G4Media.ro

Doi elevi din Constanța, pozitivi la testele de salivă. Vor fi testați…

Doi elevi din Constanța, pozitivi la testele de salivă. Vor fi testați PCR pentru confirmarea rezultatului

Doi elevi de la două unităţi şcolare din judeţul Constanţa au fost testaţi pozitiv cu COVID după testele din salivă făcute luni dimineaţa. Cei doi vor face câte un test PCR pentru a se vedea dacă rezultatul se confirmă, relatează News.ro.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, a declarat că două rezultate pozitive au fost înregistrate la Liceul Cobadin şi la Liceul cu Program Sportiv din Constanţa.

„În ceea ce priveşte rezultatele administrării testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa a comunicat că în două unităţi de învăţământ s-au înregistrat teste cu rezultat pozitiv: un test la Liceul Cobadin şi un test la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanţa”, a afirmat Sorin Mihai.

Cei doi elevi vor face şi un test PCR pentru confirmarea sau infirmarea rezultatului din testele de salivă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, la Parlament, că în urma testării din salivă din şcoli s-a înregistrat primul caz pozitiv de COVID-19, la un elev de la Liceul „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Luni a fost prima zi în care elevii au avut la dispoziţie testele rapide pe bază de salivă. Cei mai mulţi le-au făcut acasă, foarte puţine unităţi de învăţământ asigurând testarea în cadrul şcolilor.

Foto: Inquam Photos – Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter