G4Media.ro

Două comune din Argeș intră în carantină din cauza creșterii infecțiilor cu…

Două comune din Argeș intră în carantină din cauza creșterii infecțiilor cu Covid-19

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, vineri seară, instituirea carantinei în comunele Bălileşti şi Dârmăneşti, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19, transmite Agerpres. Județul Argeș a înregistrat o creștere rapidă a numărului de infecții în ultima lună, autoritățile locale acuzând faptul că mulți localnici nu respectă nici o măsură de prevedere.

Cele două comune sunt situate între Pitești și Câmpulung Muscel.

Potrivit hotărârii CJSU Argeş, carantina zonală se instituie pentru o perioadă de 14 zile, începând din 1 august, ora 19,00.

Decizia a fost luată la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce în cele două comune s-a depăşit nivelul de alertă, de minim trei cazuri de infectare cu noul coronavirus la 1.000 de locuitori.

În localităţile carantinate se va permite intrarea sau ieşirea doar pentru transportul de marfă, pentru persoanele care lucrează sau desfăşoară activităţi în afara localităţii de domiciliu, dar şi pentru alte motive justificate, precum urgenţele medicale.

În judeţul Argeş s-au înregistrat, potrivit datelor comunicate vineri de Instituţia Prefectului, 112 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 3.224.

De la începutul pandemiei, 1.086 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 120 au murit. În spitale sunt internaţi 530 de pacienţi, dintre care 24 la ATI. De asemenea, 430 de persoane s-au externat la cerere, potrivit Agerpres.

Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Mamaliga nu explodeaza.

  2. două comune cu doi primari cu „plăcuță suedeză” .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.