G4Media.ro

Directorul OMS pentru Europa speră ca faza acută a pandemiei să se…

Directorul OMS pentru Europa speră ca faza acută a pandemiei să se încheie în acest an

Europa și Asia Centrală intră într-o nouă fază pe măsură ce varianta Omicron înlocuiește varianta Delta, care ar putea duce la o situație ceva mai stabilă, a declarat luni, citat de Politico.eu, Hans Kluge, director pentru regiunea Europei al Organizației Mondiale a Sănătății.

„Pandemia este departe de a se încheia, dar sunt încrezător că putem sfârși faza acută în 2022 și ne vom putea ocupa de alte amenințări în zona de sănătate care necesită urgent atenția noastră”, a spus Kluge într-o declarație pentru presă care a marcat cei doi ani de pandemie în Europa.

Oficialul OMS a avertizat totuși că deși varianta Omicron este mai puțin periculoasă decât Delta, procentele crescute de infectări determină totuși creșterea numărului de spitalizări, fiind totuși însoțite de mai puține cazuri de pacienți la care ajung la terapie intensivă, mai arată Politico.eu.

Kluge a mai spus, potrivit sursei citate, că noua variantă este responsabilă pentru 31,8% din cazurile de îmbolnăviri din regiunea Europei, comparativ, cu 15 procente, săptămâna trecută.

Guvernele europene și experții dezbat în prezent, mai menționează Politico.eu, dat fiind că valul curent de Omicron este în plină desfășurare, dacă ar putea fi luat în discuție ca boala cauzată de acesta să fie tratată ca endemică în Europa – adică o abordare în care virusul circulă liber și politicile de sănătate se concentrează în principal pe protejarea bătrânilor și persoanelor vulnerabile, în timp ce majoritatea oamenilor se reîntorc la o viață ceva mai normală.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Si-a luat-o in cap comisia europeana!! Tot OMS spunea sa se renunte la certificat si ei nu fac nimic in privinta asta. Daca au fost tantalai sa semneze contracte de miliarde pt milioane de doze de vaccin, asta nu inseama ca pot mentine plandemia asta pana la epuizare! Anul asta se duce fie ca vor, fie ca nu, deja a inceput lumea sa iasa masiv in strada acolo unde situatia este arhistupida!