G4Media.ro

DNA a ridicat documente de la Consiliul Județean Cluj și de la…

DNA a ridicat documente de la Consiliul Județean Cluj și de la Protecția Copilului Cluj într-un dosar privind șpăgi pentru funcții

Direcția Națională Anticorupție a confirmat oficial pentru G4media.ro că, pe 19 octombrie 2021, DNA Cluj a ridicat documente de la două instituții publice în cadrul unui dosar penal in rem de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, deschis ca urmare a unei sesizări.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de ridicări de documente de la Consiliul Județean Cluj și de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

Potrivit unui ziar local, dosarul vizează acuzații privind ocuparea unor funcții de conducere contra cost. Ziarul notează că pentru un post de conducere la un centru de îngrijire sau chiar unul de șef serviciu, ”taxa” percepută ar fi de 10.000 de euro. Printre persoanele vizate ar fi și un șef de sindicat”.

CJ Cluj e condus de Alin Tișe (PNL).

Răspunsul integral al DNA:

La solicitarea dvs. înregistrată la data de 20 octombrie 2021, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

Procurori din cadrul Serviciului teritorial Cluj au solicitat, în vederea predării, o serie de documente de la două instituiții publice, relevante pentru soluționarea cauzei și pentru clarificarea unor aspecte conținute într-o sesizare care a determinat constituirea unui dosar penal privind suspiciunea săvârșirii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

În cauză este începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”), prin urmare, în acest moment,  nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs o faptă ce ar intra sub incidență penală.

Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. MIzerabila chestia cu *C.J. Cluj e condus de Alin Tise,PNL.Seful DGASPC vizat este in functie de peste 20 ani si e dusmanul politic a lui Tise.La fel e peste tot cu DGASPC-urile astea-spagi la angajare,salarii pe masura spagii,bani tocati fara masura.Trebuie sa mai spun ce partid controleaza in toata tara afaceri de genul asta?

  2. eu sunt deacord ca gunoiul de Alin Tișe sa intre in puscarie

  3. Pe ei! La Cluj era prea multa liniste. Suspect de multă.

  4. La Cluj?! N-are cum!

  5. Pe principiul Dragnea, trebuie si Tise sa intre putin la parnaie. Sau?

  6. Daca stiu eu matematica bine…3 posturi de director ramase din cele 5 existente anterior, inseamna 60%. Adica _au ramas_ 60% si s-au redus posturile de director cu 40%! Nu?????

  7. dgaspc TR (angajări fictive ) = dgaspc CJ (niște „doamne cu semnături” care n-au nici o treabă cu Protecția & drepturile Copilului (se fac că) „lucrează”, dar lucrează prin sistemul pcr, trafic de influență, mușamalizare, etc; Mentalitatea unor funcționari și politicianismul [= numiți politic ce răspund doar „politic”, nu au nici o treabă cu etica și profesionalismul] este și aici ca la „Ocolul Silvic = pădurea fără copaci”).
    În concluzie: la CJ, ca la TR … !