G4Media.ro

Discuţiile pentru o întâlnire Macron-Johnson ”cât mai curând posibilă” sunt în desfăşurare,…

Sursa foto: Twitter/ Downing Street 10

Discuţiile pentru o întâlnire Macron-Johnson ”cât mai curând posibilă” sunt în desfăşurare, potrivit unei surse guvernamentale britanice

Discuţiile pentru organizarea unui summit între preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul britanic Boris Johnson în Franţa ”cât mai curând posibil” sunt în desfăşurare, a declarat, luni, o sursă guvernamentală britanică, relatează AFP.

Discuţia dintre cei doi lideri în contextul primei zile a summitului G7 din Germania a ocolit numeroasele subiecte sensibile (alianţa AUKUS, pescuitul post-Brexit, Irlanda de Nord, traversări ilegale ale Canalului Mânecii, etc.) cu scopul de a se concentra asupra războiului din Ucraina.

Pentru a continua aceste discuţii care au fost descrise ca fiind ”prietenoase”, ”sunt în desfăşurare discuţii preliminare (…) pentru a explora când şi unde ar fi fezabil (un summit)”, a afirmat o sursă guvernamentală britanică, indicând că depinde de Franţa să găzduiască o astfel de întrevedere.

”Tonul schimburilor de opinii (duminică) a fost să aibă loc cât mai repede posibil”, a adăugat sursa.

La finalul acestei întâlniri, preşedinţia franceză a precizat că premierul britanic Boris Johnson a salutat cu ”mare entuziasm” proiectul francez pentru o Comunitate politică europeană, care să facă posibilă ”reangajarea” Regatului Unit în Europa după Brexit.

”Adevărul este că premierul (n.r. Boris Johnson) consideră că viitoarele noastre angajamente cu ţări din întreaga lume, şi mai ales cu Europa, trebuie să se bazeze pe relaţii, nu pe organizaţii şi instituţii”, a mai spus sursa britanică.

”Dacă este o nouă organizaţie care serveşte scopului Regatului Unit să se alăture discuţiilor, foarte bine, dar dacă este o încercare de a bloca Marea Britanie într-un organism care înseamnă reunirea UE şi Regatului Unit şi înlocuieşte formatele care s-au dovedit utile recent, atunci nu este o idee atât de bună”, a conchis sursa guvernamentală britanică.

sursa: News.ro, Sursa foto: Twitter/ Downing Street 10

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cand Europa se va desprinde de biberonul cu gaz rusesc, UK revine in gasca.

    • UK a fost intiotdeauna in gasca. Doar ca nu le convine sa primeasca intructiuni de la Bruxelles.