G4Media.ro

Doar 56% dintre elevii din Covasna au obţinut note peste 5 la…

sursa foto: Pixabay.com

Doar 56% dintre elevii din Covasna au obţinut note peste 5 la simularea Evaluării Naţionale

Procentul elevilor din judeţul Covasna care au obţinut medii peste 5 la simularea Evaluării Naţionale, organizată luna aceasta, a fost de peste 56%, cele mai slabe rezultate fiind înregistrate la Limba şi literatura română, potrivit rezultatelor date, joi, publicităţii de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) și citate de Agerpres.

La simulare au participat 1.706 elevi din judeţ, din totalul celor 1.940 înscrişi, și doar 966 au obţinut note peste 5, procentul înregistrat în acest an fiind mai mic faţă de cel de anul trecut, când a fost de 59,79%.

Cele mai dificile probe s-au dovedit a fi Limba şi literatura română şi Matematica, la care au luat note de trecere 50,55% dintre elevi, respectiv 51,07%, în timp ce la proba de Limba şi literatura maternă, susţinută de elevii aparţinând minorităţii maghiare, procentul a fost de 79,41%.

Şeful IŞJ Covasna, Kiss Imre, a declarat că rezultatele demonstrează faptul că elevii mai au nevoie de pregătire şi a recomandat conducerilor unităţilor de învăţământ să evalueze prestaţiile acestora şi să ia măsuri pentru recuperarea materiei acolo unde este nevoie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „Cele mai dificile probe s-au dovedit a fi Limba şi literatura română şi Matematica, la care au luat note de trecere 50,55% dintre elevi, respectiv 51,07%, în timp ce la proba de Limba şi literatura maternă, susţinută de elevii aparţinând minorităţii maghiare, procentul a fost de 79,41%.” No comment.