G4Media.ro

Diplomatul care a depus plângere împotriva lui Meleșcanu, audiat la Parchetul General:…

Diplomatul care a depus plângere împotriva lui Meleșcanu, audiat la Parchetul General: Domnul Tăriceanu și Meleșcanu vin cu această prostie, că un fiu vitreg nu este un fiu

Diplomatul care îl acuză de abuz în serviciu şi conflict de interese pe Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, a fost audiat la Parchetul General. Bazil Popovici, fost ambasador al României în Portugalia, a fost citat pentru a-şi susţine plângerea, informează Digi24.ro . Acesta spune că în 2016 a câştigat concursul pentru a fi consul la Strasbourg, însă Teodor Meleşcanu ar fi ignorat totul şi şi-ar fi numit fiul vitreg in această funcţie. Profesorul o acuză şi pe Viorica Dăncilă pentru că a semnat Hotărârea de Guvern prin care fiul vitreg al ministrului de Externe a fost numit consul.

 • „Este un caz foarte simplu. Ministerul Afacerilor Externe a organizat un concurs, despre care domnul ministru Meleşcanu avea cunoştinţă, pentru că l-am informat chiar eu, dacă nu l-au informat departamentele din MAE. Şi domnul Meleşcanu, ignorând total concursul, pe care ar fi putut în definitiv să-l anuleze administrativ, printr-un pretext sau altul, şi-a numit propriul fiu vitreg pe acel post, ca într-o ţară bananieră. Acest lucru cred că nu se poate întâmpla în România (…) Eu am lucrat aproape 17 ani în MAE şi nu am văzut ceva similar, adică un ministru să-şi numească propriul fiu. Iar domnul Meleşcanu, ca şi domnul Tăriceanu, vin cu această, nici nu ştiu cum să-i spun, prostie sau prosteală în ochii lumii, să spună că un fiu vitreg nu este un fiu, şi dacă ar vrea să fie fiu ar trebui să fie înfiat după ce un individ s-a căsătorit cu soţia lui (…) Domnul Meleşcanu a săvârşit mai multe infracţiuni, abuz în serviciu şi conflict de interese. Asta se pedepseşte cu închisoarea. Îmi pare rău de domnul Meleşcanu, care a cedat cântecului de sirenă al soţiei, dar suntem într-o ţară europeană şi aşa ceva nu este posibil. Nu doresc dreptate pentru mine, acesta este un caz exemplar în care un ministru îşi face de cap cum vrea el (…) Este cu atât mai grav cazul, cu cât acest ministru vrea să conducă România, să asigure preşedinţia Uniunii Europene. Un ministru care îşi numeşte propriul fiu vrea să fie exemplar la nivelul UE. Suntem de râsul lumii”, a spus Popovici, la Parchetul General.

Întrebat de ce şi-a retras Meleşcanu fiul vitreg din postul de la Strasbourg înainte de a-l prelua efectiv, Vasile Popovici a spus: „Aici este altă şmecherie. Au înţeles că au făcut-o groasă, au mimat că, din motive personale, fiul nu mai merge la post. De fapt, fiul a fost întors de pe autostradă în Ungaria, acum o săptămână”.

Diplomatul a precizat că acest dosar se poate extinde şi la premierul Viorica Dăncilă.

„Este ceva nemaiauzit şi probabil că a priceput şi doamna prim-ministru Dăncilă că acest dosar se poate extinde şi la dumneaei, deoarece a semnat hotărârea de Guvern”, a explicat Popovici.

Fostul ambasador spune că a avut o întâlnire cu Meleşcanu în anul 2017, însă acesta i s-a părut „lipsit de reacţie”, iar fiul vitreg al ministrului de Externe nu îndeplinea condiţiile pentru a fi numit consul la Strasbourg.

Sursa Foto: Inquamphotos/ Autor: George Călin

Citește integral pe Digi24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Dnule Bazil Popovici, o sa numim o strada dupa dvs.. Respect!

 2. melescanu, batrana curva securista de pe statele de plata ale kgb ului?… Siktir comunistule!

 3. PARTIDUL SECURISTIOR (care este) DIN ROMANIA
  are si asta o fata de aprozar….
  ce cariera stralucita putea sa aiba in piata, asa termina in cacat pana la gat

 4. Mai înfundați-vă ! Jegoșilor !
  Mizeria asta de meleșcanu scapă de pârnaie pe motiv de senil.

  Mă distrează analfabeta, veorica. Până termină mandatul dat de dragnea o să se aleagă proasta cu vreo 10 dosare penale.
  Vai !! Veorica vei penaleată ! Nu știi ce înseamnă ,, penaleată” ? Să-ți ,, șoaptă” Dragnea că el de ce fuge nu scapă !!

 5. Melescanu ne spune ca fiul vitreg nu face parte din familia traditionala.

  • Inteleg eu bine? fiul vitreg daca nu face parte din familia traditionala este gay?,iar mumia de Melescanu este pedofil?

 6. Dl.Popovici a castigat un concurs pentru ocuparea unui post si trebuie sa ocupe acel post idiferent daca celalalt candidat este sau nu fiul ministrului !! Cred ca sesizarea penala ar trebui solutionata cu trimiterea in judecata a ministrului si a prim-ministrului . Nu se poate ca sa-si faca de cap pe banii statului fara sa-i sanctioneze cineva,adica o instanta de judecata !