G4Media.ro

Dodon anunță că republica Moldova este interesantă de vaccinul rusesc, deși OMS…

Dodon anunță că republica Moldova este interesantă de vaccinul rusesc, deși OMS a avertizat că produsul nu este încă validat/  Vietnamul s-a înregistrat pentru a cumpăra vaccinul

Deși Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că încă nu au fost efectuate testele de siguranță și eficacitate a vaccinului dezvoltat de Institutul Gamaleya din Rusia, șeful statului Igor Dodon a ținut să-i felicite pe partenerii săi ruși „cu ocazia acestei realizări” și să anunțe că RM „este interesată de obținerea acestui vaccin”, scrie publicația Jurnal, citată de Rador.

Potrivit unei postări plasate pe pagina sa de facebook, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău. În cadrul întâlnirii au discutat despre „rezultatele ultimei sale întâlniri de la Moscova cu Dmitri Kozak, reprezentantul președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu RM”.
Dodon l-a informat pe ambasadorul rus că au discutat în special, despre reluarea negocierilor privind acordarea creditului rus în mărime de 200 milioane de euro și că a solicitat un ajutor umanitar sub formă de motorină pentru fermierii afectați de secetă.

În cadrul întâlnirii cu ambasadorul rus, Igor Dodon a ținut să se refere și la vaccinul rusesc despre crearea căruia președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a anunțat recent.

„Am adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale, în condițiile pandemiei, și am subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers în timpul apropiat”, anunță Igor Dodon.

Și ministerul Sănătăţii din Vietnam s-a înregistrat pentru a cumpăra vaccinul anti-COVID-19 produs de Rusia, a anunţat vineri televiziunea de stat vietnameză, în contextul în care ţara din Asia de Sud-Est se luptă cu un nou focar de coronavirus după luni bune în care nu se înregistraseră cazuri locale de infectare, transmite Reuters.

”Între timp, Vietnamul va continua să-şi dezvolte propriul vaccin COVID-19”, a transmis postul Vietnam Television (VTV).

OMS a avertizat că acest vaccin încă nu este validat și a îndemnat „la precauție și verificări riguroase”.
„Suntem în strânsă legătură cu rușii, iar discuțiile continuă. Precalificarea oricărui vaccin trece prin proceduri riguroase”, a declarat marți, 11 august, Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al OMS, în cadrul unei videoconferințe de presă la Geneva, citat de AFP.

Sursa: Jurnal.md/ Rador

Sursa Foto: Facebook/ Igor Dodon

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. va imaginati ce se intimpla daca vreun cetatean pateste ceva in urma tratamentului cu acest vaccin ?

  2. Pai cand vezi ca urmasul lui lucy, un comunist, scuze, progresist de mare teapa, care sta in buzunarul chinei, conduce organizatia, cine naiba ii mai ia in seama? Numai progresisti de genul care conduc organizatiile astea, oameni care vor sa ajute lumea, sa progresam. Niciodata pedofili gen Peter john dalglish, weinstein, finantatorul democrat epstein, mereu treazul junker si individul de mai sus.

    • Si cine ar trebuie sa ”conduca organizatiile astea”, retrograzii cu mentalitate bolșevică, cum e celălalt ”urmas a lui lucy”, maimuțoiul roșcovan care nu ”sta in buzunarul chinei” ci la cureaua de la pantaloni a marelui prienten Xi, pe care a și zis cât de mult îl admiră? Mai e cineva atât de imbecil să creadă că terminații ăștia conservați în formol, cum e și bătrânul violator cocoțat pe o creacă la casa albă, o să mai fie ”luati in seama” multă vreme?

  3. Mai bine se inregistra la pupat papucul lui Putin ca era mai onest si nici nu mai cheltuia banii tzarii. Cum apare o oportunitate de slugarit la Moscova si el nu e primul se pare ca Gandon merge si se flageleaza ca nu a fost destul de rapid.

  4. Dodon ar fi primul la luat și o cupa de otrava numai sa fie de la Putin. Întruchiparea obedientei.

  5. dodon, acest ecou din gaura cu*ului rusesc al lui putin, piticul crăcănat atomic.

  6. Rusine, tovarase Dodon. Nu cumperi produse netestate, decat daca le cheama remdesivir si sunt facute de Hegemon!

    Simt cum ma enervez cand vad atata coruptie. Simt cum devin antivax negationist.