G4Media.ro

Diplomația de la Chișinău răspunde atacurilor Moscovei cu privire la un pretins…

Diplomația de la Chișinău răspunde atacurilor Moscovei cu privire la un pretins amestec al UE și SUA în alegeri

Diplomația de la Chișinău a reacționat după ce MAE rus a acuzat, joi seara, SUA și UE de amestec în alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 11 iulie în Republica Moldova.

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) menționează că ministerul nu a fost informat de către instituțiile din Republica Moldova despre eventuale presiuni venite din partea altor state în legătură cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, precizează purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

El a adăugat că, potrivit informațiilor MAEIE, procesul de pregătire al scrutinului derulează potrivit normelor legale, inclusiv în ceea ce privește modul de informare, înregistrare și participare a observatorilor internaționali.

Ministerul mai precizează că invitația către partenerii străini de a participa în cadru bilateral și multilateral la misiunile de monitorizare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent rămâne deschisă.

Reacția Chișinăului vine după ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat joi că Rusia remarcă tentative în creștere din partea SUA și UE de a exercita influență asupra conducerii Republicii Moldova și a Comisiei Electorale Centrale de la Chișinău în contextul alegerilor pentru parlamentul republicii, preconizate pentru 11 iulie.

Este regretabil amestecul în creștere din partea SUA și a țărilor UE în procesele politice interne ale Republici Moldova, ceea ce noi condamnăm cu fermitate. Ambasadori ai acestor state la Chișinău, fără niciun fel de scrupule, încearcă să exercite o influență directă asupra conducerii moldovene, asupra principalelor organe ale puterii de stat, inclusiv asupra Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova”, a afirmat Zaharova într-o conferință de presă.

Foto: Purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă. Sursa/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. se pare ca rusia e cea care incepe sa puna presiune. si, ca de o icei, hotul striga „hotii”

  2. Sau s-ar mai putea spune despre comportamentul MAE al Rusiei cu privire la alegerile din RM: ,,cine zice, ăla e.”

  3. Sigur ca RO sau RU nu se implica sub nicio forma in treburile interne ale R. Moldova?

  4. Ce treabă are bolseviciunea cu R Moldova ? După ce au ”uitat” ceva armament în Transnistria sau ”amestecat puțin” în Ucraina Tot ..ei cuvantează despre amestecuri ? Rasputin le-a spus ce-i așteaptă … PUSTIIREA după macelul cu chinezii. Acum trăiesc ultima repriză de dictatură servită de un mongoloid ce NU are nimic comun cu rusul de rând !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.