G4Media.ro

Din 2025, toate taxiurile din Brașov trebuie să fie certificate euro 6,…

Sursa foto: Unsplash / ben ali

Din 2025, toate taxiurile din Brașov trebuie să fie certificate euro 6, iar până în 2026, o treime dintre taxiuri trebuie să fie electrice sau hibrid / Consilierii brașoveni au votat modificarea regulamentului privind taximetria

După lungi discuții, consilierii locali din Brașov au votat modificarea regulamentului ce guvernează taximetria, informează Agenția de presă Rador.

În ședința de plen a Consiliului Local s-a luat decizia ca tariful maximal să fie de 2,99 de lei.

De asemenea, până în 2025 flota de mașini cu licență taxi trebuie să fie certificată cel puțin la nivel de poluare euro 6, iar minim o treime din flotă să fie hibrid sau electrică.

Aceste reguli au fost negociate cu reprezentații taximetriștilor și agreate de aceștia înainte de ședință și se vor aplica tuturor operatorilor.

“Am agreat un plan realist, pornind de la cifre de tranziție către euro 6 și către transport verde. Planul acesta presupune ca până la finalul anului viitor să avem fiecare firmă cu minim 34% din parc euro 6; până la finalul anului 2024, fiecare firmă să aibă minim 51% din parc minim euro 6 și până la finalul lui 2025 absolut toate taxiurile să fie minim euro 6. Până la finalul lui 2025 o treime dintre taxiuri, verzi. Lucrurile agreate au fost ca orice alte modificări să le avem ca discuții împreună cu dumnealor separat”, a precizat primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Discuțiile au fot prelungite din cauza procedurilor și a amendamentelor care au vizat atât negocierea cu reprezentanții taximetriștilor, cât și obligativitatea deținerii de GPS sau POS.

Negocierile cu taximetriștii vor continua punctual în perioada următoare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter