G4Media.ro

UPDATE: Doi bărbați au atacat un polițist de frontieră ucrainean și au…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

UPDATE: Doi bărbați au atacat un polițist de frontieră ucrainean și au fugit în România / Arma a fost găsită de polițiștii de frontieră români: era un pistol cu bile de cauciuc

UPDATE:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poienile de sub Munte au depistat trei cetăţeni ucraineni care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, unul având asupra lui un pistol cu bile de cauciuc, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, transmite Agerpres.

Conform sursei citate, bărbatul cu pistolul este cercetat acum pentru mai multe infracţiuni, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, la final urmând a fi dispuse măsurile legale.

„În data de 25 mai, la ora 00,40, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte – judeţul Maramureş a depistat, pe direcţia localităţii Poienile de sub Munte, trei cetăţeni ucraineni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, care au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România. În bagajul personal al cetăţeanului ucrainean în vârstă de 35 de ani, poliţiştii de frontieră au descoperit un pistol cu bile de cauciuc, fără muniţie, despre care partea ucraineană ne-a informat ulterior că a fost sustras de la o patrulă de grăniceri înainte ca cei trei să treacă ilegală frontiera din Ucraina în România. Deoarece bărbatul avea nevoie de îngrijiri medicale, a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, fiind în afara oricărui pericol”, a spus Iulia Stan.

Întrucât cei trei cetăţeni ucraineni solicită o formă de protecţie în România, au fost demarate procedurile specifice în astfel de cazuri, iar ulterior vor fi dispuse măsurile legale ce se impun. De asemenea, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Știrea inițială:

Doi ucraineni au reușit să fugă în România după ce au atacat polițiștii de frontieră și au furat un pistol.

Potrivit presei ucrainene din Transcarpatia, în secțiunea Delovoe – Bogdan, polițiștii de frontieră au întâlnit doi bărbați care au trecut frontiera ucraineano-română.

Potrivit publicației, în momentul în care bărbații au trecut granița, o mină de semnalizare a explodat, ceea ce a atras atenția polițiștilor de frontieră. Unul dintre ei a reușit să îi găsească pe cei doi bărbați și a tras câteva focuri de avertisment în aer pentru a-i reține.

Aceștia i-au atacat pe polițiștii de frontieră și au luat o armă. Răspunzând la foc cu acestă armă, bărbații au trecut frontiera de stat și au dispărut pe teritoriul României.

Nu se precizează cum anume a avut loc atacul împotriva unui soldat polițist de frontieră care deținea o armă automată și nici nu se specifică faptul că arma a fost apoi sustrasă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. De ce Zelenski nu-l suna pe Iohanis sa-i trimita inapoi in Ucraina sa-si apere tara daca sunt asa patrioti. Cam perverse legile astea.

    • Nu cred ca in acest caz depinde de Iohannis. Respectivii trebuie sa ajungă in fata unui judecător din RO care va decide conform legii românești dacă aceștia trebuie extrădati in Ucraina sau pot rămâne in RO, eventual cere azil. Da, așa e cu legile astea.