G4Media.ro

Discuție între Zelenski și Elon Musk / Ucraina va primi un alt…

Sursa foto: Facebook / Elon Musk

Discuție între Zelenski și Elon Musk / Ucraina va primi un alt lot de sisteme Starlink  

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, anunţă că a vorbit cu Elon Mask, iar Ucraina va primi un alt lot de sisteme Starlink săptămâna viitoare, anunță News.ro.

Anunţul a fost făcut pe Twitter de către preşedintele din Ucraina.

”Am vorbit cu Elon Musk. Îi sunt recunoscător pentru că a sprijinit Ucraina cu cuvinte şi fapte. Săptămâna viitoare vom primi un alt lot de sisteme Starlink pentru oraşele distruse”, a anunţat Zelenski.

Acesta a precizat că a discutat cu şeful SpaceX ”posibile proiecte spaţiale”. ”Dar despre asta voi vorbi după război”, a mai afirmat Zelenski.

Grupul SpaceX a activat, în 27 februarie, serviciul de Internet prin satelit Starlink în Ucraina, iar societatea a trimis echipamente în ţara invadată de Rusia. Acestea au ajuns marţi la destinaţie.

Între timp, miliardarul Elon Musk a postat pe reţelele sociale mai multe mesaje de susţinere pentru Ucraina. De asemenea, el şi-a arătat simpatia faţă de ”marele popor rus care nu îşi doreşte asta”.

În 3 martie, Musk avertiza, pe Twitter, că ”Starlink este singurul sistem de comunicaţii non-rus care încă funcţionează în unele părţi ale Ucrainei, aşa că probabilitatea de a fi vizat este mare”.

”Vă rugăm să utilizaţi cu prudenţă”, a transmis miliardarul.

Sursa foto: Facebook / Elon Musk Quotes & News

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter