G4Media.ro

Directorul Spitalului Județean Prahova se plânge că nu poate începe modernizarea ambulatoriului…

sursa foto: ziarulincomod.ro

Directorul Spitalului Județean Prahova se plânge că nu poate începe modernizarea ambulatoriului pentru că primarul n-ar fi semnat autorizația / Primăria transmite că autorizația de construire e semnată dar n-a fost ridicată de Consiliul Județean

Managerul spitalului județean Ploiești, Bogdan Nica, l-a acuzat pe primarului Andrei Volosevici că ar refuza să semneze autorizația de construire, pentru lucrările de modernizare a ambulatoriului. Proiectul de modernizare e derulat de Consiliul Județean Prahova, printr-o finanțare europeană de circa 3 milioane de euro, relatează observatorulph.ro.

„Noi de trei săptămâni ne-am organizat pentru a face loc echipelor de muncitori să modernizeze ambulatoriu. Am mutat bolnavii, mobilierul și aparatura medicală. Din păcate, Consiliul Județean Prahova nu poate da ordinul de începere a lucrărilor companiei germane care a câștigat licitația pentru investiția din fonduri europene pentru că primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, nu semnează autorizația de construire. Fac un apel public la domnul Volosevici să analizeze situația astfel încât lucrările să înceapă cât mai repede” a declarat Bogdan Nica.

În replică, Primăria a transmis că acuzațiile managerului Spitalului Județean sunt nefondate, pentru că autorizația a fost semnată, doar că nu a fost ridicată de Consiliul Județean Prahova. Mai mult, Primăria arată că administrația județeană avea opțiunea de a achita o taxă de urgență, pentru a prioritiza, lucru pe care nu l-a făcut, și totuși autorizația a fost semnată înainte de termen.

„Autoriżația de construire este semnată de domnul primar, așteptând cuminte la registratură să fie ridicată de reprezentații Consiliului Județean Prahova. Mai mult, termenul limită de semnare a acesteia este 4 iunie; nu există plătită nici o taxă de urgență. Cu toate acestea, autorizația de construcție necesară modernizării Spitalului de Urgență Ploiești a fost tratată cu seriozitate si semnată în cel mai scurt timp, cu mult înainte de termenul limită”, a transmis Primăria Ploiești.

Reamintim că în urma atragerii de fonduri europene de către Consiliul Județean Prahova pentru modernizarea ambulatoriului SJUP se va monta un lift pentru pacienți, în special pentru cei care fac dializă și se vor reface laboratorul de analize medicale, precum şi cabinetele de endoscopie, explorări funcţionale, oncologie, nefrologie, cardiologie, interne, diabet, dermatovenerologie, gastroenterologie, hematologie şi endocrinologie.

În urma lucrărilor se vor înlocui intalaţiile şitâmplăria interioară, se vor reface paroselile și tencuiala, iar la final se vor igieniza toate spațiile interioare, relatează observatorulph.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. asta e ” din putul gandirii” taxa de urgenta intre primarie si consiliu. cum era aia cu digitalizarea? „nu a fost ridicată de Consiliul Județean Prahova”. Era inchis la biroul de depuneri online?

  2. Priviti fotografia. O spalatorie auto arata mai decent.

  3. La Ploiești mereu a fost ca la proști!

  4. Adică primarul a semnat foaia și a băgat-o in sertar, așteptând să vină Consiliul Județean sa facă cerere de eliberare. Eventual sa mai aștepte și 30 de zile pentru răspuns.
    În loc să trimită pe mail în 2 minute.
    E mai importantă rafuiala internă din partid decât renovarea spitalului.
    Aceasta e România PSD-PNL, ne mai mirăm ca ne cad școlile și spitalele în cap.