G4Media.ro

Doi copii ucraineni care au probleme grave la inimă vor fi salvaţi…

Sursa foto: Pixabay

Doi copii ucraineni care au probleme grave la inimă vor fi salvaţi de medici italieni și români /  Unul va fi tratat la clinica San Donato din Milano, iar celălalt va fi operat la Spitalul Marie Curie

Doi copii ucraineni, unul de 14 şi celălalt de 11 ani cu malformaţii la inimă vor fi salvați în urma unor operații compleze, anunță cardiochirurgul pediatric Tammam Yousse, citat de News.ro. Băiatul de 14 ani va fi dus în cursul zilei de marţi la Clinica San Donato de la Milano cu avionul, zbor ale cărui costuri sunt suportate de Asociaţia Blondie. Cel de-al doilea copil va fi operat săptămâna viitoare de medicul Tammam Youssef alături de o echipă medicală de la Spitalul de Copii Marie Curie, chiar în această unitate sanitară. Medicul vine de câte ori este nevoie pentru a opera copii cu probleme cardiace grave, alături de colegii săi din acest spital.

„Cel mai important lucru este acest network (n.red reţea) pe care l-am creat, european, pentru a salva aceşti copii în domenul cardiochirurgie pediatrică, copii care se nasc cu malformaţii congenitale la cord, acest network făcut cu italienii, cu românii, am încercat să preluăm toţi copiii pe care putem să-i operăm, care, acum, la ora actuală, nu pot să fie operaţi în Ucraina. Facem o parte la Marie Curie şi o altă parte o facem la San Donato, avem program de colaborare cu Spitalul Marie Curie şi cu Ministerul Sănătăţii din România”, susține medicul Tammam Youssef.

Copiii sunt aduşi cu mare greutate din Ucraina, spune Dr. Youssef. Băiatul de 14 ani a fost ajutat prima dată de medicii de la Bucureşti astfel încât să fie transportat în siguranţă la Milano

„De amândoi ne-am ocupat foarte bine, îi ducem cu ambulanţele, cu dificultate foarte mare, prin organizaţiile şi colegii noştri medici din Ucraina. Pe primul copil l-au trimis cu ambulanţa la Bucureşti, l-am primit la Marie Curie ca să-i dăm primul ajutor şi să fie în condiţii bune, să nu aibă probleme până când să-l putem duce la Milano, tot cu Asociaţia Blondie cu care colaborăm, cu ei transportăm copii care au nevoie să fie operaţi la Milano”, spune doctorul.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. „dAr Pe CoPiIi NoStRi CiNe Ii SaLvEaZa??? dE cE sUnT iGnOrAti CoPiIi RoMaNiLoR???” 🐔

    • Sa ne dea bucovina inapoi ca ei se omoara intre ei

    • Nu au venit aici fiindca poporul lor de lenesi si jepcuitori le-a ignorat boala vreme e un deceniu? Au constatat subit ca s-au imbolnavit ieri seara? le-a cauzat Putin la inimioara?