G4Media.ro

Domeniul schiabil din Poiana Braşov va redeveni cel mai mare din ţară…

Sursa Foto: Facebook/ Poiana Brasov

Domeniul schiabil din Poiana Braşov va redeveni cel mai mare din ţară de iarna viitoare / Se va putea schia până în apropierea Râşnovului / Pârtiile din Poiană măsoară acum 24 de kilometri

Viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu, a anunţat că domeniul schiabil din Poiana Braşov va fi extins în acest an şi va depăşi din nou Sinaia ca lungime totală a pârtiilor, informează Brașov.net.

„Am bugetat în acest an achiziţia a zece tunuri mobile pentru producerea zăpezii artificiale. În acest fel, acoperirea domeniului schiabil va fi extinsă inclusiv penrtu partea inferioară a pârtiei Lupului. În acelaşi timp, ne-am propus să demarăm lucrările pentru instalarea sistemului de iluminat pe pârtiile Lupului Inferior şi Drumul Albastru”, a anunțat viceprimarul Braşovului.

Sezonul recent încheiat a fost unul excelent pentru Poiana Braşov, cu noi recorduri în ce priveşte numărul de treceri prin turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu. Chiar dacă ninsorile nu au fost abundente, totuşi, în această iarnă a nins mai mult decât în precedentele două, în special în debutul şi finalul sezonului, astfel că au fost condiţii bune pentru schiori.

Sezonul deschis în Ajunul Crăciunului, în 24 decembrie, a putut rămâne deschis până în 25 aprilie, după ce luna martie a fost una cu destul de multe precipitaţii, iar în aprilie au existat alte câteva zile cu ninsoare.

S-au înregistrat 2.022. 377 de treceri prin turnichete, un record pentru Poiană. Pentru aceasta a fost necesară producerea a 400.000 de metri cubi de zăpadă artificială de calitate.

Domeniul schiabil din Poiana Braşov măsoară acum 24 de kilometri, cu unul mai puţin decât cel de la Sinaia.

Sursa Foto: Facebook/ Poiana Brasov

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...