G4Media.ro

DOCUMENT Grupul Renew din Parlamentul European cere Comisiei Europene să nu aprobe…

DOCUMENT Grupul Renew din Parlamentul European cere Comisiei Europene să nu aprobe planul de redresare al Ungariei în lipsa unui sistem antifraudă eficient

Grupul Renew Europe din Parlamentul European, condus de Dacian Cioloș, i-a transmis șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o scrisoare în care îi solicită să nu aprobe planul de redresare al guvernului lui Viktor Orbán până când nu va fi adoptat un sistem eficient antifraudă în Ungaria.

În scrisoare, europarlamentarii Renew propun ca, mai întâi, Viktor Orbán să acorde Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) acces la lista beneficiarilor finali ai banilor din Planul de redresare și reziliență.

O altă propunerea vizează ca persoanele și entitățile cu istoric de nereguli financiare „grave” sau de conflicte de interese să nu poată primi fonduri prin Planul de redresare.

De asemenea, grupul Renew solicită ca legile care împiedică jurnaliștii de investigație și organizațiile societății civile să acceseze informațiile publice să fie abrogate sau revizuite.

Scrisoarea este semnată de Dacian Cioloș, Katalin Cseh (vicepreședinte), Luis Garicano (vicepreședinte) și Valérie Hayer (coordonator pentru afaceri bugetare al Renew).

„Ungaria este eligibilă să primească până la 7 miliarde de euro. Și totuși veți avea foarte puține mijloace pentru a vă asigura că acești bani nu ajung în buzunarele greșite – după cum știți, regimul Orbán nu recunoaște competența Parchetului European. Frauda în Ungaria lui Viktor Orbán este endemică -sau, pentru a cita Comisia, este sistemică”, se precizează în scrisoarea Renew Europe.

Sursa foto:  Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cîțu are background-ul necesar pentru anti-frauda, dar pina la implementare trebuie sa puna lumea la treaba, pe aceeasi bani la salariu sau chiar mai putini ca e criza

  • si sa mai zica cineva ca Ciolos nu e un securist sovin de 2 bani 🤣
   la anu va naste…, tot prostii… 😉

 2. Bai progresistilor si neterminatilor sunteti pe duca …am vazut ce a facut partidul lui Macron la alegerile zonale din Franta…zero regiuni castigate…….

 3. Ce sa zic, bine ca Italia nu fraudează, fraudează rebelul antiprogresist Orban.

 4. pentru toti cantaretii de mai sus: fraudeaza V. Orban cat nu puteti voi duce …

 5. Ce manevra perversa ii face Cszolosz lui Orban, bv

 6. Renwe impreuna cu USR-ul nostru au ca doctrina politica distrugerea inocentei copiilor considerand ca asta inseamna democratia

 7. Frauda nu este endemica si nici sistemica in Ungaria, cum minte boul de Ciolos.
  Olaf anul trecut a initiat cercetari in 2 (!) cazuri.

  Dupa sigla din subsol, articolul este platit de PE, deci obisnuitele minciuni ale gunoaielor progresiste.

 8. Ciolos, un anonim progresist. Sper sa dispara de pe scena politica impreuna cu stalpul de telegraf barna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.