G4Media.ro

Doctorul Gabriel Diaconu cere introducerea educației sexuale în școli înainte de clasa…

Doctorul Gabriel Diaconu cere introducerea educației sexuale în școli înainte de clasa a V-a

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a deschis pe contul său de Facebook o discuție despre introducerea disciplinei educație sexuală în școli înainte de clasa a cincea. ”Fac parte dintr-o generație care, ca și generațiile dinaintea ei, a ”descoperit” sexualitatea. Să descoperi sexualitatea, într-o bună măsură, e ca și aflarea focului. Pe cât e de fascinantă, misterioasă și seducătoare, pe atât e de – potențial – nocivă”, își începe medicul Gabriel Diaconu pledoaria.

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Haideti totusi da nu exageram

 2. Sa va trebuie! La referendum ati facut gura si acum cand vi se urca in cap toti nebunii nu va convine:))
  Rusine g4media.ro pentru campania mudara ce ati dus-o impotriva normalitatii

 3. Inainte de clasa a V-a poate insemna chiar de la gradinita.
  Mai are rost sa faci copii, dacă ți-i îndoctrinează statul?

 4. Deștepții ăștia care vin cu idei de acest fel sa aplice mai întâi pe pielea copilului lor ceea ce recomanda altora !
  Educația sexuală ar trebui sa tina cont de vârsta copiilor, de particularitățile fizice și cognitive pe care ei le au. Nu poți explica la clasa a V a unui copil ceea ce-i explici la clasa a VIII a, pt că nu înțelege deloc sau înțelege greșit și aplica prost…
  Educația sexuală nu ar trebui predata in scoli și licee in același fel cum sunt predate istoria și geografia: un anumit număr de ore repartizat în zile din săptămână , uzând de manuale după care profesorul vine și preda așa cum scrie in planificare etc. Sexualitatea e o chestie complicată și pt adulți , darămite pt copii și adolescenți! Nu de porfesori au nevoie copiii pt o educație sexuală eficienta, ci de medici specialiști, psihologi, psihoterapeuți , sexologi, consilieri școlari care sa lucreze cumva că o echipa multidisciplinara. Au nevoie de oameni competenți care STIU sa le răspundă clar, deschis ( fara prejudecăți ieftine) la intrebări, fără sa bâjbâie grăbiți in vreun manual.
  Sincer, daca se ajunge la predarea educației sexuale in scoli in același mod în care sunt predate asi diverse materii și într-o bună zi îmi vine copilul acasă spunandu-mi că profesorul a spus/făcut nu știu ce bazaconie/enormitate , îi sar la gât chit că sunt chemata la poliție după aceea ! Și ca mine cred că ar proceda orice alt părinte întreg la cap.

 5. Si ce? Trebuie sa conteze parerea lui? Pe Facebook sunt mii si mii de pareri, trebuie popularizate?
  Ca medic psihiatric poti spune si altfel: Ca e buna educatia sexuala in liceu, la ora de dirigentie cu medic invitat, o data pe semestru, fetele separat cu o femeie medic si baietii separat cu un barbat medic.
  Dar asta nu-i o stire convenabila.

 6. Mulți se fac psihiatri pentru că au ei înșiși probleme la cap. E un fapt.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.