G4Media.ro

Doar 6 procurori selectați pentru cele 15 posturi de procuror european delegat.…

Doar 6 procurori selectați pentru cele 15 posturi de procuror european delegat. Printre ei se numără Ana Dana și Jean Uncheșelu

Comisia specială de la Ministerul Justiției a selectat doar 6 candidați din cei 14 intervievați pentru ocuparea funcției de funcția de procuror european delegat în România, potrivit unui comunicat al instituției.

Candidații admiși sunt:

1. Dana Dana-Manuela ANA (Direcția Națională Anticorupție)
2. Dana-Cristina BUNEA (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție)
3. Camelia-Elena GRECU (Direcția Națională Anticorupție)
4. Constantin IRINA (Direcția Națională Anticorupție)
5. Florin Bogdan MUNTEANU (Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași)
6. Jean-Nicolae UNCHEȘELU (Direcția Națională Anticorupție)

Nu e clar în acest moment ce se întâmplă cu restul de 9 posturi alocate României și neocupate.

Din Comisia de selecție au făcut parte: ministrul Stelian Ion, Bogdan Mateescu – Președintele CSM, Anca Jurma – Procuror DNA și Gheorghe Bocșan – Procuror PICCJ.

Daniela Ana, șefa Secției a 2-a din DNA de combatere a infractiunilor asimilate corupției, cea care investighează dosarul de corupție al fostului primar de la Sectorul 1, Daniel Tudorache și care de-a lungul timpului i-a trimis în judecată pe Elena Udrea și Radu Mazăre. Tot ea a instrumentat și dosarul fostului șef al CNAS, Lucian Duță, condamnat în noiembrie anul trecut la 6 ani cu executare pentru că ar fi luat mită pentru implementarea cardului de sănătate. Sentința nu e definitivă.

Jean Uncheșelu l-a trimis în judecată pe fostul premier Victor Ponta în dosarul Turceni- Rovinari, în care în primă instanță s-au dat achitări și din cauza unor erori ale procurorului de caz. Decizia a fost contestată, iar apelul este suspendat ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale a României

Această selecție este o premieră în Uniunea Europeană, în urma înființării Parchetului European (EPPO), instituție condusă de Laura Codruța Kovesi.

Procurorii europeni delegați în România vor acționa în numele Parchetului European (EPPO) în statele lor membre și vor avea aceleași competențe ca procurorii naționali în ceea ce privește investigațiile, urmăririle penale și trimiterea în judecată.

EPPO va ancheta și urmări penal fraude și alte infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE: fraudele la cheltuielile și veniturile bugetului UE, fraudele legate de TVA (dacă implică cel puțin 2 state membre și prejudiciul este de cel puțin 10 milioane euro), spălarea de bani provenind din sumele fraudate de la bugetul UE, corupția activă și pasivă și deturnarea de fonduri care aduc atingere intereselor financiare ale UE, participarea la o organizație criminală dacă principalele activități constituie infracțiuni ce aduc atingere bugetului UE. În cazul în care o infracţiune are repercusiuni la nivelul Uniunii, ceea ce impune desfășurarea investigației de către EPPO sau ar putea fi săvârşită de funcționari sau alți agenți ai Uniunii sau membri ai instituțiilor Uniunii, chiar dacă prejudiciul este inferior sumei de 10 000 EUR, EPPO își poate exercita competența. (Foto: Procurorul Ana Dana / captura Facebook Ministerul Justitiei)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

 1. Romania nu vrea sa prinda infractorii, ci vrea sa-i laude.

 2. consolati-va cu realitatea ca nu mai suntem buni la gimnastica sau fotbal, dar suntem campioni mondiali la procuroreala

 3. Romani, vedeti aici dimeniunea hotiei practicata de justitia din romania la adresa bugetului de stat:

  https://www.csm1909.ro/Statements.aspx

  Vedeti unde se duc banii din mediul privat, unde se duc activele romanilor si ale romaniei! Salarii de 25.000 ron net, chirii decontate de stat (ei nu-si declara proprietati)!!!

  Asta-i ciuma si molima romaniei! Asta-i statul mafiot roman!

 4. Faptul ca din 15 procurori candidati, doar 6 au fost admisi in urma Selectiei arata rau de tot: o fauna incompetenta, o situatie inacceptabila colcaie si pe la DNA sau Parchete!
  Ne mai miram ca Dosarele sunt Clasate pe banda rulanta dupa ce au zacut chiar zeci de ANI prin sertarele lor??!!!
  Tot Sistemul public Romanesc, din TOATE domeniile este bolnav, fara vreo sansa de vindecare in viitorul apropiat…
  Uitati-va la CVurile de la Parchetul General, unde sefa e dna Scutea: TOATE CVurile afisate(NU toti cei cu Functii de conducere au CVurile afisate pe Site!) sunt absolventi de Spiru Haret, Lucian Blaga – Sibiu…
  https://www.mpublic.ro/ro/content/conducere
  Adevarate „eminente cenusii” in Drept, fix pe codelul politicienilor!!!

  MAJORITATEA Judecatorilor si Procurorilor sunt absolventi la celebrele „fabrici de diplome” PSDiste: Spiru Haret, Iosif Constantin Dragan, Nicolae Titulescu, Univ Valahia-Targoviste, Univ Vasile Goldis Arad, univ Dimitrie Cantemir… si la fel ca politicienii, majoritatea Judecatorilor si procuirorilor au obtinut aceste DIPLOME in timp ce lucrau FULL TIME!!
  Adica, muncind de zor(uneori in Spitale, ca Asistenta medicala- Vintila Adela!!) au obtinut diplomele de la mare distanta, pe seara, fara sa fi pus piciorul in vreo Institutie de Invatamant la ZI si a 2-a zi tust, Judecatori la Tribunal!!
  Cauta CV la:
  – judecator Madalina Vladu-Crevon, Univ. Constantin Brancusi, Tg Jiu(!!) si Univ. Titu Maiorescu-Bucuretsi
  – judecator Ghita Adina, Univ. Nicolae Titulescu
  – uite cel mai tare CV al unui Judecator din Romania:
  http://portal.just.ro/43/Documents/CV/CV_Vintila_Adela.pdf
  Vintila Adela, fosta Laboranta zi de zi la Tg Mures intre 1981-1996 a urmat femeia in acesti ANI Facultati peste facultati, TOATE la MARE DISTANTA, si HOP din 1996 intra mare Judecatoare la Judecatoria Tg Mures, azi e mare Judecatoare cu Facultatea absolvita la mare distanta, NU a pus piciorul 1 ZI macar la Invatamant de zi!!!
  Judecatoare, fosta laboranta, fara nici macar 1 ZI la vreo Facultate de profil, cu Invatamant de zi!
  Nici 1 zi, din Laborator, direct la Judecatorie!
  Uitati-va la CV si spuneti ceva….
  – judecator Carmen Teodora Smarandache, absolventa de Liceu sanitar ca si Vintila Adela(!!), a obtinut Diplome peste Diplome in Drept la „celebrele” Univ. Spiru Haret, Univ. Simion Barnutiu, Univ Nicolae Titulescu, Univ Iosif Constantin Dragna!
  A lucrat ca asistenta medicala pana in 1997, in timp ce absolvea TOATE Universitatile de mai sus, apoi FIX la Judecatoarie, din Spital la Judecatoria Sfantu Gheorghe!!!
  Cu atatea Universitati, a picat cu note de rusine Examene peste examene!!!
  Uitati-va la CV, fix pe modelul politrucilor care ne conduc!!
  – sau actuala Sefa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Corica Alina Corbu cu plagiat grosolan la Doctorat, bani negri, dosar secretizat… gasiti in Presa!

  FIX ca la politrucii romani, gasim licente, doctorate, masterate, diplome peste diplome, aceleasi „colectii de diplome” si la Judecatori si Procurori, 90% obtinute la celebrele „fabrici de diplome” PSDiste!!!

  G4media, va rog sa dati postarea!!!

 5. @ lili
  Ești îndreptățită să te indignezi asupra justițiarilor noștri dar… articolul? E-adevărat că doar 6 au fost selectați din 14, dar asta nu determină concluzia cum că ceilalți sunt slabi. Dacă în urma selecției pentru EPPO au fost selectați doar 3 procurori (nu-mi mai amintesc din cîți) înseamnă că toți ceilalți sunt ,,slabi”? Toți cei 8 respinși sunt ,,victimele/produsul”(?) sistemului de justiție din România, total lipsit de criterii de performanță. Însă – și am mai scris asta – și aceștia (respinșii) merită toată stima pentru că au dovedit dorința de a se ,,transfera” într-un sistem de justiție – altul decît ,,colcăiala” mioritică – în care activitatea este evaluată ,,la sînge”. Eu sper ca la următoarea selecție să participe din nou și să fie mai bine pregătiți.
  În rest, adică pentru toți ceilalți procurori (mai puțin alți 2 care și ei s-au înscris pentru selecție) bine pregătiți pentru-a tăia frunze la cîini pe bani mulți & pensii speciale, toate ale tale plus disprețul meu ,,enorm”!