G4Media.ro

Disputa politicienilor ieșeni: Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, îi acuză pe liberali…

sursa foto: Facebook

Disputa politicienilor ieșeni: Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, îi acuză pe liberali că sabotează funcționarea spitalului mobil din Lețcani. Liberalii acuză că nu au avut acces la documentația proiectelor de Hotărâre care vizau activitatea spitalului

Președintele Consiliului Județean Iași, social-democratul Maricel Popa, susține că membrii PNL sabotează în continuare activitatea spitalului mobil din Lețcani. Popa arată că aleșii PNL ar fi refuzat să participe vineri la ședința forului administrativ județean – în format online – care avea pe ordinea de zi și proiecte de hotărâri ce vizează activitatea spitalului. De cealaltă parte, liberalii îl acuză pe liderul social-democrat că nu le-a pus la dispoziție documentația care a stat la baza elaborării acestor proiecte de hotărâre.

Reamintim că liderul Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, candidează pentru un nou mandat de președinte din partea PSD. În același timp, liberalii ieșeni îi asigură fronutul electoral actualului ministru al Mediului, Costel Alexe, care de asemenea a intrat în cursa pentru președinția Consiliului Județean Iași.

Maricel Popa a transmis un comunicat de presă în care arată că reprezentanții PNL au chiulit în mod voit de la ședință, pentru a ca proiecte importante de interes pentru județ să nu poată fi adoptate din lipsă de cvorum.

„Tactica de luptă politică adoptată de liberali este de-a dreptul jenantă. Vor să saboteze funcţionarea spitalului mobil, dar sunt conştienţi de faptul că ieşenii i-ar sancţiona dur pentru aceasta. Ca urmare, pentru a nu trebui să voteze «pentru» şi pentru a nu li se reproşa că au votat «împotrivă», liberalii lipsesc de la şedinţă, în speranţa că nu va putea fi constituit cvorumul necesar, proiectele fiind astfel respinse implicit. E un mod de comportare de o laşitate şi dispreţ faţă de ieşeni greu de cuprins în cuvinte. Din păcate, în loc să îşi rezerve timpul pentru proiecte ale comunităţii, liberalii continuă sarabanda plângerilor penale. Toţi consilierii judeţeni ai PNL sunt aserviţi baronului local, drujbarul Costel Alexe”, a transmis preşedintele CJ, Maricel Popa.

De cealaltă parte, liderul grupului de consilieri judeţeni PNL, Romeo Vatră, arată că împreună cu colegii săi a lipsit de la ședință pentru că li s-a refuzat accesul la documentația care a stat la baza elaborării proeictelor de Hotărâre.

„Reacţia PSD dovedeşte dorinţa de a specula politic proiectul spitalului mobil, creând confuzie, fugind de răspundere şi încercând să se victimizeze. Am atras atenţia, încă din primăvară, că, până la alegerile locale, singura utilitate a spitalului mobil va fi cea electorală. PSD şi baronul Maricel Popa nu au dorit niciodată cu adevărat să vină în ajutorul ieşenilor şi a sistemului medical. După patru ani de dezastru în judeţ, în care toate domeniile sunt pe avarie, în lipsa performanţelor şi a oricăror proiecte majore, PSD a produs cea mai mare farsă din istoria medicală a Iaşului! Astăzi, contrar reglementărilor legale, consilierilor judeţeni li s-a refuzat şi accesul la documentele proiectelor de pe ordinea de zi, ele fiind publicate în timpul şedinţei. Această sabotare este fără precedent în istoria CJ”, a transmis Romeo Vatră.

Cvorumul de şedinţă ar fi fost totuşi asigurat și în lipsa consilierilor PNL, de către reprezentanţii PSD şi PMP. Astfel, au fost adoptate proiectele de hotărâre care vizau:

  • atribuirea către spitalul mobil de la Leţcani a două ambulanţe
  • rectificarea bugetului general al judeţului
  • acordarea unor stimulente financiare personalului de specialitate din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi celui detaşat la spitalul mobil.

Sursa Foto: Facebook/Maricel Popa

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...