G4Media.ro

Documentele confidenţiale, marile absente din discursul lui Biden privind Starea Uniunii –…

Sursa foto: Flickr / White House Photo by Adam Schultz

Documentele confidenţiale, marile absente din discursul lui Biden privind Starea Uniunii – EFE

În pofida faptului că în ultimele săptămâni s-au aflat în centrul unor dispute politice în SUA, documentele confidenţiale pe care preşedintele american Joe Biden şi alţi politicieni le-au păstrat în posesie în mod nejustificat nu au fost nici măcar menţionate în discursul privind Starea Uniunii al actualului lider de la Casa Albă, remarcă miercuri EFE, citată de Agerpres.

În faţa camerelor reunite ale Congresului SUA, dar şi a numeroşi invitaţi de marcă, Biden a susţinut marţi seară cel de-al doilea discurs de acest fel de la sosirea sa la Casa Albă, în ianuarie 2021.

Rostit la o oră de maximă audienţă, discursul se numără printre cele mai importante ceremonii din politica americană. De această dată, Biden, în vârstă de 80 de ani, a vorbit în total 72 de minute şi a abordat un evantai de teme, de la economie, arme şi avort, şi până la China, Ucraina sau violenţele poliţiei.

Însă nu a existat nici măcar o aluzie la faimoasele documente confidenţiale care ameninţă să-i amărască ultimii doi ani de mandat şi posibila sa prezentare la scrutinul prezidenţial din 2024 pentru a încerca să fie reales.

În ianuarie s-a aflat că, în noiembrie 2022, echipa lui Biden a găsit documente sensibile şi confidenţiale din perioada în care actualul preşedinte era vicepreşedinte în mandatul lui Barack Obama (2009-2017) şi de pe vremea când era senator (1973-2009). De atunci, administraţia americană a anunţat în mai multe rânduri descoperirea şi a altor documente.

La 12 ianuarie, procurorul general al SUA, Merrick Garland, a anunţat desemnarea unui procuror special, conservatorul Robert Hur, care va studia toate documentele confidenţiale descoperite.

În urmă cu câteva zile, au fost descoperite documente şi în casa fostului vicepreşedinte republican Mike Pence, situaţie care, pe fondul documentelor găsite la reşedinţa fostului preşedinte republican Donald Trump, a determinat Arhivele Naţionale să ceară tuturor foştilor preşedinţi şi ex-vicepreşedinţi ai ţării să-şi revizuiască registrele personale şi să vadă dacă nu cumva găsesc documente confidenţiale.

Atât Casa Albă, cât şi Biden însuşi au insistat de la bun început cu privire la totala lor disponibilitate de a colabora cu experţii Departamentului Justiţiei şi au încercat să ia distanţă de cazul documentelor confidenţiale descoperite de FBI la reşedinţa lui Trump, pentru care şi fostul preşedinte republican este anchetat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Doar nu era sa vorbesca mos Beshina de funie in casa spanzuratului 😂

  • N-a amintit nici de documetele secrete pe care le tinea ascunse inca de pe vremea cand era vice, de vreo 10 ani, cand nu putea sa pastreze sau sa declasifice documentele.

 2. @ruble
  Bai peeezda, avea documentele inca inainte de a fi un presedinte de Kaakaat!

 3. @Ruble, pai mai ruble mai, vezi ca s-a demonstrat ca ceea ce a spus hiillary de presupusele legaturi dintre trump si rusi sunt false, deci e exact invers, nu mai stiti de capul vostru

 4. A fost huidiuit in Congres si facut mincinos, insa nu scriu multi despre asta ca si despre multe altele.

 5. @Gica
  Bai peezda vezi ca la Biden au fost a mana de hartii, vreo 12, uitate prin birou. La trump sunt 13000 de documente furate pur si simplu. Obezul tradator vrand sa le vanda pt bani sau sa le foloseasca ca santaj. Asa ca ne swgi pla si mie si lui Biden

 6. Asa cum am tot spus de ceva vreme cine a mizat pe o anume forma de degradare a Presedintelui SUA J.R.Biden s-a inselat . Intuitia acestui Presedinte combinata cu expertiza data de lungul drum al lui Biden catre obtinerea functiei supreme il face cistigator indiferent cu cine s-ar confrunta .Presedintele J.R.Biden profitind de erorile imense facute de Rusia o data cu invazia din Ucraina isi axeaza imediat discursul electoral impotriva Chinei identificind in China viitorul adversar(ala ce avea balonul – cit de smecheroasa a fost decizia de doborire ) ce ii poate aduce imediat cistigarea alegerilor Prezidentiale din anul 2024 . Asa cum nu am avut nici cea mai mica umbra de indoiala atunci cind am spus cum Trump va pierde alegerile in fata lui J.R.Biden (cita stiinta a jocului politic a aratat actualul Presedinte )nici acum nu am in fata decit imaginea cistigarii alegerilor din 2024 de catre J.R.Biden .

 7. America nu poate refuza ceea ce putem numi primordialitatea nevoi votantului american de a arata lumi exceptionalismul deciziilor lui .Primul Presedinte american ce trece de venerabila virsta de 89 de ani este , indiferent de cine ar fi fost acesta , o necesitate . SUA nu are pe cine propune ca si contracandidat o data cu alaturarea , devenita adevar ,a lui Trump de Rusia si o data cu pierderea recentelor alegeri de catre acesta .Singurul invingator este Biden .Vom avea in fata un alt J.R.Biden in alegerile din 2024 un Biden pe care il putem numi inca de pe acum Cistigatorul.