G4Media.ro

Doctorul Fauci avertizează: O ridicare prematură a restricţiilor în SUA poate duce…

Doctorul Fauci avertizează: O ridicare prematură a restricţiilor în SUA poate duce la apariţia unor noi focare de infecţii cu COVID-19

Cel mai reputat expert în boli infecţioase din Statele Unite, Anthony Fauci, a avertizat marţi Congresul că o ridicare prematură a restricţiilor poate duce la apariţia unor noi focare de infecţii cu noul coronavirus, care a ucis peste 80.000 de americani şi a dus economia în recesiune, transmite Reuters, citată de News.ro.

Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, a declarat unei comisii din Senatul Statelor Unite că epidemia de coronavirus nu este încă sub control în unele zone ale ţării.

„Cred că mergem în direcţia corectă, dar direcţia corectă nu înseamnă că avem în niciun caz control total asupra acestei epidemii”, a spus Fauci în timpul audierii.

”Există un risc real să declanşezi un focar pe care s-ar putea să nu-l poţi controla şi, de fapt, în mod paradoxal, te va trage înapoi, nu numai că poate  duce la o suferinţă şi moarte care ar putea fi evitate, ci chiar ar putea întârzia redresarea economică”, a spus Fauci despre demersurile premature de relaxare a restricțiilor.

Până în acest moment, în SUA au fost înregistrate peste 1,3 milioane de infectări cu coronavirus iar aproximativ 83 de mii de persoane au murit.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter