G4Media.ro

Directorul Teatrului Polonez din Moscova, arestat la Napoli, după o solicitare a…

Sursa foto: Facebook / Eugene Lavrenchuk

Directorul Teatrului Polonez din Moscova, arestat la Napoli, după o solicitare a Rusiei / Cetățean ucrainean, e acuzat de fraudă de autoritățile ruse, însă în țara sa e considerat erou

Eugene Lavrenchuk, directorul Teatrului Polonez din Moscova, este căutat de 10 ani de autoritățile ruse pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani, într-un dosar de fraudă. Este reținut de luni de către autoritățile italiene, la solicitarea Moscovei, urmând a fi trimis în Rusia. În Ucraina s-au format grupuri de susținere, bărbatul de 39 de ani fiind considerat un opozant al regimului Putin.

Potrivit Fanpage.it, care citează surse oficiale, bărbatul este acuzat de autoritățile ruse de înșelătorie, după ce acesta ar fi împrumutat bani ce urmau să fie folosiți pentru reabilitarea teatrului, însă i-a folosit în propriul interes. După ce a fost condamnat, Lavrenchuk a fugit din țară.

Cunoscut în Rusia, tânărul de 39 de ani și-a făcut debutul regizoral la doar 16 ani, iar acum lucrează ca producător și profesor. Este co-fondator și director artistic al Teatrului Polonez din Moscova și al Școlii de Actorie și Regie, precum și dirijor principal al Operei Naționale din Odesa.

Pe 13 decembrie 2021, Eugene Lavrenchuk a anunțat pe Facebook despre începutul cooperării cu o companie de teatru, iar două zile mai târziu, pe 15 decembrie, a zburat de la Tel Aviv la Napoli.

Acesta a fost ultimul mesaj de pe pagina celebrului regizor de teatru ucrainean. Potrivit prietenilor săi, era în tranzit în Napoli, ulterior a trebuit să meargă la Lviv.

După arestarea sa s-a constituit un grup de inițiativă: Free Eugene Lavrenchuk, care încearcă să împiedice trimiterea regizorului în Rusia, relatează presa ucraineană.

Oamenii solicită „sprijinul presei și al colegilor, care pot influența situația și pot împiedica extrădarea lui Yevgeny Lavrenchuk în Rusia”, scrie administratorul grupului pe pagina de socializare.

Teatrul Polonez din Moscova, susținut de guvernul polonez, a organizat spectacole și a organizat programe educaționale și antrenamente de actorie. Dar în 2015, Lavrenchuk a părăsit Rusia. Potrivit lui, era „imposibil să fii într-o țară care îți ucide frații”.

Fluent în șase limbi, Lavrenchuk a combinat de ceva timp proiecte în Ucraina, Polonia și Israel, până când în 2018 a câștigat concursul pentru funcția de director șef al Operei din Odesa.

Timp de trei ani a montat doar două spectacole, dar ambele au devenit evenimente de mare profil în viața teatrului academic.

Spectacolul ”The Last Romantic” bazat pe operele lui Richard Strauss a uimit atât prin interpretarea muzicală, cât și prin decorațiuni originale, sau lipsa acestora, și cu scenele erotice.

Sursa foto: Facebook / Eugene Lavrenchuk

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu e bine domnule presedinte Basescu, printesa puscariilor doamna Elena Udrea isi duce veacul in beciul domnesc iar sefa antimafiei romanesti numita Alina Bica se plimba cu gondola prin Venetia.

  2. Dar romanii care au furat sau au omorat prin Romania si se ascund in Italia , pe aia nu ii

    extradeaza nimeni.

    Romanii fugari isi cumpara libertatea si statul roman nu le cere extradarea…

    Stat mort…