G4Media.ro

Directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș a murit la 68 de…

Sursa Foto: Facebook/ Filarmonica de Stat Targu Mures

Directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș a murit la 68 de ani după ce s-a infectat cu Covid-19 / A fost internat mai multe zile la terapie intensivă

Directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş, dirijorul Vasile Cazan, a murit la vârsta de 68 de ani. El a fost internat de mai multe zile la terapie intensivă în urma infectării cu noul coronavirus, cu afecţiuni preexistente, transmite Agerpres. Directorul DSP Mureș a declarat la Digi24 că și fiul său a fost depistat pozitiv.

“A avut întotdeauna un cuvânt bun pentru toată lumea şi într-un mod tipic cetăţenilor mai în vârstă din Târgu Mureş se exprima întotdeauna în limba maternă a persoanei cu care vorbea. Umanitatea sa, iubirea cu care se adresa către toată lumea erau depăşite doar de dragostea sa pentru muzică. A fost un om adevărat. Vasile Cazan a condus Filarmonica de Stat Târgu Mureş mai bine de 20 de ani, dar a fost mult mai mult decât un director, a fost un adevărat mentor care a crescut mai multe generaţii, insuflându-le dragostea pentru muzică. Vom păstra memoria lui pentru totdeauna. Dumnezeu să te odihnească în iubirea sa, domnule director!”, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, pe pagina sa de Facebook.

Dirijorul Vasile Cazan s-a născut la Târgu Mureş în anul 1952, a studiat vioara, viola şi pianul la Târgu Mureş şi a absolvit Academia de Muzică ″Gheorghe Dima″⁣ din Cluj-Napoca, unde a studiat dirijatul coral cu profesorii Dorin Pop şi Florentin Mihăescu, perfecţionându-se ulterior şi cu maestrul Marin Constantin.

A participat la cursuri de perfecţionare pentru dirijat orchestra la New York, cu dirijorul Laszlo Halasz de la Conservatorul Julliard, care a fost asistent al dirijorilor Arturo Toscanini şi Bruno Walter la Metropolitan Opera din New York.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Sa-i fie tarana usoara.
    Deci avem rubrica „Mortul de covid al zilei” cu cate un director. Cine se inscrie pentru maine? Oare acei oameni chiar ar fi vrut sa apara ca stire? Mie mi se pare ca nu, pentru ca aveau un caracter mai discret si bun simt.

  2. Mai rău ca pe Titanic.