G4Media.ro

Doctorii din listele PSD pentru parlamentare. Șefi de spitale și de universități…

Doctorii din listele PSD pentru parlamentare. Șefi de spitale și de universități de medicină, aflați în sistemul medical de decenii, vor influența din Parlament legile din sănătate

Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel, Leonard Azamfirei sunt ultimele nume grele din sănătate care și-au trecut oficial apartenența la PSD doar în ultimele zile. Aceștia li se adaugă altor medici cu funcții în sistem, mai vechi membri PSD, precum Florian Bodog, care a fost inclusiv ministru al Sănătății.

Cunoscut în toate categoriile sociale odată cu pandemia de COVID, mai ales datorită prezenței constante în media cu poziții echilibrate și argumentate profesional de la debutul epidemiei, Alexandru Rafila va deschide lista PSD București la alegerile parlamentare. Anunțul cooptării sale în PSD a fost făcut în 15 octombrie, într-o conferință de presă organizată la sediul central al PSD, la care a fost prezentat de președintele partidului, Marcel Ciolacu.

Alexandru Rafila, 58 de ani, este profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, președintele Societății Române de Microbiologie, medic la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Rafila este și reprezentantul României în Comitetul Permanent al Biroului Regional OMS pentru Europa, mandat pe care l-a început în 2017 și care se încheie în primăvara anului 2021. Anterior, a avut un mandat în Consiliul de Administrație al Centrului European de Control al Bolilor.

De peste 20 de ani, Alexandru Rafila a avut mai multe funcții în instituții publicii, comisii și organizații de specialitate în domeniul medical:

 • Director General al Direcției Generale de Sănătate Publică și Inspectia Sanitară de Stat
 • Director Institutul de Sănătate Publică București
 • Comitetul Național de Vaccinologie – vicepreședinte
 • Comisia Consultativă de Medicină de Laborator – președinte, vicepreședinte
 • Comisia Consultativă de Epidemiologie – vicepreședinte
 • Comisia Națională de Luptă Anti-SIDA – secretar
 • Comitetul Național de Coordonare a Fondului Global – președinte
 • Membru al Comitetului Național pentru Gripa Pandemică
 • Membru al Comitetului Național pentru infecția cu virusul Ebola

Alexandru Rafila este și membru în societăți științifice internaționale și membru în comitetul director a șapte reviste medicale.

În aprilie 2010, a fost decorat de președintele Traian Băsescu cu Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de “Cavaler”, pentru
„contribuția deosebită în cercetarea și practica medicală, precum și în semn de apreciere a activității meritorii desfășurate în cadrul sistemului sanitar”.

Luni, 18 octombrie, liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut un nou anunț: managerul Institutului Național „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, se va afla pe locul doi, după Gabriela Firea, pe lista PSD București pentru Senat.

Numele lui Adrian Streinu Cercel, în vârstă de 64 de ani, a apărut în mai multe scandaluri de-a lungul vremii.

Streinu Cercel a absolvit în anul 1982 Facultatea de Medicină. A fost medic la Spitalul de Boli Infecțioase Colentina, iar apoi la Matei Balș. După 1990 a participat la diverse cursuri în Franța, SUA și Spania.

În perioada 1988-1999, a fost consilier al ministrului Sănătăţii.

Adrian Streinu Cercel este managerul Institutului „Matei Balș” încă din anul 1997. Anterior a fost directorul Spitalului de Boli Infecțioase Colentina. Este și profesor la universitatea „Carol Davila”. În perioada 2009-2012 a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Streinu Cercel este membru titular al Academiei de Științe Medicale din România. În ultimii 30 de ani a fost reprezentant al România în diverse organisme medicale, a făcut parte din mai multe societăți medicale, din Colegiul Medicilor, în Consiliul Științific al Agenției Naționale a Medicamentului, a condus mai multe comisii organizate de Ministerul Sănătății pe diverse patologii.

În anul 2015, Agenția Națională de Integritate constata că Adrian Streinu Cercel s-a aflat în incompatibilitate, întrucât a deținut simultan două funcții: în perioada 11 martie 2008 – 12 martie 2012, a deținut, simultan, funcțiile de Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, București, și Secretar științific al Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, iar în perioada 19 noiembrie 2010 – 23 mai 2012, a deținut, simultan, funcțiile de Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății și Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Despre presupuse conflicte de interese ale managerului de la Matei Balș a scris Rise Project, într-o investigație privind finanțarea Fundației private Matei Balș, condusă de Streinu-Cercel, de către companii ale industriei pharma, producătoare de medicamente pentru boli infecțioase. Potrivit Rise Project ar fi vorba despre 2 milioane de euro.

De-a lungul timpului, de la gripa aviară la Colectiv până la pandemia de Covid, declarațiile medicului Adrian Streinu Cercel au generat mai multe scandaluri.

Patru milioane de români se vor îmbolnăvi de gripă aviară, iar două milioane de români vor muri, spunea Streinu Cercel în 2006: “Intr-un prim val al pandemiei, adica in primele 4 – 5 luni, se pot imbolnavi pana la 4 milioane de romani, iar 2 milioane dintre acestia vor muri. Oamenii trebuie sa stie ca ne asteptam la un virus foarte agresiv” (sursa aici).

O declarație în contextul pandemiei de gripă porcină i-a adus și demisia din Ministerul Sănătății. „Scenariul asta cu 20 de mii de morti? Este una din variantele oficiale, dar e minim, asta e mizilic”, declara Streinu cercel în 2009. „Sa zicem bogdaproste daca ne va da cineva vaccin in aceasta perioada in care o sa avem 5-6 saptamani de infectie cu potential sever”, adăuga acesta. (sursa aici)

În decembrie 2015, Adrian Streinu Cercel afirma că răniții în incendiul din clubul „Colectiv” care au fost transferați în belgia nu aveau infecții nosocomiale, ci „colonizati cu un anumit tip de bacterii”, ceea ce „este o diferenta majora”.

„Persoanele respective nu sunt infectate, ci clonizate potential cu anumiti germeni”, a afirmat Streinu Cercel, adaugand ca „nu exista spital, in tara sau in strainatate, in care sa nu existe riscul infectiilor nozocomiale”. El a adaugat ca „la pacientii cu arsuri majore, rata de infectie a celor care decedeaza este de peste 70%, arata statisticile internationale”. Adrian Streinu Cercel a mai afirmat ca nu exista un risc mai mare in cazul pacientilor tratati in tara, acuzand faptul ca „aici media face un deserviciu”. „Germenii circula, nu au niciun fel de granita. Daca va imaginati ca exista o granita va inselati”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel. (sursa aici)

De la debutul pandemiei de COVID-19, Adrian Streinu Cercel a avut mai multe declarații controversate. Inițial, a minimalizat în primă fază pericolul coronavirusului, declarând în 27 ianuarie că „focarul este un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus”.

El a cerut cere imunitate în fața justiției pentru achizițiile cu prețuri umflate din timpul crizei coronavirusului: ”Să apară un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni. După ce se termină bolâșnița asta, respectiv pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: „Dar cum ați realizat voi achizițiile?” Să vă spun mai departe la ce mă gândesc?”, a spus el la Antena 3 pe 27 martie, potrivit Nesweek.

Însă propunerea ca persoanele de peste 65 de ani să fie izolate în centre instituționalizate, pentru a fi ferite de infectare, a dus ruperea relațiilor sale oficiale cu Ministerul Sănătății. În 23 aprilie, ministrul Nelu Tătaru a anunțat că l-a demis pe Adrian Streinu Cercel de la șefia Comisiei de management clinic și epidemiologic al COVID 19 din Ministerul Sănătății.

Luni, 19 octombrie, președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat o nouă achiziție pe listele PSD dintre somitățile din domeniul medical. Momentul a fost însă marcat de greșeala lui Ciolacu, care l-a prezentat cu numele Ambrozie Leonard pe rectorul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, Leonard Azamfirei.

Leonard Azamfirei, 63 de ani, este medic specialist anestezie terapie intensivă, membru corespondent al Academiei de Științe Medicale, aflat la al treilea mandat de rector al UMF Târgu Mureș. Din luna septembrie, Azamfirei este vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor, organism condus de Sorin Cîmpeanu.

Azamfirei s-a opus constant înființării înființării unei facultăți în limba maghiară la UMF Târgu Mureș. În schimb, la începutul anului 2020, a anunțat că înființează facultate în limba engleză, după cum a scris Edupedu.ro.

În 2019, Leonard Azamfirei a făcut parte din delegația României pentru promovarea candidaturii țării la Consiliul de Securitate al ONU, statut pe care țara noastră nu l-a obținut. Detalii aici

Și la Bacău PSD mizează pe un doctor cunoscut în comunitate. E vorba despre dr. Bianca Purcărin, 42 de ani, cadru medical la Spitalul Județean de Urgență, aflată în prima linie a luptei cu Covid. Ea deschide lista de la Senat.

În PSD sunt și medici cu carnet mai vechi de partid, precum Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, este senator și șeful secţiei de Chirurgie plastică şi estetică a Spitalului Judeţean Oradea. A fost conducător de doctorat însă în iulie, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a retras titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, pe motiv că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională. Detalii aici

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

  • bre, pasii urmatori vor fi:

   – privatizarea sist de sanatate

   – vaccinarea va deveni obligatorie

   – toate programele de cercetare ROMANESTI vor ramane fara finantare

   PS

   cat timp a trecut de cand la Cantacuzino a fost sabotata linia de „asamblare” a vaccinului ROMANESC fara ca ancheta sa identifice vinovatii ?

   ce a FAS a facut acelasi institut de cand a intrat sub umbrela armatei (cu exceptia faptului ca tot ce NU SE.INTAMPLA acolo e.TOP.SECRET) ?

   de ce nu se aloca fonduri la Timisoara la Iasi pt cercetare respectiv pt.fabricare vaccin anti kovid19toamna ?!

  • După care trolul incult și analfabet X-link:
   – își va arăta ”mimica feței”
   – va găsi apa sâmbetei din Moldova
   – va descoperi orginile săsești din România

   PS:
   ”cat timp a trecut de cand” securiștii tot sabotează economia națională? Scrie la luju?

 1. medicii din listele psd , vorba cuiva – vor fi huliti , tocmai de cei care i-au aplaudat pina acum .

 2. Mai buni ONGistii progresiști care nu au treabă cu medicina, nu?

  • Nu atât de buni ca ”ONGistii” conservați de la mafia PRO-USL-PSD, cei mai pricepuți la sifonat banii.

  • Dude, ce bani au sifonat indivizii de mai sus???

   Mata ai impresia că sunt ca Vlad Voiculescu, rude cu Nicolae Voiculescu, considerat cel mai influent om din industria farmaceutică, nu?

  • Studii clinice facute pe pacienți fara consimțământul pacientilor respectivi, spaga pentru includerea pacienților pe liste pentru tratament specific, inclusiv sfaturi proaste date prietenilor (nu e penal, dar asa realizezi ce nespecialisti sunt, de fapt)…

  • Omul Vitruvian e o mizerie PSDista, le tot ia apararea aici in comentarii, de parca astia pot fi aparati. Nu, o viata de ticalosie care culmineaza in aderarea la mafia PSD nu poate fi un parcurs pentru un om cinstit. Mare hotie in poporul roman, mare de tot.

  • Asta ca să vadă toată lumea că doar trolii sunt cei care fac afirmații vagi, de ordin general, impersonale, iată cine ce a sifonat, cu subiect cu predicat, ceea ce trolii care servesc mafia PRO-USL-PSD nu fac niciodată
   https://www.riseproject.ro/articol/institutul-de-boli-inventate/

  • @Omul, nu da apa la moara latrailor. Cu totii suntem pielea ulii, dar macar eu si cu tine mai primim cate o replica. De ce sa il bagam in grupul nostru select pe Badea?

   @badea, am o opinie politica la adresa mume-tii. Sa-i spui sa se spele maine, sa o fac sa se simta si ea importanta. Tie nu am ce sa iti fac, ca nu-s userist si tu chiar esti neimportant.

   @G4 e tare asta cu medicii nu au voie in parlament. Ma intrebam eu de ce marii specialisti in medicina ai Surplus sunt gurnalisti. In realitate, era o schema anticoruptie. Am putea sa ejaculam si agronomii din conducerea tarii? Nu de alta, darar fi imoral sa influenteze Julienii situatia araturilor de toamna.

  • Hai, că trolul analfabet le dă sfaturi tovarășilor săi postaci din ”grupul select” al securiștilor ”pielii ulii ”. Epic! Asistatul pesederast care ”ejaculează” cu gândul la ”agronomi” se gândește și la ”mume-sa”, cât de ”importantă s-a simțit” în ziua în care a avortat un dacian negru, tare și puturos după ce a stat constipată 9 luni. Atât i-a luat ”doamnei” sorosiste până și-a dat seama că e nevoie ”să se spele” ca să poată să-l scoată pe furnizorul de ”opinii politice”, că se făcuse crusta prea groasă în locul de unde a ieșit ”gurnalistul” interlopilor. Degeaba au vrut ”Julienii să influenteze situatia araturilor de toamna” că mafia PRO-ULS-PSD tot a” înfrânt”, ceea ce e firesc cu postaci așa slabi și cu ”marii specialisti in medicina”care trollează cu nesimțire. Urmează ”arăturile” de iarnă ”cu medicii” la înaintare: mafia securistă se pregătește să ”înfrângă” din nou!

 3. nu vor face altceva decit isi vor stica bunul lor renume cum deja , in urma unor dezvaluri in presa se intimpla cu medicul cunoscut .

 4. Merg in parlament cu o agenda. Ghici care?
  Oameni integri!? Unu si unu!

 5. Deci, avem un NUME de Doctor carea a ajuns in PSD a fost chiar Ministru al Sanatatii!
  Ce a FACUT Dr Bodog, ca parlamenttar-Doctor sau ca Ministru al Sanatatii??!
  NIMIC, un analfabet care mai mult s-a facut de rusine cu aberatiile debitate la fiecare deschidere de gura in public!
  Si evident, plagiator!
  Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, este senator și șeful secţiei de Chirurgie plastică şi estetică a Spitalului Judeţean Oradea.

  Iulie 2019: „Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare a decis RETRAFEREA titlului de doctor în Management, deținut de fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, decizia fiind luată în ședința din 18 iulie, anunță reprezentanții Ministerului Educației.
  „În ședința din data de 18 iulie 2019, Consiliul General al CNATDCU a validat rezoluția de retragere a titlului științific de doctor în Management și de admitere a sesizării depuse la UEFISCDI nr. 3.822/8.12.2017 și înregistrată la Ministerul Educației Naționale cu nr. 17.465/8.12.2017 pe numele domnului Bodog F. Florian Dorel pentru teza de doctorat cu titlul „Managementul și marketingul unităților sanitare. Decizia CNATDCU a fost luată în conformitate cu prevederile art. 19 din Anexa 2 la Regulamentul de organizare și funcționare al CNTADCU, aprobat prin ordinul de ministru 3.482/2016, cu modificările și completările ulterioare.”, anunță Biroul de Comunicare al Ministerului Educației Naționale, la solicitarea Mediafax.
  În octombrie 2017, Press One(Emilia Sercan!) a publicat o anchetă în care susține că Florian Bodog a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Științe Economice, intitulată „Managementul și marketingul unităților sanitare”, susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). „Trei cărți. Doar de atât a avut nevoie Florian Bodog pentru a încropi cea mai mare parte a tezei sale de doctorat în Științe Economice, susținută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara.”
  https://www.ebihoreanul.ro/stiri/bodog-stop-joc-prins-cu-minciuna-florian-bodog-nu-mai-are-voie-sa-conduca-doctorate-129313.html

 6. Cine e Leonard Azamfirei?!
  O „somitate”, cum vrea sa-l prezinte Ciolacu, cu PLAGIAT, evident, numai bun la PSD!
  Stiripesurse.ro, 19.11.2019: „Leonard Azamfirei, rectorul UMF Târgu Mureș, un „dalmațian” cu pete plagiate?
  Într-o societate sănătoasă, plagiatul este un virus care efectiv îmbolnăvește sistemul educațional și o dată cu el și însăși societatea.
  Regretabil în România anului 2019 este faptul că plagiatul nu numai că nu este condamnat în mediile academice, ci, chiar mai mult, este însușit ca normalitate chiar de liderii unor prestigioase medii academice.
  Deloc întâmplător, numele rectorului UMF Târgu Mureș, Leonard Azamfirei, este cap de listă într-o solicitare a Grupului pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), care, punctează: ”În opinia noastră, în acest moment în România există cel puţin 10.000 de opere plagiate. Prin ignorarea pericolului social al fenomenului plagiatului, universităţile româneşti abuzează de principiul autonomiei universitare şi-l transformă într-un principiu abuziv de «stat în stat». Astfel la alegerile universitare au apărut prin vot persoane care sunt în mod cert autori de opere plagiate probate în mod sistematic în Indexul Operelor Plagiate.
  Plagiatul există în momentul în care orice persoană, care ştie citi constată, preluările neconforme.După declaraţiile scandaloase ale actualului ministru al educaţiei şi ieşirea grotescă la scenă a rectorilor care, prin iniţiativă individuală, au adus atingere gravă principiului autonomiei universitare, asociaţia GRAUR face prima intervenţie frontală împotriva plagiatorilor din structurile de decizie ale Ministerului Educaţiei.
  Pentru aceasta, solicităm, în mod ferm şi explicit, îndepărtarea din componenţa şi structurile Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a următoarelor persoane:
  1. Prof. univ. Azamfirei Leonard, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Medicale (Index 00027)” , se arată într-un Comunicat al Asociaţiei.
  Rectorul de la UMF Târgu Mureș apare pe http://www.plagiate.ro și https://antiplagiarism2014blog.wordpress.com/ cu 5 rapoarte de caz. Dintre cele cinci rapoarte și articolele aferente, două vizează articole retrase: unul de Acta Medica Marisiensis (cazul 3), iar celălalt prin decizia redacției Clujul Medical (cazul 4). Articolele care nu au fost retrase sunt grevate de suspiciuni de plagiat.
  https://www.stiripesurse.ro/leonard-azamfirei-rectorul-umf-targu-mures-un-dalmatian-cu-pete-plagiate_1403883.html

  • Sa nu uitam ca Prof. Azamfirei pe langa celebrele plagiate, a mai recurs si la o porcarie de nedescris, fortand unificarea Facultatii de Medicina cu Facultatea de Inginerie si Tehnologie numai pentru a putea avea cel de al treilea mandat de rector. Normal sunt doar doua mandate posibile. Struto-camila astfel formata, poarta numele de UMFST in loc de denumirea precedenta UMF (ca toate universitatile de medicina romanesti) si astfel fiind considerata alta universitate Azamfirei a putut avea cel de al treilea mandat

 7. Toti trei cu bube-n cap.

 8. Ce ii uneste pe acesti domni?!
  BANII!!!
  Banii pe care ii livreaza companiilor farmaceutice pe spatele poporului roman(adica a vietilor noastre!) si comisioanele si privilegiile pe care aceste companii le intorc acestor domni.
  Legaturile masonice, trecutul, originile, etc…
  VAI DE NOI!!!

 9. LEGI PENTRU CASTE!

 10. Sa nu uitam ca Prof. Azamfirei pe langa celebrele plagiate, a mai recurs si la o porcarie de nedescris, fortand unificarea Facultatii de Medicina cu Facultatea de Inginerie si Tehnologie numai pentru a putea avea cel de al treilea mandat de rector. Normal sunt doar doua mandate posibile. Struto-camila astfel formata, poarta numele de UMFST in loc de denumirea precedenta UMF (ca toate universitatile de medicina romanesti) si astfel fiind considerata alta universitate Azamfirei a putut avea cel de al treilea mandat

 11. Toata lumea a remarcat ca ilustrul sef al psd l-a „botezat” pe Azamfirei,dar pe nimeni nu a deranjat faptul ca l-a prezentat drept „rector la facultatea UMF”-bine ca nu e „rector” la vreun liceu,totusi…asta spune multe despre cum au trecut unii prin invatamantul superior,din moment ce nu si-au pus intrebari privitoare la ce-or fi insemnand denumirile de pe unele usi din respectivele institutii ,pe care scria „Rectorat”,”Decanat”etc ; bine ca stim de plagiate…

 12. Spagarii din spitale au infectat Romania.

 13. Acestor trei eminente cenusii sa li se reaminteasca ca Juramantul lui Hipocrates nu prevede altceva decat grija pentru sanatatea semenilor si nu grija pentru banii acestora. Acesti trei, Doamne ,si toti trei nu sunt decat niste spagari cu trecut patat, dar privilegiati de sistem. In fond cine se aseama se aduna; ei si psd.

 14. Actualul sistem de sanatate de kkt este tot creatia PSD, cel mai mare partid care a dominat politica romaneasca la toate nivelele, central, local si legislativ. Unde sunt spitalele regionale mult trambitate de PSD in fostul program de guvernare facut din virgule? Ce bine ar fi prins acum daca nu ar fi fost doar minciuni nerusinate! Banii i-au furat cei de la PSD in locul spitalelor, prin metoda clasica a interminabilelor studiil de fezabilitate cu platite gras, dar cu care nu te poti sterge nici macar la cur, atat sunt de inutile! Si acum prostesc iarasi lumea cu noi personaje mincinoase precum Cercel sau Rafila, niste fripturisti expirati porniti la vanatoare de pensii speciale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.