G4Media.ro

Directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor SUA recomandă a treia doză…

Sursa foto: Twitter / RWalensky

Directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor SUA recomandă a treia doză de vaccin pentru adulții din prima linie

Directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA, Rochelle Walensky, a declarat vineri că recomandă a treia doză de vaccin pentru lucrătorii vulnerabili din mai multe domenii, cum ar fi cadrele medicale și profesorii, pentru a proteja lucrătorii din domeniile esențiale și minoritățile. Anunțul vine în contextul în care un comitet consultativ de experți a votat pentru inocularea cu a treia doză a unei categorii mai restrânse de oameni, relatează Reuters.

„Mulți dintre lucrătorii noștri din prima linie, lucrătorii esențiali vin din comunitățile care au fost deja cele mai lovite. A fost o decizie cu privire la oferirea accesului, nu cu privire la împiedicarea accesului”, a declarat Rochelle Walensky.

Prin această decizie, directorul CDC s-a îndepărtat de recomandarea grupului consultativ de experți a instituției care a spus că a treia doză ar trebui oferită unui grup restrâns de oameni. Ea nu este obligată să urmeze recomandările comitetului.

„A fost o decizie științifică la limită. În acea situație, a fost decizia mea”, a spus ea.

Rochelle Walensky a mai spus că CDC își va revizui recomandările legate de a treia doză și se așteaptă să evalueze datele despre o doză în plus cu vaccinurile Moderna și Johnson & Johnson în următoarele săptămâni.

„Suntem gata și suntem pregătiți și implementarea se întâmplă în timp ce vorbim. Deci, oamenii vor primi a treia doză începând de (vineri n. r.) după-amiază”, a spus coordonatorul operațiunii  împotriva coronavirusului de la Casa Albă.

SUA va oferi a treia doză de vaccin Pfizer pentru cetățenii de peste 65 de ani, adulții cu comorbidități și pentru cei din prima linie, care lucrează în condiții riscante.

sursa foto: Rochelle Walensky (dreapta); Sursa: Twitter / RWalensky

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Si la noi pentru toti. Ca sa justificam pentru ce am cumparat cu nemiluita vaccinuri…

 2. Waxurile la muricani ar trebui dirijate spre democrați, belemiști, leghebetiști și restul de progresiști.

 3. Practic a trecut peste recomandarea propriilor experti care spusesera ca doar batranii ar trebui sa primeasca doza 3.
  La fel ca in UK, unde comitetul de experti a spus ca nu recomanda vaccinarea la copii, si totusi guvernul a decis sa ii dea drumul…

  Evident, sunt decizii politice, nu medicale. Ambele complet nejustificate stiintific.
  O por.carie.

 4. FDA care e autoritatea suprema de a aproba orice vaccin a votat cu un scor de 16-3 împotriva dozei 3 pentru ca mulți au încă anticorpi.
  Aia de la CDC e ca si cum l-ar pune Câțu pe Böde sa dea ordine sa se vaccineze lumea. Am făcut ambele doze dar asta cu a treia e manevra disperata a lui Biden si nu e aprobată de Food and Drug Administration.

 5. Experții au zis nu, și mai experta a zis ca da iar politicienii vor zice ca e obligatoriu. La talibani măcar ți se zice de la bun început cum sta treaba, nu e nevoie de atâta circ