G4Media.ro

Directorul Direcției Silvice Sibiu: Pe tronsonul 2 din Autostrada Sibiu-Pitești vor fi…

sursa foto: Turnul Sfatului

Directorul Direcției Silvice Sibiu: Pe tronsonul 2 din Autostrada Sibiu-Pitești vor fi exploatate 30 de hectare de pădure / ”Sunt convins că ne veți ataca în presă, într-un anumit moment, pentru acest aspect”

Directorul Direcției Silvice Sibiu, Ilie Troancă, a declarat într-un interviu ziarului Turnul Sfatului că pentru construcția tronsonului 2 din Autostrada Sibiu – Pitești se vor defrișa aproximativ 30 de hectare de pădure.

”Autostrada este una dintre marile provocări ale Direcției Silvice pentru anul 2023. Când va putea începe construcția autostrăzii de la Boița în jos vor trebui puse în valoare și exploatate vreo 30 de hectare de pădure, după ce au loc exproprierile. Asta ca să poată începe construcția efectivă. Sunt convins că ne veți ataca în presă, într-un anumit moment, pentru acest aspect. Va fi un culoar întreg care trebuie exploatat, suntem în contact cu constructorul turc încă din luna februarie, după ce au semnat contractul pentru proiectare și execuție. Le-am spus tot timpul ce au nevoie, ne-am întâlnit de câteva ori, scopul este să lucrăm bine împreună. Veți vedea că la momentul potrivit că o să fie voci care o să ne critice: ”Din cauza Direcției Silvice nu poate începe construcția autostrăzii Sibiu-Pitești”. Și eu vreau să merg la București pe autostradă! Prima dată trebuie făcută exproprierea, e nevoie de o Hotărâre de Guvern. Când avem traseul exact noi suntem pregătiți să intrăm în teren”, a declarat pentru Turnul Sfatului ing. Ilie Troancă.

Restul articolului poate fi citit în Turnul Sfatului.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Replantati alte 30 de hectare și nu va fi problema. Până la urmă tai 30 de hectare de padure să faci o autostradă că nu e nimeni nebun să zică nu. Treaba e că românica e defrisata de 30 de ani fără cea mai mică milă sau considerație pt viitor. La un moment dat acum ceva ani în urmă o firmă de defrișări care taie păduri și în românica, a încercat marea cu degetul în Ucraina; ghici ce, oamenii le-au dat foc la camioane și la utilaje. 🙊🙈👊

  2. 30 pe hârtie, căci în realitate cine știe câte hectare se vor defrișa.