G4Media.ro

Dosarul cheltuielilor PSD: Aeronava privată cu care Liviu Dragnea și Irina au…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dosarul cheltuielilor PSD: Aeronava privată cu care Liviu Dragnea și Irina au plecat spre Maldive, decontată din subvenția de la stat / Avioanele private cu care Dragnea s-a întors din Estonia și a plecat în Israel, costuri dublate plătite și de Parlament, și de PSD

Fostul lider PSD Liviu Dragnea, iubita lui de la acea vreme, Irina Tănase, și o prietenă a acesteia din școala generală, Sânziana-Mădălina Hristache, ar fi plecat spre Maldive, via Sofia, în ianuarie 2019, cu o aeronavă privată plătită din subvenția primită de PSD de la stat – se arată în dosarul cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de fostul trezorier PSD Mircea Drăghici cu procurorii DNA.

Fostul lider PSD s-ar fi întors, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu și Gabriel Vlase (actualul șef SIE) dintr-o vizită din Estonia, în aprilie 2018, cu un avion privat plătit de PSD din subvenția de la stat, deși aveau bilete de avion de linie achitate de Parlament. A doua zi, Dragnea ar fi plecat cu consilierul lui, Paul Ionescu, în vizită în Israel tot cu un avion privat plătit de PSD din subvenția de la stat, deși transportul era achitat de Camera Deputaților. În plus, PSD ar fi decontat sume umflate, se arată în documentele DNA.

Dosarul se află la Tribunalul București și a fost consultat de G4media.ro și Știrile TVR în baza legii 544/2001. Pe 29 iunie 2022, fostul trezorier PSD Mircea Drăghici și-a recunoscut faptele de deturnare și delapidare, a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA și a acceptat o pedeapsă de 6 ani de detenție. Drăghici e deja în pușcărie ca urmare a condamnării la 5 ani de închisoare într-un prim dosar privind cheltuielile făcute din subvenția primită de PSD de la stat. Acordul de recunoaștere din al doilea dosar a fost trimis pe masa unui judecător pentru confirmare, a avut termen pe 22 iulie 2022 și are pronunțarea pe 26 iulie 2022.

PSD s-a constituit parte civilă, prin semnătura actualului lider, Marcel Ciolacu, și a secretarului general, Paul Stănescu. PSD solicită recuperarea sumei de 710.018,94 de lei, bani cheltuiți ilegal de fostul trezorier de pe vremea lui Dragnea din contul de subvenție de la stat și dintr-un alt cont al PSD.

În documentele din dosarul cu acordul lui Drăghici sunt informații cu privire la un alt dosar, al treilea, aflat în lucru la DNA. Potrivit unor surse judiciare, acest al treilea dosar îl vizează, în primul rând, pe Liviu Dragnea. Fostul lider PSD nu a putut fi contactat, însă dacă după publicarea acestui articol, dorește să exprime un punct de vedere, G4media.ro îl va publica imediat aici.

Informația pe larg

Zborul lui Dragnea spre Maldive

Procurorii DNA arată faptul că, la data de 2 ianuarie 2019, Liviu Dragnea, iubita lui de atunci, Irina Tănase, și o prietenă din școala generală a acesteia, Sânziana-Mădălina Hristache, ar fi plecat spre Emiratele Arabe Unite și Maldive cu o aeronavă privată plătită din contul PSD de subvenție de la stat.

Zborul cu aeronava privată a fost doar până la Sofia, iar zborul de întoarcere de la Istanbul la ”București (Constanța)”. Întoarcerea a fost pe 20 ianuarie 2019.

Închirierea aeronavei s-a făcut prin intermediul unei agenții de turism cu care lucra fostul trezorier PSD Mircea Drăghici. Potrivit documentelor din dosar, avionul a costat 100.313,36 de lei, din care 92.826 lei costurile închirierii aeronavei și alte 7.487,36 de lei costuri de degivrare. Procurorii arată că banii au fost achitați din contul PSD de subvenție de la stat.

Audiată la DNA în calitate de martor, prietena Irinei, Sânziana, a declarat că a făcut un credit de 12.000 de euro cu câteva zile înainte să plece în Maldive cu Dragnea și Irina și a achitat ea costurile aeronavei cu 10.000 de euro. Femeia a declarat că plătește rată de 1.300 de lei pe lună, deși – notau procurorii – a rămas între timp fără loc de muncă. Sânziana a mai adăugat că nu știe cine și din ce bani a plătit cazarea în Maldive.

Despre zborul la Sofia al lui Liviu Dragnea cu un avion privat, a scris G4media.ro aici, pe 9 ianuarie 2019 și pe 10 ianuarie 2019.

G4media.ro nota că Dragnea a plecat cu o aeronavă Cessna Citationn XLS a companiei sârbe Air Pink de pe terminalul Țiriac Air la ora 19:37, pe 2 ianuarie 2019. De la Sofia ar fi luat un zbor Turkish Airlines către Emirate și Maldive.

Zborul lui Dragnea în Israel: costuri umflate, achitate de PSD și de Camera Deputaților

Procurorii notează și că pe 25 aprilie 2018, Liviu Dragnea și consilierul lui, Paul Ionescu, au plecat în Israel, la Tel Aviv, cu o aeronavă privată închiriată de la Țiriac Air. Costurile: 24.500 de euro.

În acea deplasare a fost și premierul Viorica Dăncilă, la invitația premierului israelian Benjamin Netanyahu, pentru sărbătorirea a ”70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-israeliene, precum și a 70 de ani de la declararea independenței statului Israel”, după cum arăta memorandumul privind efectuarea deplasării citat de Hotnews la acea vreme.

În acea vizită din Israel, Liviu Dragnea a vorbit pentru prima dată despre mutarea ambasadei României la Ierusalim. Președintele Klaus Iohannis i-a acuzat pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă că au angajat statul român într-un demers care nu era susținut de șeful statului.

”Contravaloarea închirierii aeronavei pentru cursa București-Tel Aviv este de 113.861,30 lei, iar factura achitată de PSD agenției de turism este de 184.755 lei (…)

Potrivit Curții de Conturi, PSD a decontat integral contravaloarea facturii fiscale emise de către prestatorul de servicii din subvenția încasată în anul 2018.

Din documentele furnizate de Camera Deputaților a rezultat că, pentru această deplasare, costurile de transport au fost suportate de această instituție, rezultând o dublare a costurilor”, se arată în documentele DNA din dosarul de la Tribunal cu acordul de recunoaștere a lui Mircea Drăghici.

Zborul din Estonia

Procurorii notează și că, între 22 și 24 aprilie 2018 (înaintea deplasării în Israel), o delegație a Parlamentului s-a deplasat în Estonia la Talin la conferința președinților de parlamente din statele UE.

Delegația era formată din Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, Gabriel Petru Vlase, vicepreședinte al Camerei, Silvia Claudia Mihalcea, secretar general al Camerei, Anca Spiridon, director al cancelariei lui Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului, Loredana-Florentina Tăriceanu, soția lui. Câteva luni mai târziu, în iulie 2018, Gabriel Vlase avea să fie votat de Parlament, la propunerea președintelui Klaus Iohannis, în funcția de șef al Serviciului de Informații Externe (SIE).

Pentru această deplasare, notează procurorii, Camera Deputaților și Senatul au plătit bilete de avion dus-întors București-Talin via Frankfurt.

Cu toate că delegația avea plătite bilete de avion de linie, pentru întoarcerea din 24 aprilie 2018 a fost închiriată o aeronavă privată cu suma de 95.486,95 lei.

Agenția de turism ”a facturat de la PSD 166.422 lei, cu 70.935 lei mai mult decât suma plătită proprietarului aeronavei.

Potrivit Curții de Conturi, PSD a raportat Autorității Electorale Permanente cheltuirea din subvenție a sumei de 166.422 lei pentru deplasarea externă în Estonia”, se arată în documentele DNA, consultate de G4media.ro și Știrile TVR.

”PSD a închiriat aeronava tip Gulfsteam G 2000 (…) pentru care a plătit intermediarului SC Ber’s New Solutions SRL suma de 166.422 lei în scopul asigurării zborului de întoarcere de la Talin a persoanelor menționate anterior, în condițiile în care întoarcerea acestor persoane în țară erau deja suportate costurile de către Camera Deputaților și Senatul României.

PSD a comunicat Autorității Electorale Permanente că plata contravalorii acestui zbor charter a fost efectuată din subvențiile încasate conform Legii nr. 334/2006 republicată”, arată procurorii care constată, din nou, o dublare a costurilor.

Ce au declarat Tăriceanu și soția

Fostul președinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu și soția lui, Loredana-Florentina, au fost audiați la DNA ca martori în data de 29 iulie 2020, potrivit declarațiilor atașate la dosarul lui Drăghici.

Fragment din stenograma declarației soției lui Tăriceanu:

”Întrebare: Cine a suportat costurile acestui avion?

Răspuns: Nu știu. Eu personal nu am suportat vreun cost. Nu știu nimic în legătură cu costurile deplasării”, a declarat la DNA Loredana-Florentina Tăriceanu.

Fragmente din stenograma declarației lui Călin Popescu-Tăriceanu:

”Întrebare: Cu ce s-a realizat transportul București-Talin dus-întors?

Răspuns: Cu avionul. Pe ruta București-Talin, nu cred că este cursă directă.

Întrebare: Ați revenit în București de la Talin cu un avion privat?

Răspuns: Nu îmi aduc aminte”, este un fragment din declarația de martor a lui Călin Popescu-Tăriceanu.

”Întrebare: Ați venit împreună cu dl. Liviu Dragnea de la Talin la București cu un avion privat?

Răspuns: Nu îmi aminteam că la Talin să fi fost cu dl. Dragnea, dar această întrebare mă ajută să îmi amintesc că dl. Dragnea a participat la acel eveniment. Nu îmi amintesc cu certitudine dacă am venit cu un avion privat sau de linie de la Talin la București și nici dacă eram în același avion cu dl. Dragnea sau nu.

Întrebare: V-ați deplasat vreodată cu un avion privat la invitația dl. Dragnea sau împreună cu dl. Dragnea?

Răspuns: Nu îmi aduc aminte”, a răspuns Tăriceanu.

Totuși, Tăriceanu a precizat că, în ce-l privește pe el și soția lui, costurile au fost suportate de Senat și de el personal.

”Răspuns: Costurile cu transportul aferente acestei deplasări au fost suportate de Senatul României pentru mine, iar pentru soția mea au fost suportate de mine personal. În ceea ce privește cazarea, cred că aceasta a fost suportată fie de Senatul României, fie de organizatorii evenimentului”, este un alt fragment din declarația de martor a lui Călin Popescu Tăriceanu de la DNA din data de 29 iulie 2020.

Procurorii notează și o deplasare similară a lui Liviu Dragnea în Elveția.

Context. În ianuarie 2020, jurnalistul Cristian Andrei de la Europa Liberă a publicat informații din raportul de audit al Curții de Conturi privind închirierea de către PSD a unor aeronave private pentru deplasările lui Dragnea în Israel, Estonia sau Elveția.

Peste 96 milioane de lei (aproape 20 de milioane euro) a primit PSD de la bugetul de stat în 2018, nota Europa Liberă, creșterea subvenției fiind votată de social-democrații care aveau majoritate în Parlament.

Ce spune legea

Potrivit articolului 25 din legea nr. 334 din 17 iulie 2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale:

”(1) Veniturile care provin din subvenții de la bugetul de stat pot avea următoarele destinații:
a) cheltuieli materiale pentru întreținerea și funcționarea sediilor;
b) cheltuieli de personal;
c) cheltuieli pentru presă și propagandă;
d) cheltuieli privind organizarea de activități cu caracter politic;
e) cheltuieli de deplasare în țară și în străinătate;
f) cheltuieli pentru telecomunicații;
g) cheltuieli cu delegațiile din străinătate;
h) cheltuieli cu cotizațiile datorate organizațiilor politice internaționale la care este afiliat partidul politic;
i) investiții în bunuri mobile și imobile, necesare activității partidelor respective;
j) cheltuieli de protocol;
k) cheltuieli de birotică;
l) cheltuieli cu comisioane bancare;
m) cheltuieli cu chiriile și utilitățile sediilor;
n) cheltuieli de întreținere și reparații auto;
o) cheltuieli cu prime de asigurare;
p) cheltuieli de transport;
q) cheltuieli cu combustibili și carburanți;
r) cheltuieli cu producția și difuzarea de spoturi publicitare;
s) cheltuieli cu consultanța politică;
t) cheltuieli cu consultanța juridică;
u) cheltuieli cu sondajele de opinie naționale și locale;
v) cheltuieli cu onorariile avocaților, executorilor și experților;
w) cheltuieli cu taxele de timbru;
x) cheltuieli cu taxele mărcilor înregistrate;
y) cheltuieli cu penalitățile.
(2) Este interzisă folosirea veniturilor provenite din subvenții de la bugetul de stat pentru oricare alte destinații decât cele prevăzute la alin. (1).

Legea se referă însă la cheltuieli de deplasare sau transport în țară și străinătate în interes de serviciu sau în interesul partidului și nu privește costuri umflate sau dublate, au explicat surse judiciare pentru G4media.ro.

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

54 comentarii

 1. Pesedacii astia fura orice, si de la ei si de la stat .. inclusiv de la morti 🤯

  • Posede mai are nevoie de .. un Membru

   unu’ de Onoare

  • Burghezia socialistă, deh…

  • Domnilor procurori, tot cu bani de la PSD i-a pus-o şi prietenu’ la prietena lu’ Irinuca lu’ Daddy? Ȋntreb pentru un prieten de-al meu.

  • Creatzia FSNisto-$€kuristo-oligarhã a tovarãsului Ilici .. a creat,creeazã si vã crea .. mafie statalã si propagandã $€kuristo-oligarhã (thaty how it was for the last 30+ years în Românistanul „ieuropean”) 🤡🧛

  • That’s

  • Europene, poate nu ai citit bine, sau nu ai priceput, era vorba de dragnea. Este greu pentru unii sa priceapă realitatea. Nu-i asa ca tot tu ești ala care o tine tararaua ca romanii votează psd??? Un psihiatrunpoate să-ți spună ce înseamnă dubla personalitate.

  • Ok….Dragnea a meritat să meargă la răcoare și să de-a Dumnezeu să mai meargă mult și bine. Dar pentru consilierul lui Nicușor care a mers cu mașina primăriei la electric castle nu se deschide dosar? Aloooo domnilor procurori impartiali care nu faceți politica

 2. Patriot adevărată, iubitor de tara și de coruptie! Un neica nimeni, un mustăcios cu kk pe dinți!

  • Dacă dosarul e făcut de procurorii rezist de la DNA este egal cu zero! Un dosar politic ca multe altele făcute de mizeria numită Justiția română!

  • Dosar politic cand sunt dovezi clare de coruptie? DUpa va mirati de ce merge Romania asa rau de 32 de ani. Sa ii mai pupati in c*r inca 32 de ani ca o sa aveti parte numai de bine.

  • Procurorii rezist de la DNA mwhahhahah Mars in pm de troll cu coruptul tău Dragnea

 3. si cand te gandesti ca prostul asta statea ca un chelner in picioare la Trump

  fereste-ma, Doamne, de prieteni, ca de rusi ma feresc eu

 4. De ce căutați să răsuciți cuțitul în rana de la inimioară, nu puteați doar să ne informați de niște bani furați, fără să mai aduceți vorba de Irinuca și de călătoriile romantice in Maldive și mai știu eu unde?!
  Dacă citește G4M, întâmplător sau in mod regulat, sau și mai complicat: dacă se „ascunde” in spatele unui nick ca „eugen” sau „A310”, nu v-ați gândit măcar o clipă că șocul i-ar putea fi fatal !?

 5. Nu s-au prescris încă faptele?!

  Va face Parchetul un rechizitoriu la caterincă, va fi respins și se va întărzia procesul până se vor prescrie. Nici o prblemă.

 6. Fără subvenții de la stat pentru partide. Să se descurce cu cotizațiile membrilor.

 7. Offff, psd!!

 8. Auzi PSD e parte civilă sa recupereze prejudiciul? Mori de ras, de parca ei nu sunt o adunătura de hoți care de-abia așteaptă sa pună mâna pe acești bani și sa-i mai cheltuie încă o data după bunul plac ( ca PSD nu declara niciodată ce face cu subvenția).
  Eu dacă as fi judecător i-as obliga sa returneze statului banii, ca nu erau ai PSD, erau ai nostri și sa ii direcționeze către spitale sau educație.

 9. Pe vremea lui Draknea partidele incasau sume mult mai mici de la buget, iar furturile erau mai mici decat azi. Acum, PSD, PNL, Ciolacu si Citu/Ciuca au marit de cateva ori subventiile, ca sa poate sifona apoi zeci de milioane de euro (bani publici!), anual, catre presa de propaganda: Latrina3, Digi24, RTV, B1, iRealitatea etc. Sa-i ancheteze DNA si pe astia, ca fura ca nesimtitii!

 10. Statul paralel continuă să hărțuiască patrioții, Tăriceanu zis Senilu’, care nu-și mai amintește nimic și, mai ales, pe cel mai patriot dintre români, tovarășul nostru iubit, Dragnea, martir etern, om cu suflet mare dupa cum se vede clar și aici, care nu-și lua doar amanta în Maldive, ci și pe prietena acesteia, sa nu-i fie urât prin locurile alea îndepărtare micuței…

 11. VOTATI USL, adevararii iubitori de tara, ca RARES BOGDAN CARE A ELIMINAT PENSIILE SPECIALE VOTATE DE USR MIHAILA SI VOICULESCU

 12. O data isi dau subventii/sugventii
  A doua oara isi dau salarii nerusinate-deja si au marit salariile ca e super inflatie 50% minim.
  A treia oara fura ca merge.
  In vremea cealalta erau trecuti la tradatori si primeau un glont.
  Doamne ajuta

 13. De ce de fiecare data cand sunt disperati baga o fumigena ca sa va distraga atentia de la alta?

 14. Asta cu Dragnea e la deruta, hai sa vedem cand se duce Ciuca la puscarie pt plagiat. A vrut sa a himbr si legea pt treaba asta, mai rau ca Dragnea.

  Ciuca la tribunal si dupa la facultate. Plus restituirea banilor incasati

  • Inca un dosar politic facut de procurorii rezist de la DNA. Asta ma face sa votez cu partiduletul lui Dragnea ca sa scapam Romania de justitia corupta si subordonata politic! Lui Barna al lor i-au ascuns dosarul cu frauda evidenta!

 15. Nu interesează pe nimeni. Dacă PSD-ul le da 2 lei în plus la bugetari au minim 4 milioane de voturi. Milogi la stapan

 16. Când prostimea votează cu tractoriștri ceilalți se fac că nu vede.

 17. Israel, la Tel Aviv, cu o aeronavă privată închiriată de la Ion Ion Țiriac, și nu de la cetăteanul egiptean.

 18. Dear Sir Adrian Curaj,

  I transmitted you, in open-source manner the following: delete oana.prisecaru@uefiscdi.ro .

  You do not own my family name. You do not own my father name. So, fuck off, and delete my UEFISCDI avatar!

 19. unii zic ca tiriac ar fi om de afaceri: eu zic ca e un hot si o jigodie de cea mai joasa speta.

 20. Toate cheltuielile din bani publici trebuie sa devină informații publice. Iar toți plimbăreții și cei care fac cursuri pe bani publici trebuie sa arate ce s-a realizat infirma plimbărilor și cursurilor.

 21. Și organele, ălea, ale statului corupt, unde erau (sunt)?! Epolițienii din parchete așteaptă să se prescrie faptele tuturor borfașilor politici – de care depind veniturile lor nemeritate…

 22. De cine va este frica? Spuneti ca va apar eu! 🙂 smile!

 23. Stimata dna Oana Prisecaru sau cum va veti fi numind,

  Daca comentariul dvs de mai sus este destinat lui Ion Adrian, adica mie desi nu-mi insusesc porecla de Curaj (nefiind paticipant la revolutiile franeze) nu ca nu as fi curajos in fata FSB si zgurei mafiot-interlop tradatoare de neam si de tara de pe la noi, atunci cand ma refer la cotropitorii mintii, ai pamantului si ai persoanei umane, dar eu in dresa mea de email meu nu gases si memorez tot ce primesc sau trimit, adresa indicata de dvs. asa ca nu o voi folosi si in consecinta am sa vorbesc cu dvs aici si daca doriti puteti sa -mi scrieti aici .
  Cine este uefiscdi.ro? eu gasind doar uefiscdi.gov.ro care este o agentie guvernamentala care se ocupa de stiinta si care are ca profesiune de credinta urmatoarele:
  „Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) funcționează potrivit Ordonanței Guvernului nr.62/1999 aprobată cu modificări prin Legea nr.150/2000, modificată prin OUG 74/2010 pentru modificarea unor acte normative din domeniul educaţiei şi cercetării, aprobată cu modificări prin Legea 11/2021.
  Activitatea este desfășurată în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare și funcționare aprobat prin Ordinul Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice nr. 5.804/23.11.2016.
  Serviciile de conducere programe și componente program din cadrul Planului Național de Cercetare-Dezvoltare și Inovare pentru perioada 2015-2020 (PNCDI III) se realizează în baza contractului de finanțare și a actelor adiționale încheiate cu Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare/Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.”

 24. România în timpul acestui satrap s a întors la 1800 pe vremea lui Pazvante Chiorul care putea sa dea foc la tara și nu l oprea nimeni.Cei trimiși într un final sa l prindă se făceau ca trag cu flintele de ochii lumii și în spatele corturilor împărțeau prada cu Pazvante. Toate instituțiile statului mimau responsabilitatea dar de fapt ascultau ordinele de la satrap,toți fiind conectați la bani publici. Pazvante trecea Dunărea și petrecea, revenea,schimba guverne,inlocuia oameni care nu l ascultau. Cei ce se împotriveau erau gazati în spațiul public ca o recunoaștere a puterii nemăsurate a acestuia.

 25. Oana ti-am raspuns dar astia e la G4 nu pot fi numiti G4 CURAJ asa ca cenzura se asterne peste ce ti-am spus dar nu am nimic despre tine asadar si nici ce sa sterg.
  Pupici! 🙂

 26. Eugene unde esti mah???

 27. PSD este la 40% deja, prin urmare poporului roman nu prea ii pasa de acest aspect. Probabil cine seamana se aduna. Asa ca nu va mai oripilati atat. Astia suntem, atat putem.

 28. Pai deplasarea în Maldive a lui Dragnea,Sânziana și Irinuca e în scop turistic,nu în interesul partidului sau Parlamentului,asa că e că si persoanele cu pricina sa raspundă penal pentru complicitate la faptele lui Draghici de utilizare a subvențiilor bugetare acordate partidelor în interes personal.

 29. Multumesc pentruca pana la urma ati decis sa nu va mai temeti! OK! Oricum ramaneti cu toate acestea cei mai buni. Acest articol este un exemplu in materie!
  Felicirai dlui Tapalaga si dlui Pantazi pentru acest organ de presa.
  Dar repet: sa nu va fie frica. Daca chiar veti avea nevoie de bani asa cum est subventionat si Malin Bot de catre cititorisai asa veti fi si voi desigur ca nu de postaci dar de disparut daca nu vreti voi nu veti dispare!

 30. Simtind ca treaba se împute ragofilii gen Eugen,mafia PSD,Budãi si lacheii lor forteaza iesirea din UE si Nato a Romaniei pe motiv ca ei ne-ar hotarî destinele noua poporului roman ceea ce este un fals grosolan,pai bai hotilor dupa ce a-ti jefuit tara 32 de ani vanzand tot ce se putea pe spagi si comisioane grase strainilor brusc îi urâti pe europeni? J-e gosilor nu va e rusine? Ordinarilor

 31. Nu vi se pare ca ne batem gura degeaba? Nimic nu se rezolva in tara asta! Nimeni nu raspunde pentru felul in care am ajuns dupa trei decenii de la Revolutie🤯. Unii s-au imbagatit in cativa ani, cat altii in trei generatii. Ce rost are sa mai scrieti articole de genul asta? Se pare ca nu mai intereseaza pe nimeni!!!! CAINII LATRA, URSUL MERGE. Vai de tine popor roman! Dormi in izmene. Nu te gandesti deloc la viitorul copiilor tai? Nu te doare capul ca-si vor pune intrebarea: CE ATI PAZIT DRAGI PARINTI? CE NE-ATI LASAT? NU ATI AVUT PIC DE RESPECT/ RECUNOSTINTA FATA DE INAINTASII VOSTRI? Cum puteti dormi linistiti?…. Biata tara!

 32. Aloooo! Admin. De ce nu publici commentul?

 33. Cred ca mai degrabă Dragnea se face vinovat de instigare la delapidarea fondurilor din subvențiile acordate PSD, caci era seful lui Draghici si i-a cerut imperativ acestuia,sub imperiul pozitiei dominante și a autorității pe care o avea să deconteze pentru placerile lui voluptuoase sumele de bani din subventiile acordate de la bugetul de stat PSD.Mare mafiot!

 34. Dragnea a fost ministru Ministru al Afacerilor Interne, fiind în funcție 20 ianuarie 2009 – 3 februarie 2009, care împreună cu un europarlamentar PSD pe nume Adrian și știe el mai bine cine …..au executat ordinul extern de distrugere a MAI. Așă că vă doresc multă m u i e, PSD!

 35. Distrusii gen Eugen care ne spun cat de buni sunt bolsevici comunisti pioni ai piticului dement Putin si pro Rusia a caror cadavre ale soldatilor lor sunt refuzate de acesti satanisti care nu dau doi bani pe ei si care atata importanta si valoare au cum au romanii odata la 4 ani cat merg la vot ca apoi se kaka si pisa pe ei ca porumbeii pt a fi trimise familiiilor acestora dau lectii cu o nesimtire si tupeu iesit din comun,bai ragofililor voi v-ati uitat in oglinda? Sunteti mandri de voi slugilor?

 36. Aici sunt banii dvs!!!
  ” Un grup civic din Iași anunță că a câștigat procesul cu PSD: Va trebui să ne spună cum a cheltuit banii din subvenții
  06.05.2020
  Grupul civic Reset din Iași anunță, miercuri, că a câștigat definitiv procesul cu PSD, în dosarul deschis după ce partidul a refuzat să transmită ONG-ului, în baza Legii 544/2001, situația detaliată a cheltuielilor pe 2016, 2017 și 2018 provenite din subvenții de la stat, relatează Mediafax.
  Conform organizației non-guvernamentale, Curtea de Apel Iași a menținut decizia de fond care i-a dat câștig de cauză.
  Așadar, ONG-ul spune că PSD trebuie să spună cum a cheltuit banii din subvenții, „fără amânări și alte tertipuri”.

  Nici pana in ziua de azi, PSD nu a transmis Cheltuielile DETALIATE ale banilor primiti ca subventie de stat pe anii 2016, 2017 si 2018, desi exista Decizie DEFINITIVA a unui Tribunal inca din 2020!
  Si nici nu vor transmite!
  La fel fac PNL si UDMR!!!

  • Si din acelasi motiv nu vor sa auda de DIGITALIZAREA Institutiilor publice: ar insemna sa vedem cum banii publici sunt de fapt folositi de politicieni, in absolut orice domeniu, in INTERESUL lor!!!

 37. ce poti sa mai spui cind apar specimene ca IONUT ??? si cit mai sint ca el mai ales la tara unde informatia nu prea ajunge