G4Media.ro

DOCUMENT Comisia de la Veneția intervine în scandalul demiterii Avocatului Poporului și…

DOCUMENT Comisia de la Veneția intervine în scandalul demiterii Avocatului Poporului și solicită Parlamentului ”bazele și elementele juridice care au dus la această decizie grea, de a demite din funcție un Ombudsman în timpul exercitării mandatului său”

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, solicită, într-o scrisoare transmisă președinților celor două camere ale Parlamentului detalii despre demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

”Pentru a înțelege mai bine situația, v-aș fi recunoscător dacă ați avea amabilitatea să ne furnizați bazele și elementele juridice care au dus la această decizie grea, de a demite din funcție un Ombudsman în timpul exercitării mandatului său”, se arată în scrisoarea transmisă pe 17 iunie către Ludovic Orban, președintele Camerei și către Anca Dragu, președinta Senatului.

Redăm integral textul scrisorii (Vezi aici textul integral în original)

”Directoratul general Drepturile Omului și Statul de Drept
Comisia de la Veneția

Domnule Președinte al Camerei Deputaților,
Doamnă Președinte a Senatului,

Comisia de la Veneția a fost informată de intenția Parlamentului de a o demite din funcție pe doamna Weber, Avocatul Poporului din România.

Se pare, într-adevăr, că la o ședință comună a Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților și a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senat, ținută în data de 25 mai 2021, în timpul căreia au fost prezentate și dezbătute rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2018, 2019 și 2020, s-a dat un vot de respingere.

În același timp, se pare că acest vot de respingere a permis ulterior destituirea Avocatului Poporului din funcțiile sale.
Dacă prezentarea și dezbaterea raportului de activitate al Ombudsmanului în fața Parlamentului constituie o bună practică, care este prevăzută în Principiile de protecție și promovare a instituției Ombudsmanului („Principiile de la Veneția”), și este susținută de Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, condițiile legitime pentru întreruperea mandatului unui ombudsman sunt, de asemenea, clar stipulate, după cum urmează:

„11. Ombudsmanul poate fi revocat din funcție numai în conformitate cu o lista exhaustivă de condiții clare și rezonabile, definite de lege. Aceste condiții se referă numai la criteriile esențiale de „incapacitate” sau „incapacitate de a îndeplini atribuțiile”, „conduită necorespunzătoare” sau „culpă ”, care trebuie interpretate îndeaproape.

Majoritatea parlamentară necesară pentru revocarea din funcție a Ombudsmanului – chiar de către Parlament sau de către o instanță la cererea Parlamentului – trebuie să fie cel puțin egală cu, și de preferință mai mare decât cea stabilită pentru alegerea sa. Procedura de revocare este publică, transparentă și prevăzută de lege.”

Pentru a înțelege mai bine situația, v-aș fi recunoscător dacă ați avea amabilitatea să ne furnizați bazele și elementele juridice care au dus la această decizie grea, de a demite din funcție un Ombudsman în timpul exercitării mandatului său.

Între timp, vă rog să acceptați expresia celei mai înalte considerații.
Gianni BUQUICCHIO,

Președintele Comisiei de la Veneția”

Context

PSD a sesizat, săptămâna trecută, Curtea Constituţională privind decizia Parlamentului de a o revoca din funcţia de Avocat al Poporului pe Renate Weber. Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că partidul său va trimite adrese către Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi toate celelalte organisme internaţionale prin care PSD va semnala „atacul acestei coaliţii toxice asupra statului de drept”.

„Astăzi, depunem sesizarea la CCR privind revocarea Avocatului Poporului. Demersul stalinist al PNL-USR-UDMR trebuie să ajungă la coşul de gunoi al istoriei! În plus, vom trimite adrese către Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia şi toate celelalte organisme internaţionale prin care vom semnala atacul acestei Coaliţii toxice asupra statului de drept!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Renate Weber a fost demisă pe data de 16 iunie din funcția de Avocat al Poporului de către plenul reunit al Parlamentului. Parlamentul a aprobat, miercurea trecută, revocarea cu 247 de voturi „pentru” și 32 de voturi „împotrivă”.

Poziția de Avocat al Poporului e cheie în arhitectura de putere a administrației, dat fiind că aceasta e singura instituție care poate bloca ordonanțele de urgență emise de guvern prin atacarea lor la Curtea Constituțională.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

69 comentarii

 1. he he, acum să vedem cu ce explicații vine coaliția lu pește prăjit

  • Cu aceleasi explicatii patentate de psd: asa vrea muschii dă pă mine. S-a chishat psd pe recomandarile comisiei de la Venice, nu vad de ce astia nu ar face la fel.

  • E suficient sa le raspunda ca au avut informatii publice (de la mine) ca actualul avocat nu a continuat analiza petiťiilor aflate in curs de rezolvare la momentul inlocuirii precedentului avocat. Le-a ignorat.

  • @Onea,
   Păi da, ăsta e „un nou mod de a face politica”, cu care se lăudau usereii și peneleii în campanie și pt care i-a votat prostimea: dacă PSD a făcut, de ce să nu facem și noi…?
   Nu? he he

  • Aceleași explicații pe care le-a avut besede în 2012, când au demis AP peste noapte. Și după ce si-au instalat avocatul infractorilor în loc, au modificat și legea, în sensul că ordonanțele de guvern nu mai pot fi atacate la CC decât de AP. Trai, nineaca, pe banii prostilor!
   Alta intrebare?

  • Ești mulțumit? Orbeau copiii când apărea frumoasa la tv, Sandele!

  • Să nu uităm că în Comisia de la Veneția se află și Bubosu… Adică Toderică fără frică, cel care a violat legile împreună cu Draknea și Ciordache.

  • @Sandu #2
   Insiști în inepție și te mai crezi și isteț nevoie-mare. Un nou mod de a face politică presupune, în primul rând, schimbarea oamenilor obișnuiți cu vechea politică. Mă bucur că ai înțeles, în sfârșit, despre ce e vorba.

  • Auzi bai sandele, dar tu te crezi superior in gandire si atitudine votand psd? Prostime pentru ca a votat impotriva alegerilor tale? Pai si tu faci parte din prostimea ailalta, care a votat promisiunile pesedeilor atatia ani.

  • Coalitia trebuie sa aiba curajul sa comunice ca demisul Avocat al Poporului a aderat la un grup infractional organizat, si-a depasit atributiunile, a comis abuz in serviciu si i-a favorizat pe infractori. Sunt motive suficiente sa fie demis si arestat.
   In aceeasi situatie se afla si majoritatea judecatorilor de la CCR, care trebuie sa fie trimisi in judecata, revocati si arestati, din aceleasi motive.

 2. Raspuns: The Ombudsman in charge fraternized with the Romanian criminals, most of them members of the most corrupt Romanian party, PSD.

 3. Greu sa explici unor oameni normali la cap, dar care nu inteleg cum sta treaba la noi……La noi, un personaj numit de un partid nu face altceva decat politica acelui partid….indiferent daca e bine sau rau.., vezi CCR, SIIJ etc…sunt putini oamenii care nu asculta de partid, …Avocatul Poporului, intr-o societate civilizata, e o institutie de mare incredere, guvernul chiar tine cont de parerea sa…dar cum poti explica ca Renate Weber a sabotat guvernul, sanatatea publica, a atacat la CCR legi pentru ajutorul lui Dragnea si Tericeanu?….cum poti explica ca acum noi suntem la putere si avem nevoie de postul ala, nu au ajuns sinecurile la toti…si sunt multe guri de hranit?

  • Se vede votantu anti-psd din tine si anti gandire normala

  • Ce e aia: „gândire normală”, cumva gândirea:”au furat, maică, dar ne-au dat și nouă câte o găleată roșie cu trei trandafiri pe ea.. !” ?

 4. „Ehei, inainte trimiteam masina neagra, ochelari negri…acum s-au schimbat vremurile”-Gheorghe Dinica, Film-Cel ma iubit dintre pamanteni

 5. si, dintr-o data, comisia de la venetia man bad

 6. Simplu : in loc sa reprezinte poporul a reprezentat interesele a cativa infractori ( asa spun instantele). Va amintiti ca la inceputul mandatului mergea la consultari la Dan Voiculescu ? Va amintiti ca incerca sa-l albeasca pentru ca lui Ciorbea i-a fost teama ?

 7. @Onea Cât se poate de corect. Pesedistii au voie orice. Astialalti chiar nimic

 8. Comisia de la Veneția are idee ca avocatul nostru poate sa dateze, pe semnatura lui, oricand in timp un document?
  Daca nu e un bun manager, care sa respecte procedurile de audit, la ce ne foloseste? Cum isi face treaba, ca pina acum?

 9. ! Onea

  Cu trei mici diferente

  cand asta facea psd se sarea in sus si se striga *ce face ciuma rosie!*..

  cand asta facea psd, actuala putere sustinea ca atunci cand va ajunge la putere va promova principiul meritocratiei!

  in sfarsit, cand facea asta psd nu existau pupincouristi care sa justifice gestul, asa cum face domnia-voastra acum!

  greata

  • Fănele, poate nu m-am facut eu bine inteles, dar cand am zis ca si actuala coalitie face ce a facut psdul, nu am zis-o cu satisfactie. Am incercat doar sa-l fac pe sandel sa mai lase din placerea de a vedea actualii lideri ciocaniti de acea comisie si sa recunoasca faptul ca atunci cand psdul a facut la fel lui ii crestea inima că idolii sai le-o trag la toti.
   Asa ca lasa-ma cu pupatul in dos ca dupa cum ai sarit si tu cu gura te pot banui de partizanat roșiatic.

 10. Au dat cu mucii in fasole de data asta. Acel „Ombudsman” e doar un politruc infect.

 11. Pai motivul e simplu, ca raspunde prompt la comenzile unui partid politic, PSD.

  • Si motivu juridic, care e? Daca nu faci cum zic uni (PNL/USR/IOHANNIS e corect) e gresit/omori justitia/uaaa PSD-istule/etc

 12. Asadara NIMIV nu a facut PNL si USR din ce a promis , habarnisti total.
  Trebuie sa recunosc ca PSD a jucat magistral , se vede de la o posta ca USR nu are experienta , Barna Catu Stelian zici ca au intrat in politica ieri.
  Sunt tare curios ce mai zice Stelian acum dupa ce a fost facut sah mat.
  Merg la pariu ca in maxim 1 an avem anticipate.

 13. Vai de p voastra…aici e batalia postacilor. Urla foamea dupa voi, lasati internetul.

  Am intrat doar sa va trolez

 14. Avem o coaliție incompetența, haotică, bezmetica și lipsită de profesioniști! Mă mir că ăla din deal nu realizează!!

  • Nu o sa recunoasca nimeni ceea ce spui. Vor spune ca asa e „voința politica” si va fi suficient.
   Expertii nu sunt platiti corespunzator si nici nu sunt motivati sa fie si cinstiti.
   Daca vezi o oportunitate, fara sa stai mult pe ganduri, o apuci. Important e ca tu si familia ta sa traiti bine.

 15. Intr-adevar, dpdv legal e destul de greu sa scurtezi mandatul unui ombudsman odata ce a fost votat. Sa vedem daca s-au intrunit conditii necesare demiterii – desi practica Europeana este ca aceste „justificari” sa vina pe cale judiciara (din partea unei instante).

  De punctat totusi ca este al treilea avocat al poporului cu mandat incheiat prematur. Aici degeaba mananca ciocolata PSD, pentru ca au facut acelasi lucru (chiar mai dur, fara o respingere a unui raport de activitate). Cand erau prieteni pe fata cu PNL era ok, acum nu mai e?

  Probabil CCR si Comisia de la Venetia vor da dreptate PSD, dar corect ar fi sa se pronunte si pe deciziile anterioare. Oricum CCR si-a depasit deja de nenumarate ori atributiile si a legiferat, macar s-o faca si de data asta, cu mentionarea antecedentelor si a partilor implicate.

  • Nu exista in lege sintagme precum „rapoartele de activitate pot fi votate”, mai putin respinse. Aceste rapoarte sunt doar „luate la cunostiinta” si atat.

 16. Citesti comentariile de mai sus si-ti dai seama ce inseamna un troll.
  Vrea cineva sa ajute cu adevarat sau totul e o bascalie? Ca daca suntem la mishto sa-i lasam pe cei care-si asuma public sa conduca sa o si faca.

 17. Pai sa-i dea comisiei justificarea CCR la demiterea avocatului poporului de catre psd din 2012. Cat despre tovarasi troli de pe site – mai rariti baieti, mai rariti ! Ca oricum tanti Weber este zburata.

 18. adica ciuma rosie a avut dreptate? lol :))

  deci gardienii anti-coruptiei si a justitiei „ioropene” au comis-o flagrant rau de tot, astia care se inchina nu la Dumnezeu, ci la MCV, la Greco si alte gunoaie inventate pentru a tine Romania jos pe post de colonie? Tocmai ei au belit carasul? ntz ntz

 19. Florin Vasilică Câțu a anunțat că marea reformă PDL-istă va urma să fie făcută prin ordonanțe de urgență,de asta le stătea Weber în ochi.Va urma furtul cu ordonanțe din bugetul CNSAS ,PNRR,care nu vor mai fi contestate la CCR.

 20. Domnul președinte, garantul și artizanul acestei debamdate politice va trebuii sa răspundă, ca dacă era PSD la putere tuna și fulgera în justitiar

 21. Ce ma uimeste este faptul ca aceasta comisie a raspuns extraordinar de prompt, fara ca cineva sa o fi intrebat ceva. Sau o fi semnat tudorica fara frica (de consecinte) ca sa -si dea importanta. Daca mai e membru, ca parca i se terminase mandatul.

 22. Plusere si pnl = psd
  Exact ce ziceam, clasa politica romaneasca este un fel de excrement uitat la soare in desert vreo 30 de ani.
  Aiti votat, acum rabdati!

 23. ! Onea

  va rog sa va reciti postarea, nu reiese nicidecum opozitia domniei-voastre la incalcarea unui principiu!

  iar cine incalca un principiu trebuie sanctionat si nicidecum nu ar trebui sanctionat acela care atrage atentia ca s-a incalcat un principiu..

  iar in al doilea rand, forumistul in cauza a pus o problema de principiu, nu a *atacat* nici o persoana, ceea ce nu as putea spune despre domnia-voastra!

  v-a sarit tandara ca a aratat un adevar?

  adevarul este in functie de ce partea a usii wc-ului te situezi?

  de aceea spun, daca ar scadea cantitatea de poupincourism si am critica politicienii in functie de ce fac si nu in functie de simpatiile noastre politice, alta faina s-ar cerne la moara…

  poate gresesc eu si nu inteleg prea multe

 24. Doamna Renate Weber a fost cel mai competent jurist ce a ocupat functia de Avocat al Poporului!

  a comis-o o singura data, spre deceptia mea, cand nu a fost de acord cu modificarea pensiilor speciale…

  in rest a facut ce a trebuit

  daca nu era domnia-sa, noi si acum eram in alegeri anticipate locale si parlamentare, vorba vine…in loc sa ne ocupam de covid si de economie…

  ati uitat cum o dadeau cu anticipatele premierul si presedintele tarii…cum vorbeau despre covid ca de o gripa obisnuita, cum plantau pomi…

  tendintele totalitare ale guvernarii se vad de la o posta…numai poupincouristii, fiind ocupati cu altele, au ochii inlacrimati din cauza mirosurilor…

 25. Nu intelege nimeni ce vrei.
  O vrei pe Renate sau nu?
  O vrei demisa legal sau in politica orice e permis?
  Daca ea nu depune singura actiune in instanta de ce sa ne batem noi capul cu speța ei sau a cur ții…

 26. ANDREI 2 , ai atata dreptate !
  Ai fost scurt si la obiect !
  Bravo !

  • Dănileț nu a spus acelasi lucru?

  • Normal, daca unii încalcă legea și principiile statului de drept, de ce să nu le încalcăm și noi. Că de aia am venit noi la putere, sa arătăm că și noi putem. De aceea a votat lumea schimbarea? Să se încalce tot ce au încălcat si ceilalți înainte? Sau să se schimbe lucrurile in bine, să se respecte legea și statul de drept. Nu văd nicio diferență între PSD și PNL. Instituția Ombudsmanului a fost creată cu un scop, pe care foarte mulți nu-l inteleg, având anumite abilități care încurcă politicul, atât Parlamentul ca putere legiuitoare, cât și guvernul și Președintele ca putere executivă. Avocatul poporului este singura instituție care poate ataca o lege după promulgare, fără să fie parte într-un proces. Deasemenea, având tutela administrativă, poate ataca actele guvernului și deceretele Presedintelui dacă nu sunt acte cu caracter militar sau nu au legătură cu Parlamentul.

 27. Pentru că nu o vrea boborul bey kkt de la vineția

 28. !Spark

  exista tendinta unora, iar dumneata nu faci exceptie, de a te aseza in spatele unui subiect colectiv, natiune, stat, popor, toti, nimeni…

  intr-un efort de a dilua treaba asta care se numeste asumarea raspunderii …

  eu nu discut despre persoana pe post, eu discut despre o procedura cu iz totalitar….ca s-a incalcat un principiu…

  actuala guvernare a dorit sa faca alegeri anticipate cand pandemia venea peste noi si la aceasta nasabuinta crasa s-a opus Renate Weber…

  ca deh, astora le ardea in plus sa planteze pomi…

  https://www.europafm.ro/klaus-iohannis-si-ludovic-orban-au-plantat-copaci-in-campania-romania-planteaza-o-padure-cat-o-tara-audio/

  cred ca imi bat gura de pomana, domnia-voastra nu le inghite pe astea cu principiile…

  • Ai uitat sa spui care au fost rezultatele concrete ale campaniei de impaduriri „O minciună cat o țară”.
   Rușinikă !

 29. Este simplu și s-a mai spus.
  Exact pentru asta au fost aleși, să scoată din funcții „conservele” infractorilor.

 30. 1Dobrea Mihai

  oameni ca domnia-voastra mai rar…aveti calitati exceptionale..

  ma asteptam sa fi spus ca asa vrea Al de sus, dar e bine si asta cu *boborul*…

  ca domnia-voastra stie ce vrea boborul este minunat, poate le transmiteti telepatic ce vrea *boborul* si presedintelui si premierului!

  si apoi, ar trebui sa desfiintam democratia si alegerile, domnia-voastra este acel spirit care va face legatura…intre guvernati si guvernanti

 31. Trebuie respectata Comisia de la Venetia!

 32. simplu ! deciziile ei ca si ale ccr au fost contra intereselor poporului punind chiar in pericol sanatatea publica si asta ca sa raspunda ordinelor psd care au numit-o

  • Ai tot atata minte ca si pasarea cu acelasi nume si care a disparut ca specie prin anii 1680. Ar fi bine sa-i urmezi exemplul!

 33. Cucoana asta care s-a lasat cumparata de Dragnea sa dispara din fata ochilor romanilor!

 34. Comisia Curului dar cand a eliberat nenorocitul ala de Bubosel peste 22000 de pușcăriași, de ce nu s-a autosesizat ?

 35. PSDeii au avut si eu pacatele lor, dar parca sceleratii astia din USR sunt mai rau..

  • Acest avocat al Poporului ar trebui ales ca președintele tarii,nu numit politic să facă jocuri cum a făcut mafiota cel puțin odată f flagrant când cu pandemia.Adica noi toți luam masuri,suferim ,cheltuim bani pe tot felul de măsuri(in instituții,in sist medical ,subvenții pt firme,etc) ca sa nu moara economia și sute de mii de români odată cu ea (de foame ori de boala) și asta face jocul mafiei PSD și declară că masurile restrâng drepturile cetățenilor și treb abrogate….PSD,marele apărător al democrației în România ,adică lupul paznic la oi !! Pai de ce nu mă mir că un alt mafiot ,italian de data asta ,se baga-n oala ca musca și face și el pe funcționarul preocupat,uitând că Italia cea bogată era s-o sfecleasca și le tremurau chiloții anul trecut !?Poate citește presa și cineva de la ambasada lor sa-i transmită că „așa vrem noi,ăștia normali la cap care muncim cinstit și ținem tara asta pe linia de plutire” !Noi nu vrem sa ajungem ca Italia să conducă mafia tot….De aia se lupta și Clotilde cu mafia gunoiului care e aceeași mafie PSD de fapt….Nu vi se pare identic cu ce s-a întâmplat în Napoli(Italia ) când zăceau gunoaiele pe străzi cu lunile că firma de salubrizare era a lor și vroiau bani mai multi pe degeaba iar autoritățile locale,mai cu grija pt banul public, nu mai răspundeau la comenzi,adică la santaj ?Ăștia de o dați înainte cu corectitudinea politică,patriotismul de carton și alte bazaconii,o să vă treziți târziu când nici alta revoluție sau război civil cu multa vărsare de sânge nu va sch nimic ?Și unde o sa mai plecați ,că până și în USA va bat și fura negrii in ziua mare cu poliția de fata și nu le face nimic..că cică „viața negrilor contează”.Pt prostii care nu întrevad continuarea :nu doar a negrilor dar și a altor clase,mai ales a infractorilor deci voi nu contați bai proștilor !Doar la munca și la platit taxe; albii și oamenii onești și muncitori,noile slugi ale unui neofeudalism modern !

 36. Cum este cu CCR-ul, sa citam: rebutul numit CCR, hai cu reforma la CCR ca e prea pe fata, psd a acaparat toata curtea constitutionala, reglari de conturi intre mafiotii CCR, etc.
  Asa va fi de acum cu Comisia de la Venetia. Tovarasii USR-isti nu au nici o greata sa schimbe macazul. O sa constatam ca CCR-ul este raul cel mai mic fata de Comisia de la Venetia. Io zic sa vina kovesi sa ii aresteze pe astia din comisia lu’ peste.

 37. Etete ce tipa postacii pedesaci pe aici si o dau cu Comisia de Venetia si cu dreptatea. Hai mai baieti, ca va voteaza iar aia cu mintea-n calcaie, ca aia uita repede ce reprezinta haiducii comunisti ( voi sunteti urmasii lor) pentru tara asta! Si vorbesc de cinste, de parca ar fi fete mari si Romania era fruntasa la respectat drepturi pe timpul vostru! Si i-a mers asa de bine, ca a cazut acum rau de tot! Hai ma, ca aveti votanti numai unul si unul, fara minte multa, ca daca ar intelege ceva, nu v-ar mai vota! Din pacate, sunt prea multi si d-aia Romania e o tara prospera! Asa ca, votati PSD, ca sa le fie lor bine si sa se pi..e pe noi, cum o fac de 30 de ani!

 38. Poziția actorilor principali implicați în „proiect”: 1. Președintele face ce știe el mai bine, tace. 2. Al-2-lea și al-3-lea om în stat se scuză lamentabil și penibil. 3. Candidatul propus spune că e o recomandare de la un organism nou venit în UE. 4. Fanii liber(al)-schimbiștilor cântă fals în corul … „pupindosiștilor”.

 39. Pai nu era Tudorel Toader membru al comisiei de la Venetia si in timpul guvernarilor Dragnea?
  Cat de interesat a fost atunci despre opiniile Comisiei? Din cate stiu spunea ca sunt opinii care nu sunt obligatorii, si ca in Romania primeaza legile Romanesti.
  Cererea asta se refera strict la Ombudsman ca definitie filosofica nu de Renate Weber ALDE PSD care raspunde comenzilor partidului.
  Nu s-a propus desfiintarea postului de Ombudsman in Romania ci doar s-a propus schimbarea unei persoane controlate de un partid, atat.
  A atacat cumva legea liberalizarii preturilor gazelor? O lege care permite de fapt specula cu aceleasi gaze care sunt importate de o entitate si transportate prin aceleasi retele construite de statul roman. Fapt care duce la saracirea romanilor, de care plange cu lacrimi de crocodil Ciolacu si tot alaiul.
  A atacata cumva prin caile legale puse la dispozitie faptul ca ajutorul de somaj e o nimica toata fapt care s-a vazut mai dur in perioada de pandemie pentru persoanele cu risc de saracie ramase fara serviciu?
  Se cauta acum tehnicalitati legale. Dar ce articol din codul penal a incalcat?
  Pai a incalcat tocmai interesul poporului ca avocat al poporului mentinand si atacand punctual doar ce convine partidului din care face parte. Un ombudsman nu poate face parte dintr-un partid politic si mai ales din unul neparlamentar, adica primeste ordine din culise in afara parlamentului.
  De ce nu intreaba Tudorel Toader prin Comisia de la Venetia. Bai baieti, cum veti organiza concursul de ocupare a functiei pentru a avea acolo un om total independent politic?
  Ar trebui sa le raspunda:
  Stati linistiti, vom pune in functie o persoana care va indeplini functia asta de Ombudsman in interesul poporului, adica si in interesul celor fara venituri.

 40. Nucred ca erau doar 32 de PSD-isti in parlament. Dom’ Ciolacu, ori aveti multi cgiulangii, ori nu va baga oamenii dvs in seama…. Parerea mea, hac!!! Dc nu depuneti sesizare si ca nu va sculta propriul partid? Poate intervine cineva de pe acolo, no?!!!

 41. !DODO

  daca nu era doamna Renate Weber noi, in loc sa ne fi ocupat de pandemie, de procurarea de masti, de identificarea solutiilor am fi facut comisii electorale, cutii electorale, afise electorale, alegeri anticipate locale si generale, diaspora, contestari etc…

  tin sa va reamintesc declaratia presedintelui Iohannis pe 27 februarie, inaintea multor sefi de state si de guverne, Presedintele nostru, domnul Iohannis atragea atentia de la tribuna Palatului Cotroceni, ca
  *infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. *
  https://www.euractiv.ro/social/iohannis-despre-coronavirus-nu-exista-niciun-motiv-real-de-panica-17604

  aveti vizibile carente la capitolul onestitate intelectuala…..

  in rest pareti simpatic

 42. !Tudorel

  legea liberalizarii preturilor la gaze nu a fost promulgata de psd, de altfel cred ca intra in cadrul acordurilor legate de integrarea UE!

  ca atare, afirmatia domniei-voastra ca faptul ca doamna Weber nu a contestat aceasta lege din cauza relatiei cu psd-alde tine de fanteziile politice ale domniei-voastre!

  si ca mod general de a gandi, nu le aveti foarte clar in minte!

  partidele de dreapta sunt cele care sunt interesate in desfiintarea tuturor ajutoarelor, sper ca nu ati uitat campania de pe vremea guvernarii Boc si a regimului Basescu impotriva ajutoarelor sociale?

  eu nu am in minte vreo lege data recent de vreo guvernare legata de diminuarea ajutoarelor de somaj care ar fi trebuit, ca atare, atacata de doamna Renate Weber!

  ati putea face dovada care au fost elementele punctuale care au fost atacate de doamna Weber in favoarea psd-ul si nu pentru interesele poporului? cum ati identificat interesele poporului?

  si cand sustineti ce sustineti, adica depolitizarea functiei in cauza aveti in vedere instalarea reprezentantului UDMR pe post? asta unde o incadrati in logica domniei-voastre!

  doamna Weber a fost o frana buna la toate excesele guvernarii si asta trebuie sa fie Avocatul Poporului…

  m-a dezamagit o singura data, cand s-a ridicat impotriva anularii pensiilor speciale…

  in rest pot spune ca si-a facut treaba….cred ca a fost singurul avocat al poporului care si-a facut treaba..

  politicianismul de care dati dovada indica faptul ca, de fapt, nu aveti principii….

  adica vreau sa spun ca cetatenii ar trebui sa fie foarte critici cu puterea, de orice culoare ar fi ea…..

  actuala guvernare a venit cu sloganul depolitizarii functiilor publice, ocuparea lor pe baze meritocratice si noi vedem tocmai politizarea lor….

  acest lucru nu va spune nimic? pai se vede ca nu prea va spune pentru ca intrati in tagma alora care condamna intotdeauna furtul, dar nu au nici o parere de rau cand ei fura….cam asa functioneaza pe la noi constiinta…

 43. stefan cel mic – mai pitic bubos si complexat , milioanele de romani cinstiti si muncitori nu pot uita ca aceasta baba sinistra si lacoma , a aparat cu dintii si ghiarele sistemul criminal al pensiilor speciale ! Ca tu ai pensie speciala este traba ta nenorocitule , dar nu mai minca rahat ! Asa de mult rahat !

 44. Hoții strigă hoții, au schimbat avocatul Poporului noaptea ca hotii, exact ce spuneau ei că nu vor face,asta au făcut. Au guwernerul lor, televiziunea lor, mai rămăsese avocatul Poporului care era singura instituție care mai punea frana Ordonanțelor de Urgență, pai tot ei spuneau că ciuma roșie au dat prea multe OUG. Ipocrizie politica, Bucureștiul pute, cu străzi pe care nici macar marcaje numai sunt,praf și pulbere .
  Politica distruge națiunea!!!!

 45. ! baba cloanta

  in 3 din interventiile pe acest subiect am aratat ca doamna Renate Weber nu s-a pozitionat corect fata de problema pensiilor speciale….dar am aratat totodata ca in toate celelalte interventii a facut ce trebuia…

  eu nu prea inteleg de ce unii coboara standardele de demnitate nefiind siliti de nici un context constrangator….a nu-l jigni pe celalalt tine de respectul pe care ti-l porti tie,

  chiar nu se stie ca *limitele limbajului meu sunt limitele lumii mele*?

  altfel, zic si eu o vorba,dupa Courteline, * nu poti avea o satisfactie mai mare decat aceea ca o jigodie, o indubitabila jigodie sa te faca pitic bubos si complexat, nenorocit ce mananca rahat*!

  si ca orice jigodie el se reclama a fi un simbol, un purtator de cuvant al milioanelor de romani cinstiti si muncitori, fara sa fi obtinut aceasta demnitate prin vreun referendum, doar asa, ca i se pare lui ca ar fi altceva decat o jigodie..

  nu spun o noutate, jigodiile au tendinta asta sa se considere persoane speciale!