G4Media.ro

DOCUMENT Proiect de lege pentru generația uitată: Examenele transdisciplinare de la Evaluarea…

DOCUMENT Proiect de lege pentru generația uitată: Examenele transdisciplinare de la Evaluarea Națională – amânate până când vor ajunge în a VIII-a elevii care acum sunt clasa a IV-a

Elevii de clasa a VII-a ar putea scăpa de examenele transdisciplinare prevăzute în lege la Evaluarea Națională de anul viitor. Mai mulți senatori social-democrați au depus acum 2 zile în Parlament un proiect de modificare a Legii educației, care prevede amânarea cu 4 ani a evaluării naționale transdisciplinare la clasa a VIII-a.

Potrivit proiectului de lege, inițiat de social-democrata Lavinia Craioveanu, ar urma ca la finalul gimnaziului să susțină examene transdisciplinare și examen separat de admitere la liceele căutate copiii care acum sunt clasa a IV-a.

Ce prevede proiectul de lege depus acum 2 zile în Parlament:

“Articol unic. – Litera b) a alineatului (3) al articolului 361 din Legea educației naționale nr. 1/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1):
….
b) evaluarea națională organizată la finalul clasei a VIII-a se va desfășura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu generația de elevi care încep clasa a V-a în anul școlar 2020-2021”

 

Foto: Pexels.com

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter