G4Media.ro

DOCUMENT Dăncilă explică în ce condiții îl va invita la ședințele de…

DOCUMENT Dăncilă explică în ce condiții îl va invita la ședințele de guvern pe Iohannis. Scrisoarea premierului pentru președinte

Premierul Viorica Dăncilă a transmis marți președintelui Klaus Iohannis o scrisoare-răspuns în care îi explică președintelui în ce condiții îl va invita la ședințele de guvern. În scrisoarea publicată de biroul de presă al guvernului, Viorica Dăncilă arată că dacă pe agenda ședinței Guvernului vor fi proiecte de acte normative referitoare la probleme de interes național privind politica externă, apărarea țării, asigurarea ordinii publice, ”vă vom semnala acest lucru și vă asigur de toată deschiderea în situația în care veți decide să participați la ședința de Guvern”.

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă scrie că ”în cazurile subsumate de textul constituțional sintagmei alte situații, caz în care este la latitudinea prim-ministrului invitarea Președintelui României, vă voi adresa, cu celeritate, invitația de a participa la ședința de Guvern, dacă voi considera necesară participarea dumneavoastră”.

Reamintim că președintele i-a cerut luni premierului să îi transmită agenda fiecărei ședințe de guvern cu 24 de ore înaintea fiecărei ședințe, în baza articolului 87 din Constituție. Cererea, o premieră în România, vine pe fondul temerilor că guvernul ar putea adopta o Ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere, cerută insistent duminică seară de șeful PSD, Liviu Dragnea, dar și de baronul PSD de Vrancea.

Premierul Dăncilă a declarat săptămâna trecută că este exclusă adoptarea în acest an a unei OUG pentru amnistie și grațiere, dar a spus că guvernul va adopta prin ordonanță de urgență modificări la Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Scrisoarea integrală:

”Domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României,

Am luat notă cu satisfacție de declarațiile dumneavoastră recente prin care admiteți, în sfârșit, că este necesar să colaborăm pentru România. De asemenea, salut faptul că ați răspuns apelului meu de colaborare politică pentru asigurarea, de către România, a unei bune președinții a Consiliului Uniunii Europene.

Referitor la solicitarea dumneavoastră, prin care invocați prerogativele conferite de art.87 din Constituția României, privind primirea agendei de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului, vă informez că Guvernul României transmite, de fiecare dată, pe site-ul propriu, agenda de lucru a ședințelor Guvernului, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, documente ce pot fi consultate de orice persoană.

În cazul în care pe agenda ședinței Guvernului vor fi proiecte de acte normative referitoare la “probleme de interes național privind politica externă, apărarea țării, asigurarea ordinii publice”, în conformitate cu textul constituțional invocat, vă vom semnala acest lucru și vă asigur de toată deschiderea în situația în care veți decide să participați la ședința de Guvern.

De asemenea, în cazurile subsumate de textul constituțional sintagmei ”alte situații”, caz în care este la latitudinea prim-ministrului invitarea Președintelui României (”Președintele României poate lua parte la ședințele Guvernului (…) la cererea primului ministru, în alte situații”), vă voi adresa, cu celeritate, invitația de a participa la ședința de Guvern, dacă voi considera necesară participarea dumneavoastră.

În încheiere, vă asigur, domnule președinte, de cunoașterea, de către Guvernul României, a obligației de loialitate constituțională care impune, deopotrivă Guvernului și Președintelui României, precum și oricărei autorități publice, respectarea competențelor constituționale, fără asumarea unor prerogative care excedează cadrului constituțional și legal”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Ce protocolar e pus la punct presedintele. Va fi invitat numai daca ea va considera necesar, si ca sa nu-si depaseasca atributele, bietul presedinte decorativ. Cine a ajuns sa diriguiasca tara asta ?!!!
  Desigur ca textul ei e dictat de infractorii cei mari.
  Iar noi, papagalii cei mici, stam si asistam cum isi fac partie infractorii pe nervii si pe viata noastra, catre libertate si bogatie, cand ei merita puscarie !

  • Hai lasati ca Romania a depasit Ungaria si Cehia la bunastare. Nu va mai plangeti atata ca pensiunile si partiile sunt pline ochi pe V.Prahovei. Vin sarbatorile si stomacul are prioritate.

  • Misule, daca pentru tine bunastarea de moment e un argument, sa vezi ce bunastare a fost in Venezuela cand a luat Chavez de la straini si a dat poporului. Problema a aparut cativa ani mai tarziu, cand s-au terminat strainii de la care sa mai ia.

  • Sile, Mishu a fost ironic, n-ai simtit.

  • Nu l-a pus deloc la punct de presedinte. Pentru ca de la ,,Constitutia din 1991″ au trecut vreo 27 de ani in care, foarte probabil, sunt exemple de ,,acte normative , documente etc” care nu au fost in Site-ul propriu, si care au fost dezbatute la diverse Sedinte de Guvern.
   Deci Iohannis vrea sa se asigure LEGAL ca absolut toate ,,actele normative , documentele etc” ce tin de “probleme de interes național privind politica externă, apărarea țării, asigurarea ordinii publice” vor fi trecute in Site-ul propriu la Guvernului. Daca Dancila va mintii si face contrar poate sa intre in puscarie pentru asta.
   Inca o data, ce va recunoaste Dancila, ca a zis lui Iohannis, in fata Judecatorilor cand va fi eventual acuzata in viitor:
   ,,Guvernul României transmite, de fiecare dată, pe site-ul propriu, agenda de lucru a ședințelor Guvernului, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective”.
   Semnat: Dancila

 2. Raspunderea ministeriala ! Guvernul este al Romaniei nu al lui drak-nea & co insa va ajunge cu prioritate la puscarie prima ministreasa a tarii din cate se vede!

 3. Va depinde de cat de bine ii sta cocul și genele false..vai și amar de țara asta intrata pe mana unor analfabeți și impostori…

 4. Sper ca presedintele va fi bine sfatuit sa faca urmatorul lucru:

  Sa iasa la ora de maxima audienta si sa spuna raspicat: „Romani, guvernul, indemnat de sefii PSD vor sa elibereze puscariasii. Trebuie sa ne aparam libertatea si siguranta familiilor noastre. Voi merge la toate sedintele de guvern si va voi tine la curent”.
  Atit. Fara alte inflorituri, chestii cu „este inadmisibi, etc.”
  Un mesaj scurt, clar si hotarit.
  Apoi sa il repete de fiecare data cind va avea ocazia.
  Poate si-a dat seama ca nu mai merge cu floricele. Asemenea ticalosi trebuie altoiti cu paru.

 5. Articolul 8 din Legea nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială
  (1) Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la un an la 5 ani următoarele fapte săvârşite de membrii Guvernului în exerciţiul funcţiei lor:-
  a) împiedicarea, prin ameninţare, violenţă ori prin folosirea de mijloace frauduloase, a exercitării cu bună-credinţă a drepturilor şi libertăţilor vreunui cetăţean;
  b) prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

  Prin emiterea OUG-ului de amnistie si gratiere nu scapa infractorii sau/si condamnatii de pedepse ci raman cu banii obtinuti din infractiuni, ceea ce inseamna paguba imensa pentru tara!
  Deci, cucoana prim ministra, atentie, favorizezi infractorii!

  • Si proasta nu-si da seama ca emiterea pe sestache a ordonantei de amnistie si gartiere se incadreaza si la „asigurarea ordinii publice”. Crede ca numai jandarmeria si politia se incadreaza!

 6. @MişuGlont… si cand o veni nota de plata pt. actuala „bunastare”… crezi ca o vor achita ăia de se afisează acum pe Valea Prahovei ???
  Ei aş !

 7. „Florin Iordache, despre necesitatea amnistiei și grațierii: Poate ministrul să facă penitenciare peste noapte? ”
  Eu: nu, dar puscarie poate!

 8. Proba de manipulare monstruoasa si imputita pe B1TV la ora 14,10 – 14,15!
  Gretosul ala de Laurentiu, sau cum il chema, da o stire de ultima ora:
  „Cioloș: PLUS va depune la Curtea de Apel o cerere de suspendare a actelor administrative” si incep sa dezbata!!

  Stirea completa, era: „Cioloș: PLUS va depune la Curtea de Apel o cerere de suspendare a actelor administrative legate de modificările la Codurile penale, amnistie și grațiere.”
  Cata mizerie e si-n televiziuni!!!!!!!!!!!!

 9. viorico iti vine ievaluarea :DDD

 10. Bag sama ca acest site este un fel de curte de scheunat, scheunati cu drag, dragilor !

 11. „Tudorel Toader” scrie pe aceasta scrisoare !
  PS. Veorica, nici in 10 vieti nu ar putea sa numere atatea cuvinte in vocabularul ei !
  PPS. Si in plus Veo nu s-ar fi priceput si nici nu ar fi avut indrazneala sa-l „puna la punct” pe Presedinte !

  PS. Ce-mi place la Neamt, e ca foloseste sfaturile bune chiar daca vin de la adversar, nu-i gaunos de mandru !

  PPS. Doar Base sa nu i le dea ! :)))

 12. In contextul în care subiectul Justiție e pe agenda instituțiilor UE, cu documente formale referitoare la România, cele doua posibile OUG sunt în competenta președintelui pe politica externa. Nu tre sa considere Vio nimic.

 13. A scris Dancila scrisoarea asta asa cum eu am o casa pe Marte si ma duc in week-end la gratar acolo…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.