G4Media.ro

Donald Trump este acuzat că a fost implicat într-o „conspirație ilegală” pentru…

Sursa foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Donald Trump este acuzat că a fost implicat într-o „conspirație ilegală” pentru a submina integritatea alegerilor din 2016 / Procesul ar putea începe în ianuarie 2024

Actul de acuzare care a devenit public marți seara susține că fostul președinte american Donald Trump a fost implicat într-o „conspirație ilegală” pentru a submina integritatea alegerilor din 2016, potrivit CNN.

Procurorii îl acuză pe Donald Trump a făcut parte dintr-un plan ilegal de suprimare a informațiilor negative, inclusiv o plată ilegală de 130.000 de dolari care a fost dispusă de inculpat pentru a suprima informațiile negative care ar fi afectat campania sa, potrivit CNN.

Acuzațiile împotriva lui Trump sunt toate infracțiuni de clasa E, cea mai mică categorie de infracțiuni din New York și prevăd o pedeapsă maximă de patru ani de închisoare pentru fiecare acuzație.

Motivul pentru care a comis infracțiunea de falsificare a registrelor de afaceri a fost, în parte, acela de a-și „promova candidatura”, se afirmă în rechizitoriu.

Aceasta este prima dată când Trump și avocații săi pot examina pe deplin amploarea acuzațiilor care i se aduc și ce trebuie să dovedească procurorii la proces.

Acuzațiile penale decurg din ancheta procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, privind plățile de bani pentru cumpărarea tăcerii, făcute în timpul campaniei prezidențiale din 2016, către femei care au susținut că au avut relații extraconjugale cu Trump, ceea ce acesta neagă.

Trump a pledat nevinovat la toate cele 35 de capete de acuzare.

Judecătorul l-a eliberat pe Donald Trump din arest fără nicio restricție înainte de proces.

Judecătorul, Juan Merchan, a adăugat, în timpul audierii care a durat o oră, că un proces ar putea începe potențial în ianuarie 2024, deși avocații lui Trump au indicat că ar prefera să îl amâne până în primăvară.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. O rusine pentru justitia americana. Un proces politic clar.