G4Media.ro

Documentele pentru obţinerea şomajului tehnic se depun, începând de astăzi, prin aplicaţia…

Foto: Pixabay.com

Documentele pentru obţinerea şomajului tehnic se depun, începând de astăzi, prin aplicaţia aici.gov.ro

Documentele pentru obţinerea şomajului tehnic se depun, începând de vineri, prin aplicaţia aici.gov.ro. Ministerul Muncii a precizat că astfel vor fi asigurate procesarea mai rapidă a documentelor, o evidenţă mai bună a actelor transmise şi va fi facilitat accesul la formularele ce trebuie completate, anunță News.ro.

”Documentele necesare pentru obţinerea şomajului tehnic, vor fi transmise, începând de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronică pusă la dispoziţie de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home”, a anunţat Ministerul Muncii.

Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidenţă mai bună a actelor transmise şi va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.

De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizaţia solicitată şi vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.

Prin aplicaţia aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plăţile făcute prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cât şi pentru cele care sunt gestionate de Ageţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Sursa foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. Mda,
  Legea zice că se trimit prin e-mail și vine statul român și zice că nu. Nu că e o problemă faptul că se trimit prin platforma aceea, dar e o modalitate care nu este acoperită de lege.
  Legea zice că se plătește 75% din salariu, deci cine a fost în șomaj tehnic toată luna aprilie, presupunând că a avut salariul minim 2230 lei ar avea o indemnizație de 1673 lei. PDF-urile alea inteligente despre care vorbiți în articol calculează 1520 lei.
  Și asta pentru că statul român face un calcul în funcție 22 de zile lucrătoare în lună când de fapt în aprilie, legal sunt doar 20 de zile lucrătoare.
  Și ar mai fi problemele, dar astea sunt mici exemple pentru a înțelege cum una scrie în lege și alta face statul român.
  Și uite așa apare câte un oficial ulterior care blamează angajatorii că nu au depus documente corecte.

 2. Si totusi, intrebarea de baza este cand vor vira banii, ca ne mor angajatii de foame. Mai corectam noi suma dupa.