G4Media.ro

Directorul medical al Spitalului Parhon din Iași, în stare de incompatibilitate timp…

Directorul medical al Spitalului Parhon din Iași, în stare de incompatibilitate timp de doi ani, fiind administrator al unei societăți comerciale / Și managerul Ambulanței Argeș se află în incompatibilitate pentru că este și consilier local într-o comună

Directorul medical al Spitalului Clinic „Prof. Dr. C.I.Parhon” Iași, Luanda Irina Mititiuc, și șeful Secției Clinice Gastroenterologie I de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, Cristina Prelipcean, au fost în stare de incompatibilitate timp de doi ani, perioadă în care erau și administratori la societăți comerciale, a constatat Agenția Națională de Integritate (ANI). Și managerul general al Serviciului Județean de Ambulanță Argeș, Marian Hiru, se află în incompatibilitate din 2017, pentru că este și consilier local într-o comună.

ANI a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că a constatat starea de incompatibilitate pentru Luanda Irina Mititiuc, director medical în cadrul Spitalului Clinic „Prof. Dr. C.I.Parhon” Iași. Astfel, în perioada 22 noiembrie 2016 – 1 octombrie 2018, aceasta a exercitat simultan funcția de director medical în cadrul Spitalului Clinic „Prof. Dr. C.I.Parhon” Iași și calitatea de administrator al unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare începând cu data de 22 noiembrie 2016), coroborat cu art. 181, alin. (9) din același act normativ.

De asemenea, ANI a constatat starea de incompatibilitate în cazul Cristinei Prelipcean, medic șef al Secției Clinice Gastroenterologie I în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, care, în perioada 22 noiembrie 2016 – 2 aprilie 2018, a deținut şi exercitat simultan funcția de medic șef al Secției Clinice Gastroenterologie I în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „ Sf. Spiridon” Iași și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006, în vigoare începând cu data de 22 noiembrie 2016, coroborat cu art. 185, alin. (15) din același act normativ.

În cazul lui Marian Hiru, manager general al Serviciului Județean de Ambulanță Argeș, Agenția Națională de Integritate a constatat că acesta este în incompatibilitate începând cu data de 25 aprilie 2017, deoarece exercită simultan funcția de manager general al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, și pe cea de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Domnești, județul Argeș, încălcând astfel dispozițiile art. 118, alin. (15), lit. a) din Legea nr. 95/2006.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, precizează ANI.

ANI amintește că, potrivit legii, „persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Asta este efectul administratiei de secol 19 din Romania.
    Rezolvarea este foarte simpla, rapida si ieftina: administratie informatizata si one-entry in sistem – astfel incat, imediat ce apare POSIBILITATEA de incompatibilitate de exemplu cand se introduce o candidatura in calculator, se aprinde instantaneu un beculet rosu care spune: NU, nu se poate, este incompatibilitate, candidatura invalidata automat.

  2. Asta-i nimic sa vezi directorul spitalului din cimpina,care are clinici private in:Cimpina,Ploiesti,
    Bucuresti.Da’ nu-l intreaba nimeni cum e cu incompatibilitatea…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.