G4Media.ro

Documentarul „Alexandru cel Mare” de pe Netflix, catalogat de ministrul grec al…

sursa foto: Captură Netflix

Documentarul „Alexandru cel Mare” de pe Netflix, catalogat de ministrul grec al Culturii drept „ficțiune de o calitate extrem de slabă” / Relația romantică între rege și generalul său stârnește furie

Ministrul grec al Culturii a criticat o dramă-documentară de pe Netflix despre Alexandru cel Mare, pe care a calificat-o drept „ficțiune de o calitate extrem de slabă” și „cu un conținut scăzut, plină de inexactități istorice”, transmite The Guardian.

Comentariile Linei Mendoni despre „Alexandru: The Making of a God” vin pe fondul furiei provocate de descrierea în serial a unei relații romantice între Alexandru cel Mare și confidentul și prietenul său Hefaestion. În Grecia, un articol de opinie publicat în Eleftheros Typos a calificat filmul drept „o denaturare a adevărului” și a acuzat producția lui Oliver Stone din 2004, Alexander, că a inițiat „o campanie de propagandă despre homosexualitatea lui Alexandru”.

Dimitris Natsiou, președintele partidului politic creștin-ortodox de extremă-dreapta Niki, a calificat serialul drept „deplorabil, inacceptabil și neistoric” și a afirmat că acesta urmărește „să transmită în mod subliminal ideea că homosexualitatea era acceptabilă în antichitate, un element care nu are nicio bază”.

În ceea ce privește reprezentarea în spectacol a relației dintre Alexandru și Hefaestion, Mendoni a spus: „Nu există nicio mențiune în surse că aceasta depășește limitele prieteniei, așa cum este definită de Aristotel.

„Dar veți ști că, în antichitate, conceptul de dragoste este larg și multidimensional. Nu putem interpreta nici practicile, nici persoanele care au acționat acum 2.300 de ani după propriile noastre măsuri, propriile noastre norme și presupuneri. Alexandru cel Mare, timp de 2.300 de ani, nu a avut niciodată nevoie, și nici acum nu are nevoie de intervenția vreunui protector nesolicitat al memoriei sale istorice sau, mai mult, al personalității și al poziției sale morale.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ”Amorul grec” ?