G4Media.ro

Directorul Agenției Anticorupție din Franța: Corupția e un impozit pe care îl…

Directorul Agenției Anticorupție din Franța: Corupția e un impozit pe care îl plătiți dublu

Corupţia în societate este asemenea unui impozit plătit dublu, iar corupţia la nivel mic costă atât statul, cât şi cetăţenii, a declarat marţi directorul Agenţiei franceze anticorupţie, Charles Duchaine.

 • „Sunt câteva ţări în care există, într-un fel, tradiţia de a plăti lucruri care sunt accesibile gratis, unde există intermediari care cer bani pentru a obţine o autorizaţie şi care, când tragi linie, au în jurul lor oameni care le datorează ceva. Asta nu există în Franţa, dar s-ar putea întâmpla mâine şi cred că trebuie să ne gândim că astfel de comportamente nu au un fundament cultural. Dacă e cultural, ar trebui să schimbăm cultura. Sunt ţări în care vi se spune că asta se întâmplă pentru că funcţionarii nu sunt destul de bine plătiţi. Nu spun că e fals, e posibil. Dar sunt ţări în care funcţionarii sunt bine plătiţi şi există acest gen de corupţie. Trebuie să schimbăm mentalităţile (…) iar pentru asta trebuie să explicăm oamenilor cât îi costă. Pentru că îi costă mult. Poate părea fără importanţă, dar este mult”, a spus oficialul francez în cadrul unei conferinţe de presă.

Duchaine a subliniat necesitatea de a preveni corupţia şi de a pune accent pe educaţie.

 • „Cred că la nivelul acesta trebuie să mizăm mult pe prevenţie, pentru că nu există represiuni asupra micii corupţii. Nu va fi niciodată o prioritate, deci trebuie să mizăm pe prevenţie şi pe educaţie. Dacă vreţi, corupţia e un impozit pe care îl plătiţi dublu”, a explicat el.

Totodată, el a vorbit despre importanţa voinţei politice în lupta anticorupţie.

 • „Corupţia este infracţiunea puterii, infracţiunea puterii politice, infracţiunea puterii economice, este infracţiunea celor puternici, iar lupta contra corupţiei trebuie să fie vină dintr-o voinţă politică foarte puternică”, a punctat oficialul.

Potrivit directorului Agenţiei franceze anticorupţie, în acest domeniu este nevoie de un efort comun. „Corupţia, precum poluarea, nu e o problemă pe care fiecare o rezolvă în colţişorul lui”, a afirmat Duchaine.

Directorul Agenţiei franceze anticorupţie, Charles Duchaine, s-a aflat în vizită în România în perioada 27 – 29 septembrie.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Pe când un SAPIN II si la directorii din institutiile publice?
  Revoluția contabilității – un vis. Nu exista vointa politica…

 2. Dar mai si publicati ce comentam sau cenzuram tot G4? chiar va tati cu firma in cap….

 3. un plop 😂😂😂

 4. un plop si plopul in aer! ca asa e domnul francez

 5. Am suparat cumva sefu’ ? Am zis ceva de rau de “fratii nostri”? …. hai curaj….nu mai cenzurati si publicati…. presa libera si democrata si “impartiala”

 6. Si pe cand incepusem sa sustin din ce in ce mai mult USR, uite satelitul lor media ma face sa trec de partea cealalta…dupa atatia ani….doar pentru sfidarea cu care trateaza cititorii …. hai pa , o sa va manance PSD…..daca acolo ne impingeti?

 7. Coruptia institutionala romaneasca nu se incurca cu maruntisuri, impoziteaza populatia de peste 10 ori.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.