G4Media.ro

DOCUMENT Din cele 250 de mii de tablete promise de Guvern, niciuna…

DOCUMENT Din cele 250 de mii de tablete promise de Guvern, niciuna nu va ajunge la profesori, deși oficialii ministerului anunțau că și 1.900 de cadre didactice vor primi astfel de instrumente. Condiție eliminatorie pentru elevii săraci: nimeni din familie să nu aibă telefon cu internet

Din cele 250 de mii de tablete pe care Guvernul și Ministerul Educației au anunțat că le vor cumpăra pentru cei care nu au pe ce să învețe online, niciun dispozitiv nu va ajunge la profesori, potrivit ordiunului de ministru 4.738 din 20 iulie 2020, obținut de Edupedu.ro. Asta deși ministrul Educației și secretarul general adjunct al Ministerului Educației au declarat că și cadrele didactice care nu au dispozitive vor primi tablete din acest program, pe lângă elevii din medii dezavantajate.

Ministerul a aprobat normele de aplicare ale programului “Școala de acasă” prin ordin de ministru.

Documentul obținut de Edupedu.ro arată că “începând cu data prezentului ordin se aprobă necesarul de 250.000 de dispozitiv electronice cu conexiune la internet ce se vor achiziționa prin Programul Național Școala de acasă pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi și cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională) înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ preuniversitar de stat; elevii care provin din medii defavorizate; elevii care au familie nu dețin nici un dispozitiv electronic cu conexiune la internet, precum și pentru elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet”

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Sursa: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Asta-i chiar culmea!!! Cum verifica daca cineva din familie are smartphone si cartela prepay cu net? Ii pun sa semneze declaratie pe proprie raspundere sau cum fac? Au ajuns de tot rasul si astia. Parca ne intoarcem pe vremea cand se dadeau ajutoare sociale alora care nu aveau cont in bance si vedeam cum aceste ajutoare erau date minoritarilor cu case cu multe turnulete si bemveu in curte. Ridicol!!!

 2. Cine și cum a stabilit numărul de 250.000 de tablete?
  Că bănuiesc că s-a făcut o „analiza” (cum îi place lui Orban să spună) ?; Sau s-a avansat cifra rotunda, apoi se caută „defavorizații” fara smartphone și fără abonament cu internet (care e inclus in orice pachet de telefonie mobila).

 3. Chiar ma intrebam ce mai face madam’ Anisie???? Ce mai „inventeaza”? Bine ca n-au pus conditie eliminatorie sa nu aiba apa calda si curent!!!!
  Sa-i uram lu’ madam Anisie (noua bramburica) sa invete pe telefonul cu sau fara internet!

 4. Vor cumpara tabletele de la cine trebuie, apoi vor sta cu ele in depozit pentru ca nu este familie fara internet pe telefon.
  Cel mai de rahat telefon are net.

  • Ai fi surprins sa vezi cati oameni de prin zonele sarace nu au telefon cu internet. Sau chiar daca au, oare cum sa ceri unui copil sa invete pe ecranul unui telefon nokia 3310(2017) caci acesta are tot ce-i trebuie, browser, conectivitate 3G…….dar ecranul e cat vizorul de la usa….

 5. Tabletele încă nu le-au dat copiilor, măștile pentru cei aflați în nevoie, ioc, pregătirea profesorilor pentru școala on-line, ioc, pregătirea planului pentru începerea școlii, deși mai sunt doar câteva săptămâni, ioc, manualele destinate elevilor, ioc etc., ce fac măi frate aceste scursuri mizerabile?! Sau, stai mă puțin, am înțeles că țurcana pdlistă se ocupă de strategia de redeschidere a școlilor, atunci lucrurile sunt clare, praful se va alege și de viitorul an școlar. Acuma vorbesc cât se poate de serios, nu că anterior nu ași fi prezentat ceva serios și real, cred că această țară este blestemată, cum dracu nu putem nicicum să ne rupem de trecut, aceleași simulacre umane tot apar și reapar în viața publică, ocupându-se de „rezolvarea” problemelor arzătoare din societate, este inexplicabil și de-a dreptul revoltător! Nu vi se pare că trăim aceeași dramă? indivizi rejectați ajung să reînvie și să ne gestioneze problemele cotidiene; un jeg precum slugoiu face justiția funcțională, dar în sensul dorit de cei ce-i poartă lesa, țurcan se ocupă de educație, ce ironie!, grindă, un sinistru retardat, conduce Ministerul Dezvoltării, el împarte resursele, unul care este incapabil să-și enumere atribuțiile, Flutur Ghiță face și desface la Suceava, Blaga Vasâle reprezintă România la nivelul Uniunii, Falcă, Hava etc., personaje mitologice, dar în sens negativ, care nu se lasă răpuse sub nicio formă, nu ne scapă de ele nicicum. Am scăpat de ciuma roșie, măcar temporar, dar am dat peste pdl, ăia care ne-au nenorocit anterior revenirii ciumei roșii la butoane, cu ce o fi greșit această țară, dar și noi atât de tare încât nu ne putem debarasa de aceste lături odată pentru totdeauna, nu pot să-mi dau seama. Având în vedere premisele, doar la ce au făcut și aceste jeguri pnlisto/pdliste de la venirea la guvernare, lucrurile nu se vor schimba deloc, doar că de astă dată vom fi jefuiți de alții, singura diferență.

 6. Stati mereu ca niciuna nu va ajunge la ELEVI! Nu au ajuns mastile alea de 2 lei pentru populatia saraca, nu au ajuns niciodata manualele de 5 lei cand incepea scoala, chiar credeti ca le vor da tablete de 300 de lei?

  Poate o vor face in etape ca si alocatia, in decembrie le da cutia (goala), la anul carticica cu instructiuni, peste 2 ani internetul si abia in 2023 vor primi si tableta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.