G4Media.ro

Din 2 august, adolescenții de 12-17 ani din România se pot vaccina…

Din 2 august, adolescenții de 12-17 ani din România se pot vaccina și cu Moderna

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, din data de 2 august, se va putea vaccina în ţara noastră cu vaccin de la Moderna pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani, relatează News.ro.

„Pe data de 23 iulie Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicaţiei de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani. Ca atare, din 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru această grupă de vârstă. În aceste zile se optimeaază platforma naţională de programare care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania Moderna. Procedurile şi modalităţile de vaccinare sunt similare cu populaţia de peste 18 ani. Practic, schema de vaccinare este nemodificată constă în două doze administrate la interval de 28 de zile”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că pentru vaccinarea acestei grupe de vârste este nevoie de acordul părinţilor sau al tutorelui legal.

Vaccinarea va avea loc în centre unde există vaccin de la Moderna şi în cabinetele medicilor de familie.

Sursa foto: RO Vaccinare / locotenent Gabriel Chiriloiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. AȘA TATIIII…. IUPIII !!!!!!!!
  Alte țări au interzis injectarea tineretului taurin, NOI FACE ÎMPOTRIVĂ!
  SĂ LE ARĂTĂM CĂ SUNTEM MAI CATOLICI DECÂT PAPA!!! Suntem mai waxeri decît FAUCI!!!

 2. cumplit, ce se va intampla.

 3. Miocardite pericardite ,ictusuri si infacturi pentru toata lumea farà numar,haicu uciganiile

 4. Gheorghiță tufuti grumazu mă-ti,copii nu au răspundere sau discernământ

 5. Și de pe 15 August vor fi condiționați de vaccin, test negativ săptămânal atât ei cât și părinții, dacă vor la scoala fizic (o varianta)
  Școala începe fizic dar după 2-4 săptămâni o sa fie explozie de cazuri și vor da vina pe cei nevaccinați și astfel se va impune vaccinarea sau test negativ săptămânal dacă vor la scoala fizic(a doua varianta)

  • Calde salutări de mamă tuturor celor care vorbesc cu scuipați maro în cheie antivaccinistă!

   Ia scheunați măi flăcăi, hăi hăi…
   (E un ordin!!!)

 6. Daca vaccinam si gravidele, cu forta desigur, putem zice ca am vaccinat >100% din populatia tarii.

 7. M-am vaccinat, atat eu cat si nevasta. Dar am frati, părinți care sunt anti-vaccinisti. Nu ii poti convinge cu nimic. Din punctul meu de vedere problema lor, isi asuma riscul. Nu pot insa pricepe care este avantajul de a imi vaccina copilul adolescent. Nu vreau riscul de a face diverse miocardite sau mai stiu eu ce alte minunatii. Cei de la conducere nu ne explica care sunt avantajele vaccinarii copiilor in condițiile in care riscul de a dezvolta probleme serioase in cazul infectarii cu Covid este foarte redus.

  • Cine ți-a zis că doar copiii pot face miocardite ? „Vaccinul” asta e inca in teste : până în 2023 …. deci oricui i se poate întâmpla

  • In SUA au murit sute de copii de la virus. Zeci de mii au fost spitalizati. Nu acelasi lucru se poate spune despre vaccinuri. Asadar beneficiile depasesc riscurile, inclusiv la copii. Trecem peste faptul ca prin vaccinarea lor incetinim raspandirea virusului, reducand riscul si pentru persoanele cu care acestia intra in contact.

  • @Vlad Asa cum am scris mai sus. Adulții care nu se vaccinează isi asuma riscul. E strict problema lor. Eu am făcut vaccinul fiind conștient ca beneficiile depășesc riscurile. Nu sunt convins insa ca este benefic si pentru copilul meu. Cat despre adultii care ar fi protejati dar refuza sa se vaccineze, de ce mi-as supune copilul la risc? Sa se vaccineze ei. Autoritățile nu explica care sunt beneficiile vaccinării copiilor. Nu știu cum e in SUA, insa in România copiii nu au fost afectați de COVID-19. Asa ca mai bine nu.

 8. Pastrati-mi 8 doze, va rog!

 9. Primii sa.si vaccineze politicienii copii si femeile gravide ca doar ne.au dat bun exemplu si in persoana ,mai apoi facem sì noi dupa c’è trece perioada de experimentare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.