G4Media.ro

Doi turişti din Covasna, salvaţi de pompieri, după ce s-au rătăcit în…

Sursa foto: Pixabay

Doi turişti din Covasna, salvaţi de pompieri, după ce s-au rătăcit în Delta Dunării

Doi bărbaţi din Covasna, care se aflau ca turişti în Delta Dunării, au sunat la numărul de urgenţe 112 pentru a cere ajutor, după lăsarea întunericului. Cei doi nu s-au mai putut orienta pentru a se întoarce la locaţia unde s-au cazat. Pompierii i-au găsit după două ore de la efectuarea apelului telefonic, transmite News.ro

”În această seară, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Delta” al judeţului Tulcea, era anunţat că de către un bărbat că s-a rătăcit împreună cu o altă persoană în zona localităţii Maliuc din Delta Dunării şi din cauza întunericului nu s-au mai putut orienta pentru a se întoarce la locaţia unde erau cazaţi”, precizează ISU Tulcea.

Abia după două ore de căutări, cei doi bărbaţi au fost găsiţi.

”Un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Crişan a plecat către zona indicată de apelant cu o ambarcaţiune SMURD, iar concomitent a fost solicitat şi sprijinul SVSU Maliuc pentru a sprijini misiunea de căutare, fiind astfel acoperită o zonă mai mare. După aproximativ 2 ore de la primirea apelului, cele două persoane au fost găsite într-o zona greu accesibilă pentru ambarcaţiuni, fiind izolaţi pe un teren cu stuf şi sălcii”, transmite ISU Tulcea.

Cei doi bărbaţi, de 45, respectiv 65 de ani, din judeţul Covasna, care se aflau în Delta Dunării ca turişti, nu au suferit vreo vătămare în urma incidentului.

După ce le-a fost evaluată starea de sănătate, ei au fost duşi în siguranţă la locul de cazare.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Probabil cautau Sf Gheorghe….si i a dus pe brat.

  2. Știau sa vorbeasca românește?

    • Brrr! Ce coșmar,T! Nu le da idei. Nu au și așa destule năstrușnicii prin cap? Bine, și aici ar fi de vorbit,apropo de cap.

    • Am citit stirea si din alte surse,dupa nume si prenume sunt 100% romani dar vb ta,e posibil sa nu-si cunoaca limba materna la cati analfabeti avem in tara 😃

  3. Pompierii sunt de vină. De ce nu s-au rătăcit și ei?!

  4. Și dacă mă gândesc bine, Dunărea se varsă în Mare,care mare e…mare,mare,mare și existau atâtea șanse de a fi salvați!

  5. Probabil vroiau sa vada pana unde se intinde „tinutul secuiesc”