba usoara …Deci trebuie sa le acordam un termen de gratie de cel putin 6 luni ! PS – Articolul lui Dan Tapalaga , mi se pare pripit si prematur !

  • Coane ce curat ca el a aderat la vechiul sistem 🙂
   Nu e diferenta intre el si Orban cu ala cu diploma falsa.
   „Asa si?! ” care e problema fraiere mai cu traducere si subtitrare raspunsul tovarasului Nasui.
   La fel si la justitie primesc sa se schimbe dar…
   Macar daca afirma cu nu creste imediat varsta de pensionare si ca in paralel le creste leafa sa nu fuga din sistem.
   Dar ce sunt eu consilierul aluia de la justitie?
   Colcaie viata politica de experti si consilieri in taiat frunza la caini.

  • Sa imteleg ca tinerii politicieni trebuie sa isi faca ucenicia pe spinarea si asa cocosata a acestei tari aflata in profunda criza economica si medicala ? De ce nu au stat inca 4 ani in opozitie sa se ” maturizeze” politic, de ce s-au catarat, prin confiscare, pe valul societatii civile si a dezideratelor noastre creeind expectative imense ca apoi sa ne livreze metehne pesediste, mediocritati precum Stelian Ion si Nasui. N. B. Ultima nazbatie, oprita la timp de semnalele mass media, achizitia de la Finante a ” marii profesiomiste” in combinatii, fosta cumnata a lui Teodorovici adusa in mimister fara concurs.

 16. De acord cu unele aspecte, dar în ceea ce privește prefecții funcționari publici, toată lumea știe ca au fost numiri politice de fiecare data. Când o vad pe Gabriela Firea a se da de ceasul morții ca prefecții vor fi numiți politic, ma apuca pandaliile. Toți prefecții numiți de PSD au fost numiți politic și au fost funcționari publici formal, doar cu câteva zile înainte de a fi numiți prefecți. Buna măsură ca prefecții sa devina demnitari, iar PSD continua cu ipocrizia mizerabila. Rușine!

 17. Doua exemple catre trebuiau mentionate, expuse, puse pe tapet.

  Bine scris, Dan.

 18. De acord cu unele aspecte, dar în ceea ce privește prefecții funcționari publici, toată lumea știe ca au fost numiri politice de fiecare data. Când o vad pe Gabriela Firea a se da de ceasul morții ca prefecții vor fi numiți politic, ma apuca pandaliile. Toți prefecții numiți de PSD au fost numiți politic și au fost funcționari publici formal, doar cu câteva zile înainte de a fi numiți prefecți. Buna măsură ca prefecții sa devina demnitari, iar PSD continua cu ipocrizia mizerabila. Rușine! La fel și cu bugetul paralel. Cui folosește? De data asta avea dreptate Cristoiu.

 19. Astept cu interes reactia CTP la acest subiect.

 20. Faceți o investigație și la Timișoara unde viceprimarul de la USR este condamnat penal.

 21. Exista vreun om intreg la cap care isi imagina ca in usr sint ( numai ) sfinti ?!

 22. Cei din USR au comis-o la fazele ăstea și merită să fie taxați. Sunt convins că nu e nici prima nici ultima greșeală pe care o fac…
  În altă ordine de idei nu sunt de acord că toți sunt la fel, lucrurile nu sunt în alb și în negru, există multe nuanțe de gri. Dacă nu le distingem ajungem să facem același alegeri inconsecvente ca în ultimii 30 de ani.

 23. USRPLUS este generaţia 4.0 a comunism-securismului românesc, după PCR, FSN, PDSR, PSD.

 24. USRPLUS este generaţia 4.0 a comunism-securismului românesc după PCR, FSN, PDSR, PSD.

 25. Cine este Năsui?
  Baiat parvenit din familie de comunisti angajati la Securitate (DIE), care au devalizat statul roman in anii ’90 prin tunuri (afacerea Motorola).
  Tatăl lui Năsui are o avere de peste 100 de milioane de euro.

  Toata familia lui este milionară în euro din afaceri cu statul, tunuri, privatizări.

  Vechii (acum foști) membri USR si votanții au tras semnale de alarmă cu ani în urmă la baiatul asta, la cum a preluat partidul, a dat afara oameni, cum si-a impus iobagii in partid.

  Domnule Tăpălagă, presa de „dreapta” nu ne-a băgat în seamă la vremea aia.
  Din fostele grupuri originale USB-iste si USRiste (Rosia Montana, Salvati Romania, USB, USR,) am fost toți îndepărtați, banați, șterși, iar cei din partid care nu se aflau in „schema”, dați afară de aceasta clică de baieti abonați la bani publici (Barna, Ghinea, Nasui, niște nimeni care nu au realizat nimic la viata lor, doar bani cu statul)

  Pentru cine a citit, mulțumesc, semnat, un-fost-userist.

 26. Pronosticul meu: urmatorul va fi Catalin Drula. Si asta da semne ca are o familie numeroasa si flamanda.

  • Pana isi vor termina mandatul si MARELE usr-plus va semăna perfect cu psd -pnl (usl).Atunci as dori sa va citesc mesajele. Pana in momentul de fata nu pot decat sa-i multumesc lui Dumnezeu ca exista PRESA.

 27. Romanii nu sunt in stare sa administreze o tara.

 28. Am câteva întrebări:
  1. Pe acel post, cine este in acest moment ? De ce trebuie schimbat?
  2. Cât durează angajarea „noilor secretari de stat”? Au trecut aproape 2 luni de la alegeri, de-asta întreb
  3. Cladiu Năsui spunea că duduia i-a fost recomandată. Cine a făcut „recomandarea”?
  4. Și așa se face numirile secretarilor de stat în 2021 într-o țară democratică membra UE?! Pe sistemul „prietene, vreau o femeie la mine la minister, trebuie sa faca asta și asta, ai pe cineva?!”?!?!?!
  5. De ce nu e persoana care i-a recomandat-o ministru? Pare mai pricepută, cel puțin m-ar mai întreba pe nimeni, ar știi să-și aleagă direct oamenii.

 29. Vina este a noastră, domnule Tăpălagă. Noi, societatea civilă ce am făcut? Nu am făcut nimic. În Germania Federală după 1990 toți securiștii au fost făcuți poștași. Noi i-am lăsat să zburde liber. Ei, tovarăși de nădejde ai PCR-FSN, au pus curul pe dosare și le-au secretizat. Pentru 80 de ani, pare-se. După asta, cu trecutul la secret au început dezmembrarea României și au facut primii bani și praf de-o țară întreagă. A urmat văicăreala televizată a generalilor. Și având arhiva pusă bine au manipulat în cel mai mizerabil mod poporul obidit. Bineînțeles ei nu au fost vinovați de măcelul de la Timișoara sau Bucuresti.
  Atâta timp cât nu vom ști tot adevărul și nu vom deschide arhivele Securității nu vom ieși din mocirlă. Dumneavoastră nu vedeți că în Germania nu deschide nimeni gura despre hitlerism? La noi au securiștii o gură…plină cu minciuni.
  Istoria fără adevăr e moartă. Istoria pe care o învață nepoții mei e oribilă, deformată.
  Iliescu e autorul băltirii morale a poporului de 30 de ani. Rușine nouă!

 30. Mai pot adauga si eu exemplul dnei Irina Alexe, pensionata special la 42 de ani din Ministerul de Interne dintr-o functie de birou, care se intoarce secretar de stat tot la ministerul de interne propusa de PLUS. Si noi ne asteptam ca acest partid sa elimine pensiile speciale si privilegiile nemeritate? Eu doar intreb.

 31. Oamenii politici trebuie sanctionati cand gresesc, dar nu executati public. 🙂
  Toate proportionale cu greselile facute. Adica daca Nasui si-ar da demisia acum, ce s-ar potrivi pentru Dragnea si toti complicii lui ca au pus jandarmii sa bata romanii?

  Dar ca Orban a minimizat pandemia si acum avem un exces de 35-40000 de mii de decese pe 2020? Cred ca la fel isi savureaza paharul de Whiskey, ca si in 2019…

  Deci?

 32. Nu mai este de nasul lui Nasui tot ce a spus in campanie!
  Acum „eu sunt ministru” imi permit: „SI?”!
  Grav, foarte grav!
  In ritmul asta la viitoarele alegeri, adio Parlament!
  Un votant USR!
  Deh! Noi suntem mai pretentiosi!

 33. Nasui e cel mai slab dintre ministrii USR+

  Nu isi va da demisia acum, nici nu va fi demis…
  Dar deja trage tot partidul in jos. Sper sa fie o remaniere spre vara in care sa puna USR+ pe altcineva mai matur si profesionist.

  Si la fel si cu Stelian Ion daca tot trage pisica de coada si peste 5 luni.
  Mai ales la Justitie un minister atat de important pentru Romania e nevoie de cineva mai infipt care sa taie capetele hidrei dintr-o lovitura.

 34. Am votat USR-PLUS, dar mă doare sufletul când văd cum se prăbușesc, una câte una, toate speranțele noastre.
  Excelent articol, domnule Tăpălagă! De acord cu fiecare frază, cuvânt, literă, virgulă…

  • Si pe mine ma doare sufletul cand vad ca voteaza unii USR, care este precum un virus care sufera mutatii atunci cand ajunge in alt mediu. Se adapteaza noului mediu politic. Asa functioneaza Romania, dupa niste mecanisme politice bine puse la punct de catre urmasii comunismului dupa ’90. Asadar, orice nou tanar care ajunge in politica trebuie sa se adapteze regulilor nescrise ale politicii noastre, precum un nou venit intr-o secta.

  • USR pt.multi a fost ultima speranta, a fost…
   Si mai cred ca, daca M.G. si-ar facut publice motivele plecarii din USR inainte de alegeri, cred ca USR ar fi luat mult mai putine procente.
   Pacat ca zicala toti sunt la fel, se adeveeste.

 35. cam repede concluziile dupa nici 2 luni

  binenteles marii „votanti dezamagiti” care nu au votat niciodata USR+ si nu ii vor vota, pentru ca pentru ei schimbare e tot PSD/PNL, sunt primii care arunca cu pietre

  urate derapajele, dar trebuie sa relizam si noi si ei , ca e inceput, si „votantii dezamagiti” vor taxa orice virgula, ca si cum ai lor (psd/pnl) au facut mare revolutie in ultimii 30 de ani, si de fapt nu au contribuit impreuna la aceasta stare de fapt, si au creat acest sistem infect de pilaraie si „recomandari”

 36. 1. unde sint aia care tipau in gura mare aveti ce vota ????
  2.cind Mungiu Pippidi spunea ca USR e un partid de securisti, aceeasi gruopies de la USR o injurau de mama focului
  3.socru meau are spre 80 de ani si din prima zi de dupa revolutie imi spune in fiecare zi acelasi lucru: tara e condusa de securisti…nu ca nu il credeam da acu palaria jos, are dreptate 1000%

  QED

  • 1. Sunt si uscaturi in USR+, politica atrage genul asta de oameni.
   Problema e doar atunci cand ajung sa corupa o parte importanta din partid cum a fost cazul PNL sau chiar sa reprezinte miezul partidului ca la PSD.
   Si chiar si pacatele lui Nasui, Barna si Stelian Ion nu se compara cu cele ale lui Predoiu, Dancila / Dragnea, Tudorel Toader, Razvan Cuc si altii care au facut atat rau Romaniei.

   Situatia cu cei doi e un semnal de alarma dar nu e un motiv sa bagam iar refrenul ala stupid cu ‘toti sunt la fel, vai de noi, mai bine nu votez’. Ca atunci iar iese partidul STF.

   2. Refrene feicniuz lansate de the real OGs, securistii gen Voiculescu A3. Sunt toti mult prea tineri. Problema lor s-ar putea sa fie aroganta sau lipsa de experienta in politica dar nu prostia asta cu securistii de 30 si ceva de ani, recrutati de la gradinita de Secu.

   3. Asta suna a teoria conspiratiei cu statul paralel.
   Adevaratii securisti au acum vreo 70 de ani si sunt baronii PSD/PNL. Normal ca au avut o influenta foarte mare in sistemul neo-feudal din ultimii 30 de ani. Si probabil ca vor incerca sa corupa si USR+ la fel cum au facut cu PNL-ul.

 37. De ce sunteți uimiți,poate doamna era informatoarea tatălui lui Năsui fost colonel de securitate și don ministru era obișnuit din familie cu securiști.

  • Poate Iliescu a fost implicat in uciderea a o mie de romani, crime impotriva umanitatii. Ah… scuze. A fost sigur implicat. Si e presedinte onorific al PSD, fara „poate”…

   Dragnea a chemat jandarmii sa bata romanii, pentru ca protestau pentru libertate si impotriva coruptiei. Din nou, fara „poate”…

   Acum ce ziceai de Nasui? E securist?

 38. Nasui da un semnal prin atitudinea pro securiști ca e disponibil sa facă afaceri cu garda veche din economie, acolo unde colcăie corupția si banii murdari. Credeți ca e naiv sau l-a luat gura pe dinainte? Nu, băiatul prin gestul asta își proclama disponibilitatea de a face bani cu băieții din sistem care au fost întotdeauna puși pe șmenuri. Nu a mai numit-o pe aia, dar mesajul a fost transmis găștii de canibali in fonduri publice care gravitează on jurul economiei.

 39. Mda, când vezi numai ce vrei nici nu e de mirare că ţara este atâta de vraişte.
  Ca fapt divers aţi fi surprinşi dacă v-am spune că nu toţi securiştii erau la fel.
  Poate nu ştiţi dar securiştii ăia care îi blamaţi au salvat mai mulţi nevinovaţi decât rău au făcut pătura securistă a lui Ceauşescu.
  Aceeaşi securişti care dacă nu erau ei la revoluţie era măcel faţă de ce a fost.
  Aceeaşi securişti care dacă nu erau ei la Tg Mureş în 90 azi Transilvania nu mai era a României.
  Şi aceasi securişti sunt şi cei care au crescut o generaţie de profesionişti care dacă nu erau ei credeţi că ţara asta rezista cei 30 de ani la ce s-a întâmplat cu toţi trădători ăştia?
  Sunt securişti şi securişti dar securiştii adevăraţi încă se luptă cu securiştii lui Ceauşescu că ei sunt cei care vă ţine de 30 de ani în mizeria asta şi îi vedeţi toată ziua peste tot şi nu e uşor când populaţia le sunt împotrivă susţinându-i tocmai pe cei care îi trădează fiind şi cei care au făcut toate acele crime inimaginabile pe vremea comunismului.
  Nu vă mai isterizaţi degeaba că dacă nu erau securiştii ăştia azi eraţi doar sclavi pe plantaţie la mâna ultimului dement tâlhar şi tot ei au fost de fiecare dată când credeaţi că sunteţi singuri împotriva tâlharilor ăstora chiar şi de 10 August astfel aţi fi ajuns în temniţele lor şi s-a fi repetat ce s-a întâmplat pe vremea lui Ceauşescu că jandarmeriţa aia şi colegii lor au fost trimişi la sacrificiu că să îi călcaţi în picioare, dar ce să vă spunem când voi credeţi că tâlharii ăştia s-au împiedicat singuri în ultimii 30 de ani în timp ce voi stăteaţi ascunşi prin case.

 40. Eu unul nu ma mir, USR a actionat exact cum ma asteptam.

  In continuare eu tot cu PNL / USR as vota, pentru ca de bine sau de rau, ne duc in directia buna. In principiu nu prea avem alternativa, dar trebuie sa-i sanctionam de fiecare data cand fac greseli.

  Cel mai rau lucru pe care putem sa-l facem este sa nu-i mai votam deloc pentru ca ne-am lasat amgiti. Da, stiu ca ne dorim ca dintr-o data sa fie mult mai bine, dar realitatea este ca nu o sa se intampla asta niciodata, o sa fie mai bine, dar putin cate putin.

  Realitatea este ca partidele politice sunt formate din oameni si oameni. In toate partidele o sa ai tot felul de mincinosi si corupti, chiar si in USR+. De asemenea, un partid o data ajuns la putere devine un magnet pentru parveniti.

 41. Foarte buna prima penalizare a lui Nasui. Nu conteaza ca „s-a razgandit”, nu asta trebuia sa se intample, Nasui trebuia sa-si dea imediat demisia sau sa fie demis.

  A doua penalizare insa n-are nici un sens. E un argument inventat de PSD si preluat fara reflectie de Tapalaga. Ordonantele de urgenta au fost folosite mereu in Ro de la Ciorbea incoace cu un motiv bun (e mai practic) care mascheaza un motiv crancen de rau si anume ca Parlamentul nostru nu functioneaza.
  Cand ai doua camere cu aceleasi atributii, cand ai legi care sunt sucite si invartite fara sa ajunga la finalizare decat dupa ciuntiri masive, atunci rolul de legiuitor al Parlamentului nu se face si altcineva, guvernul, trebuie sa il indeplineasca, nu prin legi caci nu poate ci prin OUG.
  Se abuzeaza deci de OUG? Desigur. Se plange lumea de asta? Da, toti se plang. Are cineva o solutie? Sigur ca da, parlamentul unicameral cu numar mici de alesi pentru care romanii au votat deja direct prin referendum. Cine blocheaza implementarea solutiei? USL si fripturistii lor.
  Asa se analizeaza situatia, nu copy/paste de la PSD.

  Si e amăgiți, nu amgiti.

 42. Puterea aduce si putina betie a puterii. Cred ca reactia societatii e una sanatoasa…. Si trebuie sa reactionam.

  Dar pana sa demonizam omul, trebuie sa-l comparam intai cu precedentii lui, Teodorovici, Ponta si alte scursuri sociale, care au secatuit tara de bani… Nu e perfect noul MF, dar si-a retras propunerea si si-a cerut scuze.

 43. Hai bre, s-a prins domnu Taplaga că userei plus doi ș-un sfert sunt la fel ca pesede și penele? Hai că nu mai are mult de dus pe conștiință povara acestui apus!

 44. Stiti ce e si mai rau? Pe postarea de pe facebook a lui Nasui legata de subiect se cenzureaza la greu opiniile critice… cu ce e diferit de FIrea? Oare au si blocat pe oamenii care comentau sau doar au sters postarile?

 45. Am citit articolul, dar nu am avut rabdare sa citesc si toate comentariile de mai sus.

  Dar chiar crede cineva că Năsui ăsta poate să puna pe cineva secdetar general al unui minister fără alte consultări și aprobări (de mai sus) din partea partidului, alianțelor sau ce or fi?

  Asta în contextul in care am votat USR+

 46. Un singur amendament la articolul d-lui Tăpălagă: nu USR a intrat în guvern, ci Alianța USR-PLUS. Numiții miniștri sunt deopotrivă asumați de PLUS. Asta ca să avem viziunea completă. Adică să nu umblăm cu jumătăți de adevăr. Nu-i așa?

 47. Nici o problema. Daca USR reusesc sa-si scarbeasca toti alegatorii, o sa formeze peste 4 ani AUR guvernul. Atunci sa te tii.

 48. Da domnule Tapalaga. Au pus sau au propus cei de la USR-PLUS niste oamenii dubiosi pentru anumite functii. Nu stiu cat e rea vointa, cat e compromis politic (necesar sau facut aiurea in tramvai) si cat e greseala neintentionata.

  Dar hai sa iti spun cum vad eu articolele astea de pe DIGI24 si de pe G4. Si cu Nasui si si cu cucoana asta pensionara. Inteleg ca sunt cadavre si in ordinea asta toti au o gramada de cadavre urat mirositoare pe langa ei: PSD urmat de PNL si de USR.
  Dar acuma se par ca se ascut cutitele in alianta si tabareste presa PNL pe USR sa arate ce rai sunt ei. Si ca razbunare pentru ministrele pierdute.

  Iar DIGI24 si d-l Tapalaga fac jocul. …….

 49. Domnule Tapalaga, intr-adevar, cel mai probabil Claudiu Năsui a facut o gafa monumentala – desi nu pot sa cred ca nu i-a fost servita exact cu scopul asta.
  Pentru ca, de fiecare data cand asa-zisa (fiindca nu-i usor de definit) dreapta are cate-un derapaj de genul asta, primii care sar de fund in sus sunt si o fac vizibila de pe Pluto, sunt `ziaristii din „tabara” anti-psd.
  Asa bine merge treaba asta, incat presa aservita mafiei, nu mai are nimic de facut (apara-ma de prieteni, ca de dusmani…).
  Acuma, ce ar trebui sa faca Claudiu Năsui dupa ce a calcat in strachina cu rahat … orice ar face nu va va multumi. Nu veti mai face o analiza mai adanca sa nu cumva sa pareti ne-echidistant – de fapt asa zisa echidistanta nu inseamna nicidecum consecventa sau principialitate, dar asta e greu de inteles de catre „greii din presa” atunci cand scopul este apararea propriei imagini.
  Pe de alta parte, sa crezi (presupun ca si crezi din moment ce sustii) ca, o data negociata o coalitie, un ministru numit de USR la Justitie va infaptui imediat si neconditionat programul USR din campania electorala si nu programul negociat, corectat si rascorectat cu PNL, este ori naivitate ori … mai am doua variante, dar ma tem sa nu ofensez.

  PS Nu pot sa nu-mi amintesc de cazul Mona Musca, cand colegii de partid, cu sprjinul presei „obiective”, au scos-o cu entuziasm revolutionar din politica pentru o abatere in care nu exista nici macar o potentiala reclamatie de la vreo „parte vatamata” (era vorba despre studentii straini despre care stia toata lumea cu ce se ocupau) desi pe altii, manjiti mult mai urat, i-au pastrat cu titlu onorific … la fel ca Bula pe bunica moarta tinuta in fereastra, doar ca sa-i incaseze pensia.
  Dar Mona Musca era mai degraba o amenintare pentru fruntasii partidului… liberali-liberali, dar sa fie o femeie mai „barbata” decat ei?…
  Cine stie cine i-o fi bagat pe teava si lui Claudiu Năsui un gunoi care sa-l bocheze .

  • Dragnea e de vina bai ca omu dupa ce sa zicem a aflat ca are problema respectiva a dorit sa o tina pe a lui?!
   Pe el nu il intereseaza faza respectiva sau ca a fost apropiata de x sau y.
   Profesionista, cum e persoana numita de Catu adica a servit cu brio conducerea precedenta cai PSD sau PNL, treburile murdare sa le faca nui asa?
   Adica oameni supusi si care ar fi in stare sa te denunte la securitatea momentului daca comentezi ceva pe la cafea… = sluga si ciripitoare.
   Asta avea domnul Nasui nevoie nu orice terchea berchea cu facultate de profil.

 50. Femeia in cauza , urma sa vina prin transfer de la MF , IN FUNCTIA DE SECRETAR GENERAL LA ME ! Nu s-a mai facut treaba , ca este colaboratoare Secu ! Oameni buni , dar ea este tot secretar general la MF … SI ESTE TOT SECURISTA ! DECI LA THEODOROVICI este permis … si nimeni de pe acest forum nu este deranjat ! Si nu ma refer la penibili troli PSD , CI LA COMENTATORI DE BUNA CREDINTA , CEI CARE AU VOTAT DREAPTA ! Un comic sinistru !

 51. Alo, domnu cu „sinapse”

  „”sa crezi (presupun ca si crezi din moment ce sustii) ca, o data negociata o coalitie, un ministru numit de USR la Justitie va infaptui imediat si neconditionat programul USR din campania electorala si nu programul negociat, corectat si rascorectat cu PNL, este ori naivitate ori….”

  Pai da, dar inainte de meci nu te lauzi ca vei da 2 goluri in prima repriza si inca 3 in repriza a 2-a. Tocmai pt ca stii ca pe teren exista si o echipa adversa, exista si un arbitru , iar poarta e aparata .
  Or tocmai asta au facut USR-istii.
  Vom face, vom drege, vom pune la punct..
  Adica totul bazat pe o certitudine infantila care acum le vine de hac.
  Faptul ca nu pot sa-si duca la indeplinire promisiunile, asa cum au fost ele redactate e doar o parte a problemei.
  Insa, in cazul de fata, dl Nasui nu are cum sa dea vina nici pe vreme, nici pe pandemie, nici pe opozitie, pt ca prostia este exclusiv a lui, mai ales dupa ce a scos pe gura cucuveaua cu „mi-a fost recomandata”.
  Chiar si asta cu recomandarea ar fi putut trece cumva, in sensul ca el a propus-o pe cucoana cu buna credinta.
  Dar cand a debitat tampenia cu:
  „eu nu cred ca a fost securista” el si-a inchis de fapt orice portita de credibilitate, devenind un personaj smintit, cinic, arogant si mai mult ca sigur santajabil (ca sa nu spun corupt)
  Si , colac peste pupaza, daca pana la urma a renuntat la prima „recomandare” acum tine mortis sa aduca alta persoana din anturajul apropiat al lui Teodorovici.
  Pai ce naiba s-a ales din USR, daca nu-s in stare sa ocupe functile importante din minister decat cu relicvele PSD-iste, controversate si dubioase?

 52. Politicienii, ca orice persoana, beneficiaza de prezumtia de navinovatie in fata legii. Dar in fata electoratului, ca politicieni ei trebuie sa fie mai presus de orice indoiala.

 53. USR + a devenit si el un partid oarecare- masina de facut bani, la inceput ceva mai lustruit dr posibil pe cale de extinctie in viitor.
  Aia de la PNL vredeau ca-i pot invata dibacua in manuirea banului public dar sunt surprinsii si ei de iuteala useristilor- au un simt deosebit pentru banul gros

 54. Am fost obligati de coalitiile facute in jurul P$D sa dormim intr-un asternut alb plin de cacat timp de 3 decenii. Era maro tot, nu se vedea un coltisor alb.
  Mirosea atat de greu incat aerul devenise irespirabil, ti-era scarba 24 de ore, 7 zile pe septamana.
  Observatiile au o baza de bun simt si corectitudine insa prin comparatie sunt cacatelul unei muste care a aterizat pe cearceaf . Nu e ceva placut dar prin comparatie cu jaful si coruptia din jurul P$D & CO e un fleac ! Raportat la principiile si valorile prezentate de Usr -Plus insa , da , e de cacao si e bine ca sunt criticati, asa evoluam.

  Inasprirea codului penal! Toleranta zero fata de corupti! Confiscarea averilor ilicite!

 55. Doamne ferește, câtă dezbatere pe… aproape nimic! Mai bine ați fi analizat pe toate părțile intenția aia de măsură fiscală creatză a „economistului” ministru Nasui prin care vrea el să impună taxe Zero pe salariul minim!
  Impozit pe venit la salariul minim – înțeleg perfect, dar nu ce vrea el! Deci, cine va achita contribuția la asigurările de sănătate și contribuția la asigurările sociale de stat pentru angajații care au doar salariul minim?! Cumva Statul?! De unde, din buzunarul lui Nasui, al lu mă-sa și al lui tac’su?!
  Astea sunt probleme de interes major, că sinecuri le și securiștii vor fi în continuare bine-merci!

 56. Cei aia „Culmea sfiării”?
  Vorbim despre orice dar fisa postului de ministru care e?? Subordonatii ministrului cunosc legile sau asa-si-asa… lasa ca merge si asa… Mai sunt si institutiile in coordonare. De alea are grija sau se descurca „românește” și ele.
  Cum face performanță un ministru? `Decât alocand bani? Si atat. Gunoiul se tine sub pres…

 57. Daca asta ar trebui sa isi dea demisia dupa faza asta, dragnea Tăriceanu, Udrea, Năstase, Iordache, andronescu, Băsescu etc. Ce dracu trebuiau sa faca? 95%propaganda si postaci. Imi pare rau.

 58. Competenta conteaza si nu colaborarea sau necolaborarea cu securitatea. Au trecut mai bine de 30 de ani si tot securitatea si partidul au ramas in memoria unora !!! Cand Tapalaga l-a sustinut pe basescu in 2004 si au aparut in spetiul public date despre colaborarea lui basescu ce a facut !? L-a sustinut pana in panzele albe si peel si pe Macovei .

  • I-ati vazut CVul ?!
   Vedeti CVul dnei Florina Prisăcariu si sunt convinsa ca nu veti cadea pe spate la cum arata si ce mari REALIZARI si COMPETENTE o recomanda in ainaltele fucntii!!
   CVul e ZERO, mai mult scrie asa:
   Pregatirea Profesionala:
   Perioada: 1993-1995
   Numele Institutiei: Facultatea de Inginerie
   Domeniul: Centrale termo-electrice
   Diploma obtinuta: Diploma de Inginer

   INTREBARE: La care Facultate din Tara asta(CVul nu mentioneaza Orasul unde a absolvit asa ceva!) obtii Diploma de INGINER in 2 ANI de studiu(1993-1994 si 1994-1995!)???!!
   Nu mai spun ca, evident, in acesti 2 ANI de studii dna Prisecaru muncea de zor la Stat!!!
   Gasiti usor CVul si spuneti-mi ce o recomanda?!!

 59. Nu este vorba de nimic altceva decât de nesimțire și aroganta, care sunt cel puțin la fel de grave ca și numirea respectiva. Dl. Năsui trebuie sa-și dea demisia, indiferent cât de bine este pregătit sau de școlit. Eu unul, și sunt sigur ca mai sunt mulți ca mine, ma simt profund jignit de atitudine. A fost prima plăcutza muedeza data de USR votanților. Și se pare ca și Barna și Ghinea au aceeași atitudine cu privire la afacerea cu fonduri europene-deci? … deja capitulam?
  Pentru asta ,din partea mea o mare MUIE USR…chiar mai mare decât cea data PSD!

 60. Dacă acum au fost prezenți la vot 30 % din votanți gândiți-vă la următoarele alegeri câți or să vină, dar și cine o să câștige………….

 61. Daca ne amitim ca legea lustratiei a fost „combatuta” cu atata fervoare de Iliescusi clica lui de politruci si securisti, a fost scoasa in suturi pe usa prlamentului si din lumea politica, ramanand doar un ideal ntr-o „anumita parte” a societatii civile – atunci totul se explica. Asta a fost „pacatul originar” al post-decembrismului. Iar ce vedem azi nu este decat continuarea povestii incepute in 1945 cand rusii au ocupat Romania, iar Regele Mihai a fost obligat sa abdice in 1947. Restul – e tacere. Povestea continua, iar copiii si nepotii celor care au beneficiat in peste 60 de ani de fructele politichiei dambovitene se erijeaza azi in democrati cu „vederi moderne si luminate”. La meme Jeanette autrement coiffee – ca sa vorbim pe limba primarului S1, Madame Clotilde. Aceeasi Marie cu alta palarie. Cata vreme astfel de „extensii” politice vor fi promovate in functii ministeriale, parlamentare, etc si „manariile, obraznicia, tupeul vor tine loc de caracter si buna-crestere, de cinste si transparenta, Romania NU va cunoaste o primenire, iar calea catre adevarata democratie (cu slabiciunile ei) o va coti tot spre vechile metehne. Nu in ultimul rand, unde sunt acele modele catre care generatia foarte tanara (post-USR) sa se uita si sa ia aminte? Politica romaneasca a fost si este – inainte si dupa Caragiale – exact la fel: corupta.

 62. E bun și dublul discurs, așa se invață mai nou la noua școala națională de informații.
  Și dacă țara o cere, sunt capabili de mult mai mult ..
  Adică de triplu discurs, spre exemplu …

 63. Pai, n-am sa inteleg deloc dupa 30 de ani de politica cum de romanii se mai asteapta ca vreun partid sa RESPECTE PROMISIUNILE facute in opozitie sau in campanie!?
  TOTI, fara exceptie, cand ajung la putere, UITA tot ce-au promis, ce-au criticat, MINT si ajung sa faca averi uriase din munca de buegtari de-o viata, adica fura cat pot!
  Dati-mi o exceptie…
  De ce ar fi crezut careva ca USRistii vor fi altfel cand vor ajunge la PUTERE, ei trambitau si faceau spectacol cu penalii, cu discursuri desprre profesionalism, valori, etc DOAR pentru ca abia asteptau sa fie votati si sa ajunga la PUTERE!
  AU uitat tot ce-au PROMIS, uitati-va la Programul de guvernare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR, va asteptati ca USReii sa urle ca acele PROMISIUNI din Programul aliantei VOTAT in parlament si care urmau sa SCHIMBE Romania PSDista, NU vor fi aplicate?!!!
  NIMIC va ramane in urm lor din promisiunile facute, nimic, isi vor vedea de interesele lor si ale acolitilor!
  Tineti minte!!!

 64. Fratilor, problema grava este alta, cred, iar deznodamantul va fi tragic.
  Nasui, la 35 de ani, ales pentru a reforma ministerul, aduce pentru a realiza acest deziderat oameni care au trait in jungla birocratica, au pactizat cu ea, au beneficiat de ea. Acest Nasui nu a solicitat un audit independent al unei firme de consultanta private ci a preferat recomandarile, preferand oameni care au CV-uri bazate exclusiv pe sprijin politic, amantlac, cumetrii! Se pare ca sunt oameni care cunosc Administratie (smechereli, invarteli etc.) Deci exact ceea ce USR parea sa doreasca sa elimine. Partea tragica este ca vom merge la anticipate iar revenirea PSD la butoane este inevitabila. TRAGIC!

 65. Nimeni nu spune de ce doamna susmentionata , este buna la M. F. , DAR NU ESTE BUNA LA M.E. ? Pt. ca in acestt moment ea este secretar general la M. F. , UNDE A FOST ADUSA DE ORLANDO ! P S – Si se compara gafa lui Nasui , cu abjectiile facute de PSD ? VENITI-VA IN FIRE !

  • HOTNEWS: „Claudiu Năsui vrea să o aducă în Ministerul Economiei și pe fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici – Document.
   Ministrul economiei Claudiu Năsui este decis să-și formeze echipa cu oameni de la Ministerul Finanțelor.
   Pe listă nu se afla doar Claudia Florina Prisecaru, acuzată de colaborare cu Securitatea și cunoscută ca apropiată de fostul ministru Eugen Teodorovici, ci și alte persoane de la Ministerul Finanțelor.
   Una dintre acestea este Florina Diana Costache, fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro.
   De altfel, Claudiu Năsui i-a transmis chiar ieri, 27 ianuarie, o adresă ministrului finanțelor Alexandru Nazare, prin care îl roagă să își dea acordul pentru transferul Florinei Diana Costache. Vezi document.

   Cine este Florina Diana Costache?
   Este fosta cumnată a ministrului finanțelor Eugen Teodorovici.
   HotNews.ro a scris în noiembrie 2018 că aceasta a fost numită de Teodorovici, fără concurs, prin detașare, în funcția de director general adjunct la Direcția Generală Pregătire ECOFIN și Asistență Comunitară, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice. Anterior, ocupase funția de șef serviciu în cadrul unei direcții din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, funcție obținută tot cu sprijinul lui Teodorovici.
   În septembrie 2019, au apărut în presă înregistrări audio ale unei discuții dintre două doamne, una presupusă a fi amanta lui Teodorovici, iar cealaltă, fosta sa cumnată.
   În aceste înregistrări se vorbea despre cum se fac angajările la stat, cu replici de genul „când are interes îşi ridică fusta”, iar la un moment dat, printre altele, se menționează că Teodorovici e nervos pentru că nu a putut candida la prezidențiale. ”

   Si uite asa vedem cum numirile din linia a doua în Guvernul Cîţu au devenit sursă de scandaluri publice!
   Iar demnitarii cu functii publice care au avut legătură cu PSD au ajuns sa fie „reevaluaţi” si pusi in Functii inalte de noua guvernare!
   Desi pana mai ieri alaltaieri ii numea incompetenti si clientelari ai PSD!

   A-propos, stiti cine e AZI Secretar general al Guvernului?!
   Celebra Andreea Lambru, cea cu canapeaua lui Crin Antonescu, ea e si Presedintele Consiliului de Supraveghere(adica, al Consiliului de ADMINISTRATIE!) la HIDROELECTRICA!
   Uitati-va ce CV are, gasiti pe Site-ul SGG, CV de 2 bani, insa e frumoasa foc si e mutata de colo colo de partide prin cele mai banoase functii!
   NU o recomanda nimic, a inceput ca Referent amarat si a absolvit Universitatea Romano Americana(precum EBA lui Basescu!) in timp ce MUNCEA asiduu la STAT ca Referent la Primaria Sector 4, dar NU a facut NIMIC la viata ei care sa o recomande in inaltele functii, exceptie frumusetea ei care place si politrucilor!
   Crede careva ca se va atinge alianta lu’ peste prajit de Andreea Lambru si va aduce PROFESIONISTI, cum promitea IERI dl Barna de la USR!?
   Despre ce REFORMARE a Statului roman vorbim?!!!!

 66. Este f. bine ca aceste lucruri sunt dezvaluite … multe sunt necunoscute , caci ministerele sunt adevarate cuiburi ale PSD ! Si nu numai ministerele ! Vom mai auzi ! Sub presiunea opiniei publice se vor rezolva ! PSD are ca program , sabotarea guvernarii Romaniei cu orice pret … asteptati sa inceapa sesiunea parlamentara si ve-ti vedea ! Sa nu le dam o mina de ajutor ! Ar fi fatal pt. noi , chiar si personal ! Nadajduiesc ca sunt pe cest site , si oameni care inteleg acest mare pericol , nu doar falsi usr sau pnl !

 67. Tara plina de jegosi!

 68. Bun venit in lumea reala 🙂
  Incet incet se termina basmele.