G4Media.ro

Două avioane F-16 Fighting Falcon din lotul de cinci cumpărate din Portugalia…

Două avioane F-16 Fighting Falcon din lotul de cinci cumpărate din Portugalia au sosit în România

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că încă două avioane F-16 Fighting Falcon au sosit în ţară, iar ultima aeronavă din lotul de cinci va fi livrată anul viitor, transmite News.ro. Cea de-a treia şi cea de-a patra aeronavă F-16 Fighting Falcon – din noul lot de cinci care vor intra în dotarea Forţelor Aeriene Române – au sosit vineri, din Portugalia, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă”, de la Borcea.

Ultima aeronavă din lotul de cinci va fi livrată în primul trimestru al anului 2021.

„Achiziţia noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon şi a pachetului de bunuri şi servicii aferent va asigura creşterea securităţii României prin executarea permanentă a apărării spaţiului aerian naţional/NATO, pe timp de pace şi în situaţii de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliţie Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO, în conformitate cu angajamentele asumate”, arată MApN.

Achiziţia celor cinci aeronave a fost făcută conform Legii 237/2019 pentru continuarea dezvoltării capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în Etapa de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”.

În decembrie 2019 a fost semnat şi contractul cu Guvernul Republicii Portugheze pentru achiziţia aeronavelor, din excedentul acestei ţări, precum şi a unui pachet de bunuri şi servicii care include, printre altele, modernizarea avioanelor la un standard superior, elemente de suport logistic şi instruirea personalului tehnic ingineresc.

Forţele Aeriene Române mai au în dotare 14 aeronave F-16 Fighting Falcon, care execută deja misiuni de poliţie aeriană.

Foto: Pentagon

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Putin e terminat.

    • Cand ai dreptate ai. Si nu de F16 de la noi (desi au o istorie grozava in a dobora MIG-uri su SU) ci de propriile ambitii de deveni tar absolut si „seful” geopoliticii globale. Ca intodeauna la dictatori lovitura vine de la cei mai apropiati pe care ii credea cei mai devotati

  2. Sosesc avioanele second hand,care nu pot decola daca pista e inghetata..cum a fost anul trecut…ce sa ma zicem ca radarul de pe ele bat sub radarurile suhoiurilor rusesti,adica avioanele rusesti detecteaza F cu mult inainte sa il detectam noi,si de asemenea rachetele aer-aer cu care sunt dotate F-16 second hand luate de noi bat doar la 40 km,pe cand suhoiurile rusesti sunt dotate cu rachete care lovesc la peste 100 km….asa ca avem o gramada de fier vechi…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.