G4Media.ro

Directorul politic al lui Viktor Orban afirmă că presa de la Budapesta…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Directorul politic al lui Viktor Orban afirmă că presa de la Budapesta este controlată în proporție de 50% de stat: Cine domină mass-media dintr-o anumită ţară, domină gândirea acelei ţări, iar prin asta, şi ţara în sine

Directorul politic din cabinetul Viktor Orban susține că presa de la Budapesta este controlată în proporție de 50% de stat, afirmând că „cine domină mass-media dintr-o anumită ţară, domină gândirea acelei ţări, iar prin asta, şi ţara în sine”, conform publicației hirado.hu.

În Ungaria de dinainte de 2010, această proporţie era mai mică de 24%, ceea ce însemna “o vulnerabilitate groaznică”, de atunci însă, ea a crescut la peste 50%, a spus Balázs Orbán, care a menţionat, de asemenea, că Ungaria este criticată, în primul rând de către liberalii occidentali, pentru lucruri care acolo “sunt considerate a fi complet normale”, mai precizează sursa citată.

Balázs Orbán, care este și preşedintele consiliului de administraţie al Mathias Corvinus Collegium (MCC), a enumerat lista celor în proprietatea căruia se află mass-media maghiară; această listă include fundaţii şi asociaţii din Ungaria, persoane fizice maghiare, printre care conservatori, socialişti şi liberali, precum şi biserici maghiare, dar şi statul maghiar, ceea ce reprezintă “o transformare firească şi bună a pieţei mass-media”.

În ziua deschiderii celei de-a doua conferinţe internaţionale despre mass-media organizată de MCC, Balázs Orbán a mai declarat că Mass-media este un sector strategic şi o chestiune de suveranitate, pentru că cine domină mass-media dintr-o anumită ţară, domină gândirea acelei ţări, iar prin asta, şi ţara în sine, și a susținut că în ţările occidentale cel puţin 70-80% din mass-media este în proprietate naţională.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Problema progresistilor e ca detin doar 60% din presa vecina. La noi… D-zeu tefeilor cu nemiluita.

  • Probleme mă budo-fundo-curțistule? :))))))

  • Observatia cea mai evidenta ar fi ca nu stii sa citesti.
   Sau poate ca in fundul maghiar 50+60= 100 si de acolo ai scos procentele.
   Asta chiar si cand daca ai accepta ineptia ca restul presei maghiare e controlata de ‘progresisti’.

 2. Virgula inainte de ȘI in titlu

 3. Poti sa controlezi toata presa, nu poti influenta toata tara. Internetul e de baza. Banuiesc ca se refera la televiziuni si ziare. Eu nu ma uit la tv de 7 ani, mi-e indiferent cine controleaza posturile tv ca nu ma uit la niciunul.

 4. Pentru ca okos emberek nu gandeste singure, trebuie sa le zica de la Budapesta ce sa gandeasca.