G4Media.ro

DOCUMENT Cum vor fi compensate facturile la energie electrică și gaze naturale

DOCUMENT Cum vor fi compensate facturile la energie electrică și gaze naturale

Guvernul a discutat, miercuri, în primă lectură, un proiect de Ordonanță de urgență pentru subvenționarea consumului de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022. Documentul, consultat de Economedia, arată că Guvernul va acorda o subvenție de 25% la factura de gaze și o compensație calculată ca diferență între prețul mediu și cel minim din piață, la energie electrică, doar anumitor categorii de consumatori, aleși în funcție de energia consumată.

Citește aici proiectul de ordonanță – OUG Facturi energie

„Având în vedere situația din sistemul energetic național determinată de creșterea prețului la energie electrică și gaze naturale la nivel internațional, precum și efectele provocate de aceste creșteri pentru populația României, este necesară reglementarea unui mecanism de compensare pentru perioada noiembrie 2021- martie 2022, astfel încât prețurile la energie electrică și gaze naturale plătite de către consumatorul casnic să nu conducă către sărăcie energetică; Întrucât menținerea unui nivel de trai al populației care să suporte costurile minime ale subzistenței include și creearea condițiilor de suportabilitate a utilităților aferente locuinței, iar acest deziderat nu poate fi atins în condițiile actuale ale creșterilor majore ale prețurilor la facturile de energie electrică și gaze naturale”, arată proiectul de ordonanță.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Deci guvernul nostru pune umărul la propășirea Rusiei prin acceptarea prețului pus de Gazprom.
    Vor pune umărul serios și cei cu venituri mari. Liberali, ce mai… Și naționali, doar că conaționalii lor sunt cei ai maicii Rusia.
    Iohannis ne spunea să nu ne temem când au venit iar rușii în Ucraina că are el informații. Chiar are: – Băi , gazul o să coste atât, dacă comentezi dracu te ia . – Jawol, să trăiți!
    Mulți se supărau pe liberali că prea stau plecați la Bruxelles în timp ce ei se închinau la Moscova. Avem deci un traseu European, dar mai spre est că Europa ține până la Caucaz.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.