G4Media.ro

Două bombardiere ruseşti supersonice grele de tip Tu-160 „Blackjack” au fost interceptate…

Sursa foto: Wikipedia / MOD

Două bombardiere ruseşti supersonice grele de tip Tu-160 „Blackjack” au fost interceptate de Belgia, Regatul Unit şi Franţa, într-o operaţiune comună NATO la Marea Nordului

Belgia, Franţa şi Regatul Unit au efectuat o operaţiune comună de interceptare a două bombardiere ruseşti supersonice grele de tip Tupolev 160 (Tu-160) „Blackjack”, care au survolat la sfârşitul săptămânii trecute Marea Nordului, într-o zonă în care este responsabilă Olanda, în numele NATO, relatează AFP, citată de News.ro.

„Această declanşare a permanenţei operaţionale intervine în cadrul unor proceduri internaţionale prevăzaute. Operaţiunea a fost efectuată în legătură cu permanenţe operaţionale britanică şi belgiană, mobilizate la rândul lor în această activitate a forţelor aeriene ruseşti”, au anunţat Forţele aeriene franceze.

Avioane belgiene de tip F-16 au interceptat vineri cele două bombardiere ruseşti şi le-au escortat până la zona de responsabilitate a Regatului Unit, unde avioane britanice au preluat ştafeta.

„Din când în când, avioane militare ruseşti intră în spaţiul aerian NATO fără să se identifice”, a subliniat Ministerul oandez al Apărării.

Olanda şi Belgia asigură cu rândul apărarea spaţiului aerian de deasupra Benelux.

„Eficienţa interacţiunilor şi coordonarea între aliaţi (NATO), dar şi reactivitatea mijloacelor franceze au fost la înălţime”, şi-a exprimat satisfacţia armata franceză.

Trei avioane aparţinând Forţelor aerene şi spaţiale franceze şi un avionde tip Rafale aparţinând Marinei franceze au participat la interceptarea bombardierelor ruseşti.

În 2020, Comandamentul Apărării Aeriene şi Operaţiunilor Aeriene (CDAOA) a înregstratr în Franţa 560 de ”situaţii anormale”, iar Forţele aeriene franceze au efectuat 350 de intervenţii cu avioane de vânătoare şi elicoptere.

Sursa foto: Wikipedia / MOD

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

17 comentarii

 1. Nu exista un spatiu aerian NATO ! Bombardierele circulau in spatiul aerian international, pe unde au dreptul sa circule.
  Interceptorii fac si ei exercitii.

  • Bați câmpii rusnakule! Spațiul aerian NATO este format din spațiul aerian al statelor membre NATO.

  • Măi bombardier, bombardierele nu ar trebui să circule așa „liber” cum crezi tu, că nu e vreo aeronava de linie cu transport de pasageri…
   Poate la tine, pe deasupra Kremlinului, ar putea să circule „liber” de navigație

  • Troll-ii rusi in actiune,… zburdand liberi in spatiul NATO.

  • Mai carpa ruseasca, mars la tine-n stepa ca nu te-asculta nimeni, oricum! Nacialnik!

 2. Testeaza timpul de reactie al NATO 🙂

 3. Parcă nu știți cât de toxic este statul rus… Ciolovecii au în prezent aceeași ideologie expansionistă țaristă, pe care au avut-o și bolșevicii.

 4. Dacă erau însoțite de SU57, le mai interceptat? 😀😀😀😀😀😀😀

 5. Bateți câmpii cu gratie în necunoscuta de cauza.Treaba voastră este sa va vaccinați și sa va supuneți.Puteti face armata la fără frecventa?

 6. Intrebarea e de cate ori nu i-au interceptat? Si sa fim seriosi, cred ca si NATO face la fel. Cel mai bun exemplu este criza rachetelor din Cuba in anii 60 : americanii au amplasat rachete in Turcia iar rusii au pus in Cuba. Pana la urma situatia a fost rezolvata prin angajamentul secret al americanilor de a retrage arsenalul din Turcia pe cand in opinia publica rusii au lasat de la ei.

 7. Extraordinar, Extraordinar, dacă îți spui părerea și nu ești de partea americanilor , ești ,, filtru,,
  Domnilor, fiecare țară are 12 mile marine de apă și spațiu aerian , de la țărmul ei , care intră în teritoriul de control , peste această distanță, este spațiu marin sau aerian internațional . Nu există spațiu aerian NATO sau rus , în afara acestei limite de 12 mile marine . Nu cred că rușii au intrat în spațiul teritorial al vreunei țări , riscând să fie atacați .

 8. Asemenea zboruri ale bombardierelor/avioanelor sunt frecvente! Din ambele părți! Crezi că numai rușii fac dintrastea? Se testează viteza de reacție și felul în care o fac! Crezi că din UK, SUA(de pe unde au baze), etc nu pleacă avioane cu direcția „Moscova”? Fix înainte să intre în spațiul lor fac stânga împrejur! Se testează vigilenta! Mare brânză…de-ale lor! 🙂

 9. Dacă au sânge în instalație și au întrat în spațiul aerian nato le forțează sa aterize și le confisca.asa ca latră ca cățelul la urs pana se plictisește Ursu și pleacă am mai vazut

 10. Pescadoarele turcești care intra in apele teritoriale ale României că sa pescuiască calcan ar trebui informate despre cele 12 mile marine
  Sau poate la ei unitatea de măsură difera 🤗🐠🐟🐳🐋🦈🐬

 11. In clipa de față un fraier citește acest comentariu
  👻💩👻