G4Media.ro

Discuţie telefonică între şeful Statului Major Interarme Mark Milley şi omologul său…

Discuţie telefonică între şeful Statului Major Interarme Mark Milley şi omologul său rus, generalul Statului Major al Armatei Ruse, Valeri Gerasimov referitoare la diverse teme ”îngrijorătoare” de securitate

Şeful Statului Major Interarme generalul Mark Milley, a purtat o discuţie telefonică, joi, cu omologul său rus, generalul Statului Major al Armatei Ruse, Valeri Gerasimov, potrivit purtătorului de cuvânt al Statului Major, colonelul Dave Butler, citat de News.ro. Cei doi oficiali de rang înalt au discutat despre diverse teme ”îngrijorătoare” de securitate.

Aceasta este prima conversaţie între cei doi lideri de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina pe 24 februarie, pe agenda discuţiilor aflându-se diverse teme ”îngrijorătoare” de securitate.

”Liderii militari au discutat mai multe chestiuni de îngrijorare legate de securitate şi au convenit să menţină deschise liniile de comunicare”, se arată în comunicatul purtătorului de cuvânt.

Conversaţia lui Milley cu Gerasimov are loc la şase zile după ce secretarul american al Apărării Lloyd Austin a vorbit cu omologul său rus, ministrul Apărării Serghei Şoigu, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Discuţia dintre Austin şi Şoigu a durat aproximativ o oră. Austin a folosit apelul pentru a-l îndemna omologul său rus să aplice o ”încetare imediată a focului” în Ucraina. Ultima discuţie a celor doi oficiali de rang înalt înainte de izbucnirea războiului din Ucraina a fost pe 18 februarie. (Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. nu zicea prea liberă (via media ucrainiană) că ăsta a fost mazilit? 🤪

  • Cate Ciauri de Tei Novichiok a luat in Terapie ?

  • Nu zicea presa libera, zicea un ofiter de contrainformatii ucrainean, citat de presa libera, ca asa e presa libera, citeaza toate partile, nu doar propaganda sovietica. Si nu zicea ca a fost mazilit, ci suspendat si asta era acum 7 zile. Nu inseamna ca n-a fost adevarat si ca lucrurile nu s-au schimbat intre timp. Ce-o fi asa greu de inteles?

 2. Așa ziceau și despre Șoigu. Dar un g-ral de la noi a apostrofat-o, blând pe moderatoare la tv (când ea l-a întrebat de boala lui Putin) g-ralul făcându-i observație că tot așa s-a crezut și despre Șoigu – când au vehiculat zvonul c’a stat în spital – când acesta de fapt și-a petrecut timpul la nu știu care bază nucleară strategică.. (am văzut & auzit asta la tv, deci am redat spusele g-ralului).

 3. Bine că americanii au lăsat mândria prostească și au început convorbiri cu Rusia

 4. o prima confirmare a ceea ce a spus * chinezu* al mare la intalnirea cu * americanu* al mare, care a durat 8 ore: *cine a pus clopotelul pe coada tigrului, ala trebuie sa-l dea jos*

 5. Totul se aranjează între SUA Rusia și China
  La mijloc este prostul de păpușar de la Kiev.

 6. Cat a costat minutu’ pe International ? … sau aveau Roaming ?