G4Media.ro

Directorul Institutului „Matei Balş”: E foarte probabil ca la toamnă să avem…

Directorul Institutului „Matei Balş”: E foarte probabil ca la toamnă să avem o creștere a numărului de infecții cu Covid-19

Directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, Adrian Marinescu, a declarat sâmbătă, la Predeal, că se aşteaptă ca din toamnă să crească numărul de infectări cu SARS-CoV-2 şi că pandemia se va încheia cu o convieţuire cu virusul, fără ca acesta să dispară.

„E foarte probabil ca la toamnă să avem creşteri. Creşterea numărului de infecţii nu va schimba acest concept de convieţuire. Din punctul meu de vedere, ce a început în 2022 va continua, iar pandemia se va încheia cu această convieţuire, nu cred că vor mai fi schimbări importante. Şi când mă refer la impact la nivelul populaţiei, mă refer la spitalizări în număr mare, la presiune pe spitale, la ocuparea de paturi de terapie intensivă. Dacă vom fi suficient de echilibraţi, încât să luăm în calcul că vom mai avea infecţii şi că trebuie să le rezolvăm, cred că vom trece cu bine toamna”, a spus Adrian Marinescu, la un training organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) din România, citat de Agerpres.

El a mai spus că se aşteaptă şi apariţia unor vaccinuri noi, în funcţie de mutaţiile care urmează să apară la SARS-CoV-2, precizând că închiderea pandemiei de COVID-19 nu va însemna şi disparţia virusului care provoacă boala.

„Încheierea pandemiei nu are nicio legătură cu dispariţia completă a virusului SARS-CoV-2. În momentul în care la nivelul mapamondului nu va mai fi o arie întinsă geografică şi în momentul în care vom avea cazuri izolate (…), atunci vom vom vorbi de focare izolate şi pandemia va fi închisă”, a menţionat Adrian Marinescu, potrivit Agerpres.

sursa foto: Facebook\ Constantin Vasile Ifteme

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Pai ce mai stați? Luati masuri!
  Un lockdown ar face minuni!

 2. Las’ să se mai toace din tâmpiți aurari si fani pizidea!
  Să vezi soțiile ce moace lungi au după ce le crapă tembelii de „plămâni uscați” la 50 de ani, nevaccinați, evident!
  In perioada asta propice as legifera ca legal să fie îngropați fanii pizidea și aur in câmpii direct, să se îngrașe pământul!

  • MUSAI!!!

   Waxerii să fie injectați la cel mult trei luni, pînă la consumarea celor 120 de milioane de doze.

   AFERIM!!!

 3. Cine vrea se vaccinează, cine nu, să-i fie țărâna ușoară.

  • Corect.
   Waxerii să fie injectați la cel mult trei luni, pînă la consumarea celor 120 de milioane de doze.

   AFERIM!!!