G4Media.ro

Doi morţi şi cinci persoane dispărute, în urma coliziunii unor ambarcaţiuni pe…

Foto: Unsplash/ Dan Novac

Doi morţi şi cinci persoane dispărute, în urma coliziunii unor ambarcaţiuni pe Dunăre, lângă Budapesta

Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute, după o presupusă coliziune care a implicat o mică barcă cu motor şi o navă de croazieră pe fluviul Dunărea, la nord de Budapesta, produsă sâmbătă seara, a anunţat poliţia duminică, potrivit Reuters. Cadavrele unui bărbat adult şi ale unei femei au fost găsite la nord de capitală, iar autorităţile încă le căutau pe cele cinci persoane dispărute, relatează News.ro

Potrivit ABC, poliţia ungară a primit un raport sâmbătă noaptea târziu conform căruia un bărbat a fost găsit sângerând de la cap pe malul Dunării, lângă oraşul Veroce, la aproximativ 50 de kilometri nord de capitala Budapesta.

În apropiere au fost descoperite ulterior cadavrele unui bărbat şi ale unei femei.

La câteva ore după ce poliţiştii au început căutarea, au descoperit în apă o barcă avariată, pe care au remorcat-o până la mal.

Ei caută cinci adulţi – trei bărbaţi şi două femei – despre care cred că se aflau pe barcă.

Poliţia a spus că a stabilit că o barcă de croazieră fluvială se afla în zonă în momentul accidentului. Ei au oprit o ambarcaţiune de croazieră cu coca avariată în apropierea oraşului Komarom, la mai mult de 80 de kilometri în amonte.

Accidentul mortal are loc la cinci ani după ce cel puţin 27 de persoane au murit la Budapesta, când o ambarcaţiune de croazieră fluvială a intrat în coliziune cu o navă turistică mai mică, scufundând-o în câteva secunde.

Barca turistică Hableany, care transporta 35 de persoane care erau în mare parte turişti sud-coreeni, a fost depăşită din spate de barca de croazieră mult mai mare, Viking Sigyn, sub Podul Margit din Budapesta, în mai 2019.

Căpitanul ucrainean Viking Sigyn a fost găsit anul trecut vinovat de neglijenţă care a dus la o catastrofă în masă fatală şi condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare. El a contestat decizia.

Poliţia a anunţat duminică că a demarat urmărirea penală împotriva unui făptuitor necunoscut, fiind bănuit că a pus în pericol transportul pe apă şi a provocat moartea mai multor persoane.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...